Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ajvártóni

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leírom most a véleményem, bár nem hiszem, hogy mindenki egyet fog érteni velem. A nézeteimet csak munkavállalói oldalról tudom bemutatni, mivel nem hiszem, hogy valaha is munkáltató leszek.   Friss diplomás vagyok, pár hónapja fejeztem be az egyetemet, hihetetlenül…..
ajvártóni 2009.12.17 09:28:53
nem volt türelmem sajnos az összes hszt végigolvasni, de pár dolgot írnék a poszt sztorijához. ;)
picit a másik oldalról (munkáltató vagyok és rengeteget interjúztatok):
kedves poszt író!
sohasem az a legfőbb egy munkáltató számára, hogy megvan-e a végzettséged az utolsó pontig vagy sem. ha elutasítanak ezzel az indokkal az csupán a magyarázat arra, hogy miért nem te kapod meg az állást. hiszen senki sem szereti azt hallani, hogy: "bocs, de nem vagy szimpatikus nekünk, nem tudnád képviselni a céget és nem bízunk benned a beszédmódod, a gondolkodásmódod, a szimpla kérdéseinkre adott válaszaid alapján, másrészt büdös vagy, nincs meg 3 fogad és nem tartunk képesnek arra, hogy megtanuld és ellásd az itteni feladatokat."
vettem már fel embert ugyanarra a pozícióra tapasztalattal és anélkül is, bátran állítom nem volt különbség a munkájuk között. hiszen egy talpraesett jelentkezőt a cégeknek is megéri betanítani egy adott pozícióra. csak az interjún látszódjon rajta, hogy szeretne tanulni és tud is. ha ez iránt nem mutat hajlandóságot, hát nyilván nem veszik fel. ;)
és már csak egy szösszenet a motivációs levélről:
rengetegen élnek téveszmében a motivációs levéllel kapcsolatban. ennek nem az a lényege, hogy leírd te így meg úgy szeretnéd ezt az állást. hanem hogy elérd a munkáltatónál hogy behívjon interjúra. ha ezt úgy tudod elérni, hogy az állás iránti elkötelezettségedről egy szót sem írsz, de süt a levélből az őszinteség, a saját pozitív jellemvonásaid, már nyert ügyed van. a motivációs levél ugyanis arra szolgál, hogy ismeretlenül add el önmagad.
akár tetszik, akár nem munkaerőpiacnak hívjuk ezt a terepet. a piac szó sokat elárul azthiszem.
egy tanácsom lenne számodra:
sokkal inkább önmagad megismerése és fejlesztése lehet a kiút az álláskeresés labirintusából. hiszen ha megismered önmagad, a hibáidat, képzed magad metakommunikációból, elolvasod a "mit ne tegyünk állásinterjún" cikkeket, az esélyed az állástalálásra megtöbbszöröződhet. hiszen az álláskeresés során amit meg kell tanulnia mindenkinek:
ELADNI ÖNMAGAD
e nélkülk nem megy. még akkor sem, ha minden pályázati feltételnek megfelelsz. ;)