Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linoly

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Óvodás, kisiskolás koromból emlékszem, hogy este 8-kor volt a hivatalos takarodó otthon, hétköznapokon mindig ilyenkor kellett aludni menni. Ez ugye még az esti filmek elé esett/esik. Az esti híradót fél 7-kor vetítik a csigatévén, és ez azért manapság, még ha nagyon…..
Linoly 2010.04.02 19:59:18
Hát igen.. Reggel felkelsz, és bekapcsolod a TV-t. Reggeli kávéd/teád mellett teljesen érdektelen emberek beszélnek teljesen érdektelen témákról úgy, mintha bárkit is érdekelne. Valaki, akiről azt se tudom, hogy kicsoda szakított valakivel, akiről azt sem tudtam, h együtt van vele, és ehhez hasonlók. Esetleg valami vezetőt marcangol szét a riporter. Jobb esetben eztán tanulni/munkába indulsz. Ha nem nézheted a televetélkedők iq-kérdéseit, miszerint mondjon két állatot, ami L betűvel kezdődik.. Délután a házid avagy a főzőcskézés mellé kapsz egy csokrot néhány ember(?) magánéletéből a Mónika- és Balázs-show (vagy franc tudja mi van most) keretein belül. Vacsihoz pedig a meggyilkolt-megerőszakolt-elrabolt-megfojtott-felgyújtott áldozatok járnak.. Vacsi után pedig megtanulhatod az értékrendet a Jóban-rosszban és hasonlók sztárjaitól..
Nem is értem, miért nem nézek mostanában TV-t... (eltekintve a szombat-vasárnap délelőtt meséktől :) )
Mindemellett nem hiszem, hogy egy 18-as karika bármin is változtatna. A szülő vagy anélkül is tudja, hogy az ő gyermekének való/nem való-e a híradó, vagy pedig a 18-as karikával sem törődne.. Talán máshol kell keresni a megoldást...
És ami a legfontosabb: értéket adni a gyermeknek, hogy ne a TV nevelje fel, ne abban a semmilyen életben éljen, amit az sugároz felé.

Nah, most vár a munka :) :)
Híradómentes szép estét mindenkinek .)
    Kányádi Sándor: Hóvilág, hóvirág     Hóvilág, holdvilág - alszik még a hóvirág. Félöles, méteres paplan alatt aluszik: számoljuk ki, hányat kell még aludnia tavaszig.      A minap jutott eszembe életem első nőnapi…..
  Ma hajnalban, mikor az ébresztőre keltem, egyszerűen nem tudtam kikelni az ágyból, hanem hallgatóztam ki, a kert felé. Ma hajnalban hallottam először a feketerigót dalolni ezen a tavaszon. Ugyanis a feketerigó télen nem énekel, csak a hívóhangját szokta hallatni, ami…..
Folyatatva sorozatunkat, ma a terápiás lovaglás jótékony hatásai közül a második csoportot nézzük meg alaposabban:  Pszichológiai hatások  - A jó közérzet általános érzése A szabad levegőn végzett gyakorlatok elősegítik a jó közérzet kialakulását,…..
Édesszájúaknak (nemcsak férfiaknak) lehet készíteni néhány óra alatt finom bonbonszerűséget. A dolog lényege, hogy a kanálról lehet lenyalogatni a finom csokoládét. Előrebocsátva: tisztaságmániásoknak nem ajánlott. Ugyanis amíg hűl és keményedik a csoki, bizony előfordul,…..
Linoly 2010.02.13 09:55:20
@Brannagh: Tedd az összes nyuszi-bari-miki figurát egy nagy lábosba, kis tej és kakaó hozzáadásával olvaszd fel. Szeletelj különféle gyümölcsöket (kivivel a legjobb) piciny kockákra, tűzd őket fogpiszkálóra és mártogass:) Esetleg gyűjtsd be a szomszédgyerekektől is:)

Én nem értem amúgy... Még senkivel sem találkoztam aki szereti ezeket a jobb-ha-nem-tudjuk-miből-van figurákat, mégis minden húsvétkor-mikinapkor ellepik az üzleteket... :-/
A hastáncról nem épp a férfiak szoktak az eszünkbe jutni, de Jamíl nagyon jó mégis. Jó előadó, nagyon jó a technikai tudása, van egy sajátos humora is mellette, és nem, a legkevésbé sem buzis! Viszont nagyon erotikus szerintem, és biztos, hogy a következő harminc évben nem…..
Linoly 2010.01.20 19:54:51
@Közöd??:
Olyan világban élünk amikor az amúgy heteroszexuális férfiak rózsaszín pólóban-ingeben járnak, strasszköves fülbevalót viselnek, hetente szoliztatnak, festetik-melíroztatják a hajukat és elsírják magukat, ha csúnyán nézünk rájuk... Vagy folyamatosan a konditeremben emelgetik a súlyokat, a tükörben pózolva méregetik az izmaikat, és 3 féle parfümtől illatoznak.. :)

A videón látható pasas olyan izmokat is megmozgat, amelyeknek a létezéséről az átlag ember nem is tud, az átlag férfi pedig akkor sem használná, ha tudatában lenne, mert az "buzis" (és nem ám a rózsaszín póló.. )
Az én fejemben is megfordult, h esetleg meleg a srác, de csak sokkal-sokkal egy másik gondolat után... :)
Mindenesetre sugárzik belőle a humor, az életkedv, a kreativitás és igen -lehet megdöbbenni!- a férfiasság is;)

Amúgy megsúgom, hogy a hastánc jó erősítése a gerinc mellett futó és a csigolyákat egymással összekötő izmoknak, illetve a hasizmoknak is. Többek között ezen izmok összedolgozása felelős a helyes testtartásért, ami megelőzi az aszimmetrikus terhelődésből adódó gerincbántalmakat, kopásokat.
És ha egy férfi valóban csak annyit mozog amennyi a szexhez kell, nos igazából az okoz csúnya panaszokat előbb-utóbb :)
Linoly 2010.01.21 11:42:30
@Brannagh:
Hát igen:) Köszi, hogy megosztottad velünk.
Amúgy a harmadik nekem annyira nem tetszik. Valahogy a zene és a diszkós körítés elrontja az egészet, "olcsóvá" teszi.
Még decemberben írni akartam a Luca-napról, de végül időhiányban nem sikerült. Ebből pótolok most egy kicsit, de a részletesebb dolgokat majd jövőre :)A cikk alapja, hogy néhány napja kivirágoztak a meggyfaágaim.  Az úgynevezett asszonyi ünnepek közül Lucáé a…..
Linoly 2010.01.19 16:34:19
Ezt a cikket most a nemrégiben írt, kozármislenyi esküvőkiállításról szóló kapcsán írom. Aki egy kicsit is körülnézett már a menyasszonyi ruhák kapcsán, az tudja, hogy mennyibe kerül a bérlésük. Kb. 2-3 napig van a lányoknál, egy napig viselik, aztán megy is vissza az…..
Kövi Pál: Erdélyi lakoma(Kriterion könyvkiadó, Bukarest 1980)"Az erdélyi ember nem egy ínyenc: nem szórakozásból eszik. Mindig is nagyon célszerűen táplálkozott. Míves napokon egyszerűen él; hajdan a földműves, amikor nyáron hajnalban kelt, három órakor, egy darab…..
Linoly 2010.01.16 17:45:50
Na igen, férfiak:)
Megcsináltam amúgy, de valahogy nem akar hasonlítani az általad fényképezetthez.. Valahogy sokkal több a lötyi, és kevesebb az alma. Pedig pakoltam bele bőven:) De a fiúk biztatnak, h jó lesz:) Azért éhen biztos nem maradunk, a sajtos-tejfölös tészta kitűnő mentőöv mindig. (Én közben rájöttem, h eredendően nem is szeretem a gyümileveseket... :/)
Érdemes amúgy naaagy fazékkal nekiállni, mert a kis gonosz almadarabkák kezdetben nem akarnak a víz alá merülni, és szökésre hajlamosak. Én speciál fakanállal bírtam őket maradás. A probléma csak addig áll fenn, amíg meg nem főnek, utána átmennek mély búvár-módba:)
Érdemes bele sztem egy picivel több fahéjat tenni, és én feldobtam egy kis szegfűszeggel is. De a bort pl kihagytam, ugyanis tanulás mellé esszük az étket:) Számomra a petrezselyemzöldje nem jön össze az almalevessel - és amúgy sem lehetett kapni szombat délután a boltba.. - így teljes mértékben kihagytam. Sokkal jobban el tudnám képzelni friss citromfűvel - amit amúgy szintén nem lehetett kapni a boltban.
Az elkészítése nekem tovább tartott egy óránál, de ez főleg az almavágási sebességnek köszönhető. Legközelebb befogom a srácokat is, és akkor biztos gyorsabban haladunk:) Az alma lehámozott héját tálaláskor szép és ehető díszítőelemként is fel lehet használni, így nem vész kárba.
Majd megírom, h hogy ízlik a főkóstolóimnak:) Mindenesetre köszi a receptet:)
A rétestészta olyasmi, amit nem érdemes saját szakállunkra kikísérletezni, mert az bizony nem sok sikerélménnyel kecsegtet. Na persze, profi cukrászok, szakácsok előnyben, de nem is nekik szól ez a cikk   :)   Végső soron el lehet boldogulni előregyártott bolti…..