Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.Monica

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak érdekében, hogy elkerüljük a főleg idősebb korban fellépő bevizelési eseteket, meg kell  erősítenünk a medence izmainkat. Ezek az izmok tartják a húgyhólyagot, a beleket és a méhet. Ennek érdekében rendszeresen kell elvégeznünk a Kegel gyakorlatokat, amik egyszerű…..
Nem sok időm volt mostanában,a gyerekek minden percemet igénybe veszik.Még az alvásciklusuk is eltérő,ezért mire a nagyobbik is elfárad és elalszik és végre lenne egy kis időm,hogy kifújjam magam,felébred a másik.A "zöldszemű szörny" is felütötte fejét,a nagyobbik…..
A szülés várható időpontja előtt már legalább 3-4 héttel pakoljuk össze egy táskába azokat a dolgokat, amelyekre feltétlenül szükségünk lesz a kórházi tartózkodásunk alatt. Tegyük a táskát olyan helyre, ahol könnyen fel tudjuk kapni, ha ,,itt az idő".Iratok…..
Baba-mama-dolgok Gyereksírás 2010.02.26 17:03:00
Szerző: József Attila Anyám melle tárula feléd, - erős valék mint az anyatej s ajkad közül sírva folyok el, édes fogad elejté csecsét. Mért nem ikertestvérem levél? Összebujnánk télen melegen s aranymoszatokkal fejeden kádacskámban velem fürdenél. Láttam én, míg…..
Baba-mama-dolgok Szülés videók 2010.02.23 16:27:00
Az alábbi weboldalon,különböző szülésről készült videófelvételeket tekinthetünk meg.                          Figyelem!Csak 16 éven felűlieknek!…..
Az egészséges táplálkozás kialakításaA mai rohanó világban az étkezésünk is gyorssá vált. A gyorséttermek, gyorsbüfék, menük mind arra csábítanak, hogy hamar teletömjük a bendonket, és már szaladjunk is tovább. Pedig ennek nem így kellene lennie.Az egészségés, nyugodt…..
A személyiségfejlodés külön kitér erre az idoszakra, nem véletlenül. A túl korai vagy a túl késoi bilire szoktatás ugyanúgy ártalmas lehet gyermekünk számára. Tehát eloször is meg kell várni, észre kell venni, hogy mikor érkezett el a megfelelo ido. Ez általában 18-24…..
Bababőgés-tolmácsgépet fejlesztett ki egy spanyol villamosmérnök. A készülék húsz másodpercen belül tudatja az aggódó szülőkkel, hogy csemetéjük azért üvölt, mert éhes, fáradt, ideges, kényelmetlen neki a póz, esetleg unatkozik.A Why Cry (Miért bömböl?) nevű termék már…..
Az első trimeszter A fejlődés legfontosabb időszaka. Az első hónap végére, körülbelül 2 héttel azután, hogy a menstruáció elmaradását észleltük, az embrió hozzávetőleg 12 mm hosszú. Már jól felismerhető a feje, agykezdeménye és aprócska végtagbimbói vannak. A 4.…..
  Első vizsgálatok: Az első terhességi vizsgálatra az első vérzéskimaradás után két héttel, a második vérzéskimaradáskor, vagy terhességi teszt pozitív eredményekor tanácsos jelentkezni.Ekkor az orvos azonnal csinál vizeletvizsgálatot, hogy megbizonyosodjon a…..
 Van, akinek hatalmasra nő szexuális étvágya, mások kerülik a nemi érintkezést terhesség alatt. A baba nem bánja, ha szülei szeretkeznek. Ha nem vágyunk a szexre, a gyertyafényes vacsora és egy kellemes masszázs is jót tesz a párkapcsolatnak. A kismamák egy része a…..
 Az egészséges terhes nők többsége, minden gond nélkül folytathatja szexuális életét egészen a magzatvíz elfolyásáig, vagy akár a szülés kezdetéig. A szeretkezésnek semmilyen káros hatása nincs a babára nézve. A magzatvíz és az anyaméh erős izmai óvják a babát,…..
Baba-mama-dolgok Gyermekbánulás 2010.01.04 10:07:00
 Mi a gyermekbénulás (poliomielitisz) A gyermekbénulás olyan betegség, melynek okozója vírus (poliovírus). A poliovírus a piszkos kézről vagy tárgyakról a szájon keresztül jut a szervezetbe. A fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, de ritkán súlyos, maradandó…..
Elsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön vissza” a székletében egy az egyben, amit megevett, valamint elérkezett egy…..
A csecsemő fejlődése szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír a szoptatás. Az anyatej jelenti a kisbaba számára a táplálékot, lehetőséget az édesanyával való testi közelségre. Egyszóval magát az Életet!     Hogyan történik a tejelválasztás a…..
Baba-mama-dolgok A baba fejlődése 2010.01.01 12:56:00
 Az átfordulásAmint a baba képessé válik megtartani a fejét és már kezdi megtanulni, hogyan maradjon ülve egyedül, eljön az ideje az első átfordulásnak is. Gyakorlatilag meg fogja tanulni, hogyan forduljon át önállóan a hátáról a hasára, majd vissza. Ennek az új…..
Baba-mama-dolgok Vegetarianizmus 2009.12.31 14:41:00
Én,mint sokan velem egyetemben,ellenzem a vegetarianizmust. Különösen veszélyesnek találom kismamák,és csecsemők számára,ugyanis a magzat és később a baba,kisgyermek olyan fontos fehérjéktől esik el,amik nélkülözhetetlenek az egészséges fejlődés szempontjából.  ..
Baba-mama-dolgok Szex és lélek 2009.12.30 10:01:00
Sok nő szülés után,vagy már a terhesség alatt szégyenleni kezdi testét,kövérnek,löttyedtnek tekinti magát.Pedig statisztikák szerint a férfiak 97 %-a vonzónak tartja párját terhesen,illetve szülés után.Szexuálisan kívánja és gyakran fantáziál is róla.A maradék 3 % nem…..
Baba-mama-dolgok Szülés 2009.12.29 10:37:00
 A szülés lefolyásában három szakaszt különítünk…..
A baba egészséges fejlődése szempontjából,már a terhesség korai szakaszában megfelelően kell táplálkoznunk.Étrendünk legyen változatos,zöldség-gyümölcs,tej-tejtermék és hús.Emellett javaslom,hogy már terhességed alatt kezdd el szedni az Elevit vitaminkészítményt.A…..
 A terhes nőnek nem kell mindenképpen meghíznia, de az is ártalmas, ha diétára fogja magát. Ha a várandós nő nagyjából változatlan életmódot folytat, energiaszükséglete átlagosan mindössze 15%-kal nő, ami 300 többletkalóriát jelent. Ha pedig kíméli magát ezen időszak…..
 Vírusos eredet? -  Típusai -  Jellemző tünetek -  KezeléseA fogorvosi gyakorlatban szinte mindennapos jelenségnek számít, átmenetileg szinte mindenkit érint, és egyértelmű okát a mai napig nem ismerjük pontosan. A szájnyálkahártya fekélyszerű elváltozása,…..
Baba-mama-dolgok Fogzás 2009.12.25 11:58:00
 A fogzáson, a tejfogak kibújásán mindenkinek át kell esnie. De mint a legtöbb ilyen dolgot, vannak babák, akik ezt is panaszmentesen viselik, és vannak, akik keményen megszenvedik, mire szép kis fogacskák fehérlenek fel a mosolyok mögött. Kibújástól fogváltásig: a…..
Baba-mama-dolgok Fogzás és alvás 2009.12.24 07:20:00
A fogzás komoly alvási problémákat okozhat a babánál. A rossz hír az, hogy a második félévben , amikor egyébként is rengeteg oka van a babának a nyugtalan éjszakai alvásra (sok élmény napközben, mozgásfejlődési ugrások, szeparációs szorongás stb.), meglehetősen nehéz…..
Baba-mama-dolgok Szülés 2009.12.23 18:33:00
 A szülés megindulásának jelei: A nagyon gyakori kérdésre -"Honnan tudom majd, hogy megindult a szülés?"- nincs olyan egyértelmû válasz, ami mindenkire ráillene. Mégis, az itt felsorolt korai tünetek a segítségedre lehetnek abban, hogy felismerd, ha eljött az…..