Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balek2009

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esélyes, hogy kevesebb lesz a "bankmentő csomag" jövőre, szerencsétlenek kénytelenek minden egyes nemfizető ügyfelük torkára lépni egyesével, naponta olyan ötször. Legalábbis Mara szerint a nagymúltú angol HSBC bank gyakorlata ez. Illetve ott van még a speciális…..
balek2009 2009.12.16 12:43:51
Teljesen egyetértek a cikk írójával. Az én történetem az említett intézménnyel cifrább.
2009. júliásában elkövettem azt a hibát, hogy hagytam befolyásolni magam, s áruhitel szerződést kötöttem.
A bank értesített, hogy átutalták az összeget, s küldik a csekkeket a befizetéshez. Vártam, majd felhívtam őket, hogy nem kaptam csekket. Azóta is várom. Csekk helyett viszont kaptam egy fizetési felszólítást, hogy mivel nem fizettem be a törlesztőrészletet fizessek 3.000 Ft büntetőkamatot. Ismét felhívtam őket, postázzák mondták. Agusztus 14. volt az első részlet befizetési határideje. Kölcsönkértem, s bankon keresztül átutaltam a teljes tőketartozást (100%-ot)augusztus 31-én. Szeptember 2-án kaptam egy levelet, amelyben tájékoztattak, hogy jóváírták a folyószámlán az összeget, de még fizessek 11.000 Ft-ot. Ismét felhívtam, s kértem, hogy részletezzék ki, hogy milyen jogcímek és összegek alapján számolták ki ezt az összeget, slegyenek szívesek postázni. Nem válaszoltak. Kiszámoltam a szerződés alapján a befizetéstől és kifizetésig a hitelkamatot és átutaltam, ez 6816,-Ft volt. Szeptember végén kaptam ismét egy folszólítást, hogy mivel nem fizettem be a havi törlesztőrészletet, fizessek 3.000,-Ft-ot. Ismét felhívtam a bankot, s megkérdeztem, hogy milyen törlesztőrészletet nem fizettem be, mikor a teljes tőkeösszeget + hitelkamatot is átutaltam. A hölgy azt válaszolta, hogy nem látja a befizetést, bizonyára nem tudták beazonosítani, s küldjem el faxon. Elküldtem a bankbizonylatot és a visszaigazoló leveleküket is. 1 hónapig csend volt. Novemberben ismét kezdődött minden előről. Fizetési felszólítás 3.000,-Ft-ról, ami most már összesen 12.000,- Ft, hab a tortán, hogy az elméleti 14-i fizetési határidő előtt és után is kiküldik. Közben naponta 3-4-5 telefon, + 1 sms, hogy rendezzem a tartozásom. Majd tegnapi nap folyamán már csak egy csekk érkezett 19538 Ft-ról.
Nos feladtam a velük való vitatkozást. A telefonos zaklatásért feljelentést teszek a rendőrségen, 25 db telefonszámot gyűjtöttem össze + rágalmazásért, becsületsértésért, jogalap nélküli pénzkövetelésért, csalásért, a személyes adataimmal való visszaélésért. Panaszt teszek a PSZÁF-nál is.
Elolvastam a hozzászólásokat, nem tudok egyetérteni jó pár hozzászólással. Igen, ha hitelt veszek fel, azt vissza kell fizetni, ha kések akkor ennek megvannak a törvényes szankció is. A zaklatás semmilyen indokkal nem engedhető meg sem az üzleti életben, sem a magánéletben. A befizetési bizonylatot sem vagyok köteles lefaxolni, a bank napi szinten látja a beérkezett befizetéseket, fel kellene határidőben, a számviteli előírásoknak megfelelően dolgozni. A telefonszámom is csak akkor használhatja, ha erre engedélyt adok, de még akkor sem mehetnek el zaklatásig, zsarolásig. A módszerük megalázó, jogsértő. Felháborítónak tartom, hogy visszaélnek azzal, hogy sokan nem tudják, hogy mit tehetnek ilyen esetben, s nem kevés összeggel fizetettnek többet velük.