Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az én Svájcom

252 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miről szólnak a hírek? Főleg korrupcióról, gyilkosságról, rablásról, balesetről, katasztrófáról, perverzióról, tragédiáról. Miért? Mert állítólag “a jó hír, nem hír”. Szerintem, lenne rá igény. Most megosztok veletek egy szuper-klassz hírt. Az egyik szomszédasszonyomnak van egy helyes, tehetséges,…..
Megmásztuk Zürich hegyét, Üetliberg-et. Már Üetliberg felé félúton legnyűgözött a táj. Kiszálltam az autóból, hogy készítsek néhány fotót. Üetliberg hegy lábánál parkoltunk le, és lelkesen elidultunk fölfelé. Kilátás Zürichre: A tetőn: Ez a látvány fogad…..
Biztos előfordult már veled is, hogy a dugóban araszoló kocsidat a semmiből előbukkanó kerékpárosok vakmerő módon előzik meg, vagy a szerpentinen a beláthatatlan kanyarok miatt beszorulsz egy fölfelé tekerő kerékpáros mögé. El tudom képzelni, hogy az autósok ilyenkor melegebb éghajlatra küldik a…..
Az én Svájcom Körpanoráma 2017.10.22 14:33:13
Barátainknak hála, tegnap, szombaton egy új, szépséges helyet fedeztünk fel Zürich kantonban. Langnau am Albis nevű falu közelében áll egy kilátótorony, ahonnan jól lehet látni a Zürichi- és a Zugi-tavat, és persze az Alpokat is. Gyönyörködjetek ti is a kilátásban:    ..
Az én Svájcom Vicces fotók 2017.10.20 21:20:27
Az én Svájcom Indián nyár 2017.10.16 21:28:06
Sarmnensee közelében túráztunk a hétvégén. A szavak helyett inkább a képek beszéljenek...
A bázeli állatotthonban az Állatvédő Napok alkalmából egy szokatlan világcsúcsot állítottak fel. 205 gyerek meséket olvasott fel az otthonban élő állatoknak. Minden egyes gyerek 15 percen keresztül olvasott egy általuk választott könyvből. Bár az állatok nem értették a meséket, az állatotthon…..
Svájcban több mint 260 ezer ember kap szociális támogatást. Egyikük a líbiai származású, 64 éves Abu Ramadan agronómus, aki 1998-ban kapta meg a menekültstátuszt. Nem rég kiderült róla, hogy a Bielben működú Ar’Rahman mecset imámjaként az iszlám összes ellenségének a megsemmisítésére buzdítja a…..
Svájcnak új, modern himnuszra van szüksége, vallásos szöveg nélkül, vallja a Svájci Nonprofit Társaság (Schweizerische Gemeinnützige Gesellschaft ­– SGG). Meg is írták az új szöveget, amelyből kihagyták az Istenre vonatkozó részeket. A Helvét Keresztény Egyesület (Verein Helvetia Christiana)…..
A múlt héten, egy ötvenéves hagyomány szűnt meg a Zürichi-tavon. A hajók többé nem kürtölnek a megérkezésnél és az elindulásnál. Kizárólag veszélyes helyzetekben, például akkor, amikor egy úszó ember a hajó közelébe kerül, dudálhatnak. Nem csak a hajótársaság sajnálja, hogy ennek a hagyománynak…..
Sosem tartottam háziállatot – egyelőre nem is tervezem – , de tudok bennük gyönyörködni. Jól kijövök ismerőseim, barátaim négylábú családtagjaival, némelyiknek olyan bája van, hogy tényleg leveszik az embert a lábáról. Mindezek ellenére kissé értetlenül nézem azt a mély érzelmi kapcsolatot, ami…..
Az én Svájcom Furcsa dekoráció 2017.05.29 13:28:55
A minap kerékpározás közben a bicikliút mellett egy nem szokványos dekorációt láttam. Egyből lepattantam a kerékpáromról és készítettem róla néhány fotót. Az egykor szebb napokat látott szélvédő alatt egy lezárt lakat található. (A második fotón látható jól.) Fel nem foghatom, mi a funkciója…..
Az én Svájcom Szemétből arany 2017.05.19 15:45:15
Ez nem egy Grimm mese, hanem a valóság. Zürich kanton világbajnok a hulladékbányászatban. A hagenhozi szemétégetőben iszonyú mennyiségű szemetet égetnek el, ami után még mindig rengeteg salak marad. A salakot Hinwilbe szállítják, ahol egy speciális szerkezettel értékes fémeket nyernek ki belőle.…..
Az én Svájcom A jövő lakásai 2017.05.18 16:49:33
  Brüttenben (Winterthur egyik kerülete) áll egy kilenc lakásos épület, melynek nincs kapcsolata az áramszolgáltatóval, olaj vagy gázvezetéke sincs, de még fával sem lehet benne tüzelni. René Schmid nevű építészt azzal bízták meg, hogy egy olyan épületet tervezzen, ami nem csak kényelmes és…..
Ma, 2017. április 26-án ez a helyzet a környékünkön:..
Az én Svájcom Békavonulás 2017.04.18 21:40:38
Minden tavasszal útra kelnek a kétéltűek. Veszélyes utat kell megtenniük a téli lakhelyüktől a vizes élőhelyekig. Nem ritkán forgalmas utakon kell keresztülmenniük. Sokan közülük közlekedési balesetben lelik halálukat. A természetvédők igyekeznek megvédeni a vonuló békákat és figyelmeztető táblákat…..
Az én Svájcom A Bódeni-tónál 2017.04.11 15:28:12
Vasárnap barátokkal a Bódeni-tó kis nyúlványánál, az Untersee-nél sétáltunk. Mammern parkolójától indultunk. Először ehhez a kis templomhoz baktattunk fel: Innen ilyen a kilátás: A templom mögött lévő étteremben klasszikus svájci kaját ebédeltünk, rántott húst sültkrumplival és almás…..
Végre egy olyan hétvégénk volt, amikor szombaton és vasárnap is élvezhettük a finom tavaszi napsütést. Szombaton Urswiltől Sursee nevű kisvárosig kerékpároztunk. Az út oda-vissza 41 km, nem sok, de a felszín meglehetősen hullámzott. Végig az úton a Alpok havas csúcsait csodálhattuk…..
2015-ben kezdték el felújítani Lausanne tóparti promenádját, amit a tervek szerint, 2020-ra fejeznek be. Az egyik fal lebontásánál egy 117 éves kapszulát találtak a munkások a betonban. Az üveg kapszula három dolgot rejtett magában: egy levelet, melyet a munkások írtak, egy hivatalos iratot a…..
2016-ban Svájcban fegyvertartási engedélyhez annyi kérelmet nyújtottak be, mint még soha. Néhány kantonban 30%-kal nőtt az igénylés, annak ellenére, hogy a rendőrség igyekszik lebeszélni erről a lakosságot. A kérelmezők között egyre több a nő. Ennek a jelenségnek a a hátterében növekvő…..
2017 februárjában Wallis kanton Közúti Közlekedési Hatósága a „VS 1” rendszámot 10.000 frank alapáron hirdette meg interneten. A különleges rendszámért 15 „szálltak ringbe”. Három nap alatt a rendszám ára felszökött 110.000 frankra. A licitálás végére egy ismeretlen wallisi lakos tett pontot, aki…..
Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen fizetések vannak Svájcban, akkor a Lohnbuch című könyvet kell megnézned, amelyben nyilvánossá teszik a legkülönfélébb munkakörök átlagbérét. Íme néhány 2017-re vonatkozó átlagbér: Autószerelő: 4450 frank   Orvosi asszisztens: 7436 frank   Hivatásos…..
Az én Svájcom Flachsee 2017.03.13 19:45:09
Szombaton (március 11) egy baráti házaspárral a Flachsee-hez mentünk sétálni. A Reuss folyót Rottenschwil és Bremgarten (Aargau kanton) között egy 72 hektáros vízfelű mesterséges tóvá duzzasztották fel, ahol több mint 240 féle madár és egy hód család él. A férfiak a gyaloglás közben nagy…..
Frenkendorfban (Bázel kanton) valaki egy parkolást tiltó tábla előtt hagyta az autóját. Pechjére, pont erre vonultak a farsangi felvonulók, akik keményen megbüntették a szabályt be nem tartó autótulajdonost...
Tudsz arról, hogy a svájci csoki és sajt mellé, most már a kristálytiszta, ózondús svájci levegőt is élvezheted a saját lakásodban? Egy Bázelben élő brit férfi, John Green csatos üvegekben svájci levegőt árul online. Fél liter ára 97 dollár, egy liter 167 dollár, három liter 247 dollár. Az árban…..