Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goosebump

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelenleg körülbelül 120 ezer magyar felhasználónál tart a szakmai közösségi háló, de világszinten most ünnepelték a 100 milliós határ átlépését. Havi 3 millió+ felhasználó regisztrál, és sok szakember a LinkedIn-t jósolja a közeljövő toborzás-kiválasztási…..
...hogy elolvassák, ha már megírtad.Mostanában sok jelentkezőm egy dokumentumban küldi az önéletrajzot és a motivációs levelet (tudni kell, nálunk csak csatolni lehet, nem e-mailben kapjuk.) Szóval az első oldalra másolják be, és a CV csak a második oldalon kezdődik a megnyitott…..
goosebump 2011.07.14 22:29:33
@Hunter Milo: Hú, gyors vagy.
Jelenleg vidéken lakom, itt is dolgozok asszisztensként, sajnos azon túl hogy építőipari cégnek, semmi köze nincs a szakmámhoz. A cél Budapest lenne, de ha a munka tetszik, akkor bárhova hajlandó vagyok mozdulni. Nyelvtudás: angol tárgyalóképes, német teljesen alap, de fejleszthető (12 évig tanultam). BME-n végeztem, Geotechnika szakirányon, szeretnék is ennek megfelelően elhelyezkedni, ezért először talajmechanikai laborban szeretnék dolgozni, hogy elsajátíthassam az alapokat. Ha ez BP-n lenne, akkor közben le tudnám tenni az angol felsőfokot, ami szükséges a szakfordítói tanfolyamhoz, amit szeretnék elvégezni, mert az angolt nagyon szeretem, megy is, és szerintem kevés olyan szakfordító van, aki egyben műszaki végzettségű is, ergó érti, hogy mit fordít.
Ha laboros-geotechnikás munkát nem találok, akkor műszaki előkészítői pozíciót keresnék, lehetőleg munkaterületen, mert ott rengeteget lehet tanulni.
Röviden ennyi.. :)
goosebump 2011.07.15 09:00:42
@Hunter Milo: Nekem a gazdasági-pénzügyi vénám, mint olyan, kimerül abban, hogy nem szórom a pénzt és tudok spórolni.. Úgyhogy vezető sosem leszek, nem vagyok az a típus. Egy olyan cégnél szeretnék elhelyezkedni, akiknek a profilja fedi a szakterületemet, tehát pl. geotechnikusként nem szívesen dolgoznék vasbetonos vagy acélos-üveges cégnél, pedig elvileg azt is tanultam. Hogy a ranglétrán meddig akarok/tudok jutni, az függ a cégtől, a munkakörtől, meg persze tőlem is, de bevallom, nem érzem magam vezető típusnak, inkább a háttérben munkálkodó, de nélkülözhetetlen szakemberré szeretnék válni egyszer :).
Olaj és gáz cégeknél lehet, hogy el tudnék helyezkedni, van egy favorit cégem, akiknél a geotechnika és az olaj pont összefonódik, szóval jól gondolod, vagy jó irányt mondtál. Náluk kellene kifogni egy gyakornoki programot, vagy kezdő állást. Az sem lenne baj, ha lenne magyar érdekeltségük, mert hosszútávon nem akarnék külföldön élni, de pár évre kifejezetten szívesen mennék..
goosebump 2011.07.18 09:50:40
@Hunter Milo: köszönöm a tanácsot! van 3 cég, akiket már kinéztem :) és van magyar irodájuk is, de sajna épp egyik sem indít gyakornoki programot.. Szerinted egy jól fogalmazott levéllel és egy önéletrajzzal ettől függetlenül meg lehet őket keresni, vagy ekkora cégeknél egy nem célravezető, és inkább keressek ténylegesen induló programokat?