Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gondwanateam2010

92 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Self driving expedition more info at info@optimal4x4.com, join us in April 2014. Gyere velünk áprilisban a sivatagba, te vezetsz a dűnéken!  ..
Star wars forgatási helyszínen jártunk, de előtte elsüllyedtünk a sárban.. Mert akkora mázlink volt hogy pont mielőtt jöttünk esett idén először és utoljára az eső a sivatagban.   ..
KIcsit megkavarodtunk az elhagyott berber falu romjai között ..
Azt, hogy miért is kell mindenáron, minden autót ami a kezünk ügyébe kerül arra kényszeríteni, hogy olyan körülmények között haladjunk vele, amelyek egyébként kifejezetten nem autóval való közlekedésre alkalmasak, nem igazán tudjuk.  Tavasszal Ádám gyarapodó családja…..
Tisztelt Uram!   Tudomasomra jutott, hogy On felelos a Gondwanateam blog videoinak napi firissiteseert es a kedves kozonseg hangulatanak kepi javitasaert. Szabadjon megjegyeznem, hogy hetek ota nem latok ujabb bejegyzest, ami szines mozgokepes anyaggal es odaillo zenei…..
Ezt az éjszakát mindhárman ugyanazzal a nővel töltöttük, az anyatermészettel, aki reggelre kicsit féltékeny is lett a ménage á trois, azaz pontosabban á quatre-ra és némi bizonytalan szellővel adta értésünkre, hogy ideje felkelni. Az anyatermészet reggel nem hoz ágyba kávét,…..
Elégedettek vagyunk. Az áhított célt elértük. Nem, az elveszett tavat nem, de minden egyéb, amit európai utazó elvárhat egy afrikai túrától megadatott számunkra. Koszosak és büdösek vagyunk, a bakancsaink levétele egészségre káros gázok felszabadulását jelenti, testünket…..
Ahhoz hogy az elveszett tavat, a Lac Perdu-t (mely a sivatag közepén egy melegvizű forrás által táplált oda nem illő jelenség) elérhessük, fel kell béreljünk egy helyi túravezetőt. Tulajdonképpen ezzel magyarázható ismételt jelenlétünk a Ksar Ghilane oázisban, ugyanis korábbi…..
A Mont Everetsztet csúcstámadni kedvelő hegymászók makacsságával ragaszkodunk hozzá, hogy a helyi lakosok által is csak legendaként nyilvántartott „ Lac Perdu”, azaz az elveszett Tó Néven futó természeti jelenséget felfedezzük. Ebben több tényező is akadályoz bennünket,…..
A tamerzai oázis állítólag rendelkezik egy vízeséssel. E tényt némi kétkedéssel fogadjuk, azok után, hogy az eddigi afrikai utazásain során ahány vízesést csak megtekintettünk, mindegyiken a pillanatnyilag nem üzemel tábla volt kint. Ez a sivatagban nem is annyira meglepő, annál…..
A mai program, hogy dán barátainkat visszakísérjük északra, nekik ugyanis indul a gépük, véget ér a nyaralás. Feltehetően a google maps és a viamichelin is tudott volna rövidebb, gyorsabb, gazdaságosabb, vagy csak egyszerűen ésszerűbb utat találni, mint amit mi…..
Ez az oázisozás remekül megy nekünk, de fel-feltör belőlünk a turista és leöli a bennünk lakó lusta disznót. A mai program, hogy teszünk egy kört a keletre a táborunktól, illetve, hogy bemerészkedünk az igazi dűnék közé. Erre remek lehetőséget kínál a táborunktól tizenöt…..
Az éjszaka jól is telhetett volna, ha nem tűnnek fel gyanús fények a horizonton, melyek figyelése némiképp megkurtítja az alfa szakaszát relaxációnknak. Végül a fények tulajdonosai, feltehetően a mi fényeinktől hasonlóképp megrettenve eloltják lámpásaikat a horizonton. Ekkor a…..
Det har vaeret den fedeste tur med de skoenne ungare. Vi har vaeret i sahara og koert en masse offroad. Det har vaeret ekstremt afslappet, med masser af afslapning – hvis det var mere afslappet ville vi alle have skidt i bukserne. Adam: kaffe mesteren, som tager alt med et smil og en god…..
Jakob, a dán barátunk teljes lelkesedéssel nyitogatja a söröket a Sousse-i szálloda erkélyén,  tekintet nélkül arra a tényre, hogy 52 órája indultunk el otthonról, és azóta leszámítva egy két  órányi szendergés a hajó büféasztala alatt, nem volt módunkban…..