Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boyler

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BKV-s bérletvásárlásra várva volt időm átolvasni a kiírtakat, és megakadt a szemem a "Díjmentesen utazhatnak" plakát egyik pontján: Ez a pont nemcsak a BKV-nál aktuális, hanem a MÁV-nál és a Volánnál is. Ezek szerint az 500 millió európai uniós állampolgárok…..
boyler 2010.10.13 14:13:29
@bierkamp:
Te vörösfejü elmebeteg, az iszap ömlést te okoztad bosszúból!
Szégyelld magad!
Kedves Donát!65 év feletti vagyok, de kevés a nyugdíj, dolgoznom kell mellette. A munkába járáshoz vonatot veszek igénybe, melyre pár hónapja regisztrációs jegyet kell vennem. Sem havi, sem félhavi bérletet nem tudok venni, mert azokból nincs regisztrációs fajta. Sem…..
boyler 2010.10.13 13:20:44
@pbence:
Nem szopatja!
Kicsit moderáld magad!
Ugyan is a regisztrációs jegyet munkába járásra nem használhatja!
A vasutas családtag sem használhatja az arcképes igazolványát munkába járásra!
Tekintettel arra, hogy nem minden állomáson van gépi jegykiadás, így a vonaton is megválthatja pótdíj nélkül. Az 500ft.os pótdíjat nem vezették be.
Mielőtt valaki elkezdi magát sajnáltatni, előtte nézze meg mire jogosult és milyen feltételekkel.
Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni ezt a poszt ilyen-olyan okok miatt, azonban nagyon tanulságos töténet.Százhalombattai lakos vagyok,gyakorta utazom vonattal BKSZ bérlettel.Tegnap este hazafelé utaztam a Déli Pályaudvartól,így -mivel a BKSZ bérlet csak…..
boyler 2010.10.10 13:10:24
Az én hozzáállásom következők:

A vasút nem szállítja le a vonatról:
- az egyedül utazó 18 évesnél fiatalabb gyermeket,
- a 10 évesnél fiatalabb gyermeket és az őt kísérő egy utast.

Ha nem tudják hitelt érdemlően igazolni az életkort, én annyi idősnek nézem amennyinek én akarom. Amennyiben két 18 alatti együtt utazik, akkor már le lehet őket szállítani. A hétévest én nézhetem 11 évesnek is, ameddig nem tudják igazolni a valós életkorát.

A fenti esetnél, már Kelenföldön meg kellett volna akadályozni a felszállásukat.

Valószínü, hogy fenyegetően léptek fel a kalauzzal szemben, mert ha Ő azt mondja, akkor úgy is van, senki nem tudja az ellenkezőjét bizonyítani. A fenyegetéshez elég egy csúnya nézés, hangoskodás, félreérthető mozdulat, stb.
Ezek már elegendőek lettek volna a hatóság igénybevételére. Budafok-Belvárosnál pedig ott van a rendőrség, gyalog egy perc. A rendőrök elég morcosak lettek volna, ha éppen a pihenőből kellett volna kimenni. Nagyon rövid időn belül lepakolták volna.
A baj az, hogy ahány kalauz, annyi féle hozzáállás, de ez az utasok részéről is elmondható.
Azzal szoktak érvelni, hogy mi holnap is ezzel utazunk, vagy hagyja a fenébe és menjünk tovább.
Láttam már olyat is, amikor meglátták a kalauzt fel sem mertek szállni, de ez a ritkább eset.

Jó néhány esetet láttam, hogy Dunai-finomitóban rakták le az Ercsiben felszálló nemfizető utasokat.
Elöljáróban jelezném, hogy nem fake/photoshop, habár a blog.hu talán harmadik kedvenc kommentje ez az "első" és a "sunáznám" után.Szia Donát, reméltem, hogy sosem kell írnom Neked, de tévedtem:) Sempi Ma a 2315. sz Vác-Göd-Bp vonattal szerettem volna pestre…..
boyler 2010.07.08 17:57:31
@Jegkoko:
Ugyan már miért hazudsz!!
Szem és fültanuja voltam az esetnek! Te szívóztál a kellerral és a kallernővel!. Mindenkitől kérték a jegyet és senki nem volt felháborodva, csak te, akinek nem volt menetjegye.
Azt már elfelejtetted leírni, hogy Budatétény megállónál a szakállas kaller nem indította el a vonatot addig, amig át nem értünk! Még a felüljáróra is feljött és sürgetett, hogy igyekezzünk, mert már négy perce ott állnak és ránk várnak!
Szégyelhetnéd magadat!
boyler 2010.07.10 23:22:10
@Jegkoko:

Nincs félremagyarázva részemről semmi!
Te próbálod félremagyarázni, mint a menetjegyedet.

Az eset a második kocsi (Flirt) első ajtajánál történt.
Idősebb kalauz szakállas, a kolléganője hasonló koru volt.
boyler 2010.07.15 14:05:06
@Jegkoko:

Én rendszeresen utazom azzal a vonattal, és mindig a második kocsi első ajtajánál szállok fel és le. Akkor sem volt másképpen.
Tőled a kalauznő kérte a jegyet.
Nem jöttem a holdról, én a földön járok, vonattal utazom, és van bérletem.
Rólad ugyan ez nem mondható el.
Tudod van a te igazad, van az én igazam és vannak a tények. Az az nem volt jegyed!
Korábban már téma volt, kérdezzük a hozzáértőket, hogy mit is lehet csinálni azokkal, akik olyan helyen dohányoznak, ahol tilos, de a jegyvizsgáló ezt elnézi nekik, vagy esetleg ő is dohányzik. UPDATE: Közben befutott egy független, másik poszt is, ami kapcsolódik a témához,…..
boyler 2010.06.05 22:11:49
@VJV Man:

Nagyon elgondolkodtató az írásod!
Sajnos nagyon csőlátású vagy. Miért van az, ha egy dohányos leakar szokni, akkor fizetni kell érte, holott Ő minden szál után keményen adózott.
A drogfogyasztók, csak a feketepiacot támogatják, és ők minden egészségügyi támogatást megkapnak! Van nekik tű csere program, ahol automatából cserélhetik a tűt. Egy darab tűnek a cseréje 12 ezer forintba kerül, jól írtam tizenkét ezer!! A patikában talán még húsz forintba sem kerül.
Velük mit tennél? Na ezen gondolkozz el, mert ide a te adódból is sok megy.

Az hogy szilveszterkor annyi embert lepakoltál dohányzás miatt, az csak kamu.
Új MÁV blog Hallgatói jegy 2009.12.15 10:05:10
Logika na az nincs a MÁV-nál. Ha van diákkedvezményed, és ha tovább akarsz utazni, mint ameddig a kedvezményed szól, akkor hiába veszed meg a plusz viszonylatra indulás előtt a jegyet. Le kell szállnod azon az állomáson, ameddig érvényes a diák kedvezmény, majd ott megveszed a…..
boyler 2009.12.16 20:48:11
@Zsolt_: Üdv.

Itt valami félreértésről van szó.Ha leszáll a vonatról és hazamegy, senkinek semmim köze hozzá.
Itt az volt a gond, hogy egyszerre adta át a két jegyet. Ha leszáll és a következővel megy tovább, vagy Bicske előtt odaadja a kedvezményes, Bicske után a teljesárut, akkor sincs gond. A lényeg, ne lehessen e két jegyet egymással összefüggésbe hozni.