Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZÉKELYGy

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
SZÉKELYGy 2011.12.08 10:40:42
@Balance Of Power: Persze, hogy van! A napos oldal: a túloldal! A nap (a piszok!) mindig a túloldalra süt! Üdv.: SzékelyGy.
SZÉKELYGy 2011.11.13 11:00:24
@lavór: Háá, dehogynem! Rejtenék, rejtenék, csak a.) átlátszik a véka!, b.) egyebük sincs, mint véka! Vagy esetleg (tán) van még foguk, s indulatuk, hogy önmagukat falják fel, rágják szét, ha már másoknak, kívülről nem sikerült. Úgyis, mint Fidesz, KDNP, reszli-pártok, stb. Jaj-jaj, nagy a baj!
SZÉKELYGy 2011.11.13 11:11:41
@Petya1977: Csak csendben felemlegetném, hogy a legeslegújabb kori politikai disznóságok egyik legnagyobb elkövetője épp a FIDESZ volt, amikor az eredetileg szdsz-ifjúsági szervezetből átalakult - áttünt - átlábolt - átcsalt - átnyalódott - átgennyedt jobboldali párttá! Ne felejtsük: a FiDeSz, így, így eredetileg Fiatal Demokraták Szövetsége volt, s az SzDSz ifjúsági szervezete!! Meg még ez a Viktoriánus Orbánc is, amikor még nem hatalmasodott el hazánk lábán, testén, bőrén. Puszi! SzékelyGy.
SZÉKELYGy 2011.11.13 11:14:29
@Rókakígyó: Bocsánat, de: mi az a GyF? (Tom, hogy buta vagyok, de tényleg kérdem.) SzékelyGy.
A tegnapi nap során K.A. budapesti lakos kiment a nyolcadik kerület egyik terére (Rezső tér), és kissé koszos ruhában, egy kék ikeás zsákkal és két pokróccal felszerelkezve lefeküdt egy padra. A pad előtt elhelyezett egy táblát, amely pénz adományozására buzdított. Nem…..
SZÉKELYGy 2011.10.16 15:28:41
@Éhes_ló: Bocsánat! Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mi az, vagy ki az a "cimbi"? DE: Ha már beleszóltam, megjegyzem: Számomra rendkívül érdekfeszítő és tanulságos ez a polémia a hajléktalanság körül. Én is voltam hajléktalan (Budapesten) és szakmámnál-hivatásomnál fogva tudósként foglalkoztam is a hajléktalansággal, személyesen találkoztam és beszéltem nagyon sok hajléktalannal, s az sem lep meg, hogy ennyi véleményt és érzelmet korbácsolt fel a probléma. Néhány megjegyzés: a.) érthető az érdeklődés a téma iránt, mert sok ember, aki nem hajléktalan, de fél, esetleg retteg, stb. ettől az "élethelyzet"-től. b.) Modern (amennyire-annyira) társadalmakban ez szükségszerű velejárója a társadalmi létnek. Ahol van hajlékosság, ott van hajléktalanság is. Azaz: otthontalanság, kirekesztettség, éhezés, peremhelyzet, stb. Csak más ilyen létformák (pl. az éhezés) nem ennyire látványosak, nyilvánvalók a többség számára. Ez persze nem azt jelenti, hogy rá kell legyinteni, el kell fogadni! c.) A legfontosabb: az, hogy a hajléktalanok milyen konkrét (életvitelbeli, egészségügyi, jogi) helyzetben vannak, az elsősorban NEM RÁJUK JELLEMZŐ, hanem a többségi társadalomra, azon belül is a szervezett (pártok, állam, önkormányzatok, szociális és gondozó hálózatok, társadalmi szolidaritás-típusú szerveződések) s végsősoron az egyéni-családi-kisközösségi szolidaritás állapotára jellemző. Azaz a társadalom egészségi állapotára. Ezért szerintem a mi mai magyarországi társadalmunk: BETEG. Ennek EGYIK tünete az újra és újra felbukkanó, előtörő, szem elé kerülő, időnként enyhülő, időnként elkendőzött, vagy szinte tiltott, üldözött hajléktalanság. (L. még öngyilkosság, munkanélküliség, gazdasági és/vagy erőszakos bűncselekmények, stb.) Puszi: SzékelyGy.
Share   „Felpattanok, ő értetlenül utánam bámul. Átviharzom a lakáson, lerohanok a lépcsőn, és csak arra gondolok, hogy odakint végre friss levegőt vehetek, s akkor talán nem dobom ki a taccsot, s talán megfeledkezhetek életem legideálisabb kalandjáról.”   - részlet…..