Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ittott

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Mindenem vérben úszott 2011.09.24 08:58:00
Tisztelt Cím!   Elmesélném az én történetemet...Nos, az én történetem 2010 tavaszán esett meg. Teherbe estem és a férjemmel nagyon boldogok voltunk. 4 hetes lehettem a mikor észre vetem és elmentem a nőgyógyászomhoz. Ott ultrahanggal megvizsgált és azt mondta gratulál 4…..
Ittott 2011.09.24 18:28:40
@Pgn: engem is bánt a fájdalomküszöbre tett megjegyzés. Nemrég volt vetélésem az 2. hónapban és nagyon fájt. Még nem szültem, így ahhoz nem tudom viszonyítani, de fájt.
Egy ismerősöm, akit vetéléskor tágítottak, azt mondta, a tágítás rosszabb volt, mint később, az újabb terhességénél a szülés, tehát egy vetélés igenis lehet nagyon fájdalmas.
@Mária: lehetnek egyéb okai is egy korai vetélésnek, pl. immunológiai. Ilyen esetekben megfelelő segítséggel egészséges gyerek születik, tehát nem igaz, amit írsz.
Ittott 2011.09.24 18:40:18
@Mária: hú, de felhúztad magad! Nyugi, drága:-)!
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Az örök kérdés: melyik oldalon jobb lakni?Az egyik kedvenc kommentelőm itt a Burzsuj blogon egyszer arról lamentált, hogy miért kellett a Louis Vuittont az Andrássyra tenni, hiszen ahhoz át kell menni Pestre, ami borzasztó macerás, különben is, igazán ideje lenne már felhúzni…..
Ittott 2011.09.06 16:07:27
@Buci-Bigyo: én most palotanegyedi vagyok, de már nincs kedvem a nyóckerezőknek magyarázni, hogy a Nemzeti Múzeum is nyócker...;-)
Amúgy ez nem rossz hely, az ideális felállás szerintem az lenne, amit valaki fentebb említett, azaz egy-egy lakás az V. kerületben és valami klassz zöldövezeti részen.
Ittott 2011.09.06 16:21:58
@Buci-Bigyo: igaz, volt már rá példa, hogy valaki nem tudta, melyik a Nemzeti Múzeum. Mentségére legyen mondja, hogy nagyon messze lakott a belvárostól.
Jó lenne az agglomerációs ház és a belvárosi lakás is, de náluk erre egyelőre nincs kilátás sajnos:(
Az V. kerület egyik legforgalmasabb csomópontjától, az Astoriától csupán néhány lépésre bújik meg a Károlyi kert, melyet a Ferenczy István utca, a Magyar utca, a Henszlmann Imre utca és a Károlyi-palota épülete határol. Ha valaki nem ismeri, tényleg szinte csak véletlenül…..
Tisztelt Praxis!   Fogorvosi beavatkozásnak köszönhetően jelentős életminőség romlás állt be nálam. A bölcsességfogamat kellett volna betömnie a fogorvosnak. Sajnos nem állt módomban magánrendelőt felkeresni, így maradt az sztk. Előre féltem és sajnos a félelmem végül…..
Ittott 2011.06.13 11:29:00
@victor vacendak: köszönöm!
Egyébként miért van az, hogy ilyenkor kuka a korona? Úgy értem, ha a gyökereket kezelik újra, akkor a fog külső formájában nem történik változás, max a felszínén, ahol betömik, nem? Laikusként azt gondolnám, hogy visszatehető a korona.
Ittott 2011.06.13 11:38:14
@victor vacendak: így már értem, köszönöm!
Ittott 2011.06.13 11:45:10
@subidu: azt hiszem, azért akarja leszedni a doki, mert nagyon problémás, 4 gyökerű fogról van szó. Gondolom legalábbis, hogy ez az ok.
8ker Tanácsadó Testület 2011.04.13 10:38:00
 Bizony ám, kell egy ilyen is, mégpedig kettős céllal:a szegény, szerencsétlen, alulfizetett képviselők bérét ki kell egészíteniegyütt ki lehet találni valami okosatMiről is van szó? Kéremszépen, a Kesztyűgyár Közösségi Ház átalakulás közben nem találja önmagát,…..
A minap jártam az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Urológiai ambulanciáján. Vesekő miatti vesegörcsöm volt, járni és ülni is alig bírtam, de több mint egy órát kellett várnom az ügyeletes orvosra, mivel az éppen "ismeretlen helyen" tartózkodott a…..
Ittott 2011.01.23 18:57:54
@Irise: nekem egy kicsi kövem van a bal vesémben, ha jól értettem, 2-3 mm. Egyszer biztosan el fog indulni? Tehetek valamit az ellen, hogy ez váratlanul érjen?
Onnan tudok a kőről, hogy nemrég iszonyatos görccsel ébredtem hajnalban, ehhez társult még egy hólyagtáji szurkálás (mintha felfáztam volna), hányás és hidegrázás, izzadás. Sokat ittam, így estére maguktól enyhültek a tünetek. Az urológus az UH-n látott egy apró vesekövet, de mivel tágulat nem volt sehol, azt mondta, nem okozhatta egy másik, távozó kő a görcsöket, így ő vesehomokra gyanakszik.
Ittott 2011.01.23 21:55:42
@Irise: köszönöm a választ! Bárcsak sosem hallanék róla többet, remélem, így lesz!:)
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
Ittott 2011.01.06 20:02:18
@Bloodscalp: nekem van egy belvárosi garzonom Budapesten, nagyon kicsi (25 nm körüli). 2 havi kauciót kérek (ez össz. 84000 Ft). Ha a bérlő egy hónapig nem fizet, akkor ezt az összeget 2/3 részben fel is éli, mivel a lakás távfűtéses, így télen akár 16000 Ft is lehet a számla, ehhez jön még a többi költség, tehát a rezsi felkúszik kb. 25000 Ft-ra. Máris ott tartunk, hogy 67000 Ft-ot kell levennem a kaucióból, pedig csak 1 hónapról beszélünk.
Ittott 2011.01.06 21:00:34
@Bloodscalp: ez valószínűleg így van, ahogy írod, tuti, hogy vannak gonosz tulajok is. Én mondjuk tényleg nem vagyok az, a lakásom egy felújított kis lakás és 6 éve adom bérbe, eddig nem volt gondom a bérlőkkel. Alig találkoztunk és ez így mindenkinek jó volt. Most van először olyan bérlőm, aki csúszik pár napot azzal, hogy fizessen, kicsit parázom is, hogy mi lesz a vége. Nem nagyon tudom magamat elképzelni abban a szerepben, hogy odaállok és lecseréltetem a zárat, mivel maga a bérlő kb. két pofonnal le tudna engem teríteni. Szóval bármennyire is hihetetlen, tulajként van elég sok árnyoldala a dolognak. Szerintem amúgy a bérlő jobban ki tudja számítani, hogy milyen tulajdonossal áll szemben (pl. rögtön látja, hogy egy lelakott lakást akar-e kiadni a tulaj, stb.), mint egy tulajdonos azt, hogy milyen a bérlőjelölt.
Én 57 éves nő vagyok. Tavaly nyáron lettem munkanélküli. Nem az én hibámból. A gyógyszertár, ahol dolgoztam, a válság miatt kénytelen volt bezárni. 37,5 év folyamatos munkaviszony után tudtam meg, milyen a munkanélküliség. A szakmám gyógyszertári asszisztens, és hiába…..
Ittott 2010.12.07 13:07:16
@GiaMarie: sajnos nem számít bele a felsőoktatás a 40 évbe, ez egészen biztos. A "sima" nyugdíjkorhatárnál beszámít, de ennél a most hozott, nőket megcélzó 40 évnél nem veszik figyelembe.
Hogy kerül a parkettára kutyakaka? És mit keres egyáltalán a parketta az utcán? Hát persze, hogy egy reklámkampány részeként került oda, ugyanis a milánói Y&R ezzel a gusztusos kis installációval szerette volna felhívni a kutyatulajdonosok figyelmét arra, hogy nem kellene az…..
Hello MH terror blog!   Azért írok, mert úgy gondolom, hogy némi etikettet illene kialakítani az állásinterjúztatás intézményére is.   A helyzet a következő volt: könyvesbolt ajtajára kitixózott hirdetés, miszerint üzletvezető- helyettest keresnek. Cégnév,…..
Ittott 2010.11.20 12:41:45
@_Molly: sajnos nem biztos, hogy leértékelt könyvekkel foglalkozó hálózatról van szó. Én évekig dolgoztam a szakmában, minden szegletét próbáltam, a mai magyar könyvkereskedelmet senkinek sem ajánlom. A 3 nagy lánc (Alexandra, Libri, Líra) éhbérért dolgoztatja az embereket a boltokban, akiktől egyébként normális esetben elvárható lenne, hogy pl. olvasottak legyenek, mert akkor könnyebben adhatnának tanácsot a tanácstalan vevőnek. Az alacsony fizetés azonban általában elriasztó azoknak, akik tájékozottak.
70 e Ft mondjuk boltvezetőként nagyon halvány, az Alexandránál tudtommal nettó 100 e körül mozog az üzletvezető helyettes bére. Ez is szörnyen alacsony szerintem.
A gond az, hogy ez egy nagyon klassz szakma lehetne, ha még normálisan fizetnének is érte.
Ittott 2010.11.20 12:53:08
@Bockó: ez azért így teljesen nem igaz. Tolmácsként, fordítóként, magántanárként azért meg lehet élni. Természetesen vannak olyan szakok, amelyekkel nehezebb elhelyezkedni, de ezekre is szükség van (pl. régész, néprajzos). Az más kérdés, hogy túl sok embert képeznek ezeken a szakokon.
Egyébként sok múlik az egyéni képességeken, egy barátnőm pl. művészettörténészként annyit keres, amennyit egy mérnök is megirigyelne.
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
Ittott 2010.11.06 22:21:04
@kisa: meg volt beszélve az időpont, illetve az, hogy megy, ezért ment be.
Ittott 2010.11.06 22:35:51
@igazságos: azt hiszem, rosszul fejeztem ki magamat. A szülők tudták, hogy megy a pedagógus, de teljesen normálisnak találták, hogy ők az ágyban egymással foglalatoskodva várják, mert épp rájuk tört a vágy. Tehát nem jöttek zavarba a ténytől, hogy a tanár bement hozzájuk.
Nem akarom a történetet ferdíteni, de talán ki is szóltak, hogy menjen be a tanár, de pontosan nem emlékszem, mivel nem édesanyámmal, hanem egy kolléganőjével történt a dolog. Mindenesetre most már meg fogom kérdezni, hogyan volt pontosan az a momentum, amikor bement a lakásba:)
Ittott 2010.11.06 23:20:53
@igazságos: de, sajnos vannak olyan hülyék. A VIII. kerületben (én ott lakom, ill. anyukámtól elég sok sztorit hallok) elég érdekes alakok laknak, akik a szexet mondhatni nem feltétlenül két ember magánügyének tekintik. Ezek a szülők is ebbe a kategóriába tartoztak, ösztönlények, vagy hogyan is hívják ezt.
De tényleg eltértünk a tárgytól:)
Nincs mese, most már tényleg megérkezett, menthetetlenül és visszavonhatatlanul a radikális adócsökkentés kormánya!Nyolc tized százalék... "Eszement, felfoghatatlan" adócsökkentés ez. Persze van aki jól jár, de én abban a cseppet sem kiváltságos helyzetben vagyok…..
Ittott 2010.11.06 15:10:31
@Kivlov: úgy érted, kirúgni tanárokat, orvosokat, tűzoltókat, ugye rájuk gondoltál? Csak mert a közalkalmazottak azok ők, és én róluk írtam. A köztisztviselők, kormánytisztviselők pedig azok, akik a minisztériumokban, önkormányzatokban ülnek. Más a fizetésük, mint a közalkalmazottaké.
Ittott 2010.11.06 17:26:05
@Kivlov: a kis keresetűek talán nem dolgoznak, mint a güzü és nem visz el a fizetésükből az állam egy jó adag pénzt? Nem csak az SZJA-ra gondolok, hanem a többi tételre, amit még levonnak. De mondjuk a 17 %-os SZJA is sok.
Lehetett volna most egy olyan változás, amikor a befizetendő járulékokat csökkentik, mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalról. Az valóban a kifehérítés és a munkahelyteremtés irányába vezetne.

Édesapám egyébként az új rendszerben minimum nettó 50 e Ft-tal többet kap majd. Ő maga mondta, hogy nem igazán érti a változásokat, mivel így is igen jól megél. Közben viszont mindkét gyerekének csökken a fizetése a változások miatt, és ezért értetlenül áll a dolog előtt. Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy abból majd juttat nekünk, amit ő kap, de nem minden családban lesz olyan, aki pozitív irányban érintve lenne...
Ittott 2010.11.06 17:39:35
@Kivlov: sajnos nem csak a bérek balkániak, hanem a mentalitás is...a munkáltató a dolgozót 100 %-ig ki akarja zsigerelni, a munkavállalók pedig nem tudnak kiállni a jogaikért.

Amúgy szerintem az egész Fidesz programmal az a baj, hogy megint nem a gazdaság fejlesztését jelöli meg, mint az ország jövőjének egyes számú motorját. Az adóváltozások kb. 4 évente követik egymást, és nem is mindenkinek jók. Ha viszont az ország végre kitalálná magát, azt, hogy miben jó, az mindenkire jól hatna, aki itt él és dolgozik. Ez hiányzik szerintem.
8ker 150cm újramérve 2010.10.20 16:21:00
Kedvenc vesszőparipám a járdára parkoló autók, hiszen nem fér el a gyalog a számára kijelölt részen egyes emberek magántulajdona miatt. Legtöbbször ezért - hogy közteret magántulajdonuk tárolására használják - nem is fizetnek túl sokat, viszont babakocsival meg nem lehet…..
Ittott 2010.10.28 22:20:05
@Mariannka51: ez a cikk ellentmond a rádióműsorban hallottaknak: ingatlanmagazin.com/ingatlanpiac/a-legnepszerubb-utcak-a-pesti-belso-keruletekben-ime-a-toplista/

Amúgy azt én is támogatnám, ha nem lenne itt átmenő forgalom.
Éveken át elátkozott hely volt Budapest egyik fontos csomópontja, és bizonyos értelemben még ma is az, csak már hátat lehet fordítani neki: a közelmúltig az egész Kálvin egy feltúrt gödör volt, most már csak az Üllői út és a Lónyay közötti rész néz ki úgy a…..
Ittott 2010.10.26 16:51:29
@Sicc: én ott lakom a közelben és szerintem sokkal jobb lett a Kálvin tér, mint volt. Nem tudom, mire írod, hogy nulla hangulata van, ezt megelőzően talán jobb hangulata volt? A Baross utcán el sem lehetett férni a járdán, ha jöttek szembe, le kellett húzódni, hogy elengedjük a szembejövőt. Most végre van tér és igenis sokan sétálnak itt.
Én nem úgy látom, hogy bárki is menekülne a környékről; amióta mi oda (Palotanegyed, Mária utca) költöztünk, csak jó irányba változott minden.
Az más kérdés, hogy valóban szégyen, ahogyan a burkolatot lerakták, illetve én sem értem, hogy miért nem alakítanak ki parkosabb részeket a most felújított belvárosi környékeken. Valószínűleg azért, mert a parkokat költségesebb eltartani, de ez nem mentség szerintem.
 Brother Love a mai írás szerzője - a később íródott Egyházellenes ötlete valójában ezen a poszton alapszik. Az alábbi sorok írója nem ateista, és tiszteletben tartja minden ember vallásos meggyőződését. A modoros hívő „Márk és Krisztián – a…..
Tisztelt MHTerror! Megpróbálom röviden és tömören összefoglalni. Közalkalmazott szakkönyvtárosként dolgozom egy fővárosi nagy kórházban, az intézmény a Fővárosi Önkormányzat felügyelete ill. fenntartása alatt működik. Az állást könyvtárosként vállaltam egy 2 termet…..
Ittott 2010.05.03 10:13:55
@CatMother: Neked mi a foglalkozásod?
Ittott 2010.05.03 10:15:50
@CatMother: de valami szakmád azért van, nem?
Ittott 2010.05.03 10:35:47
@Babette: nem Rád értettem, bocsánat!