Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exypsilon

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
exypsilon 2012.09.05 19:20:33
@Rafkóblog: Szia, én is értékesítettem, nem könnyű meló, ráadásul sok helyen még egyéni vállalkozóként kell csinálnod. Nem elég érteni hozzá, erre szerintem születni kell. Én "értek" hozzá (legalábbis hallottam már, hogy kellene csinálni:)), de ezt igazán az erre született, emberekre nyitott, emberekre figyelő ember csinálja jól. Nem üzletileg korrektül, hanem jól. Az nem jó értékesítő, aki hazudik, hogy eladjon valakit, de elég embert vert át, hogy jó jutaléka legyen.
És van az, aki eleve egy ügyfélátbaszós terméket akar elsózni(ld. sciennet); és van a normális, piacképes terméket áruló értékesítő (pl. sztem LTP ügynökök).
Általában belépnek az emberek, nyomják 2-6 hónapig, aztán rájönnek, hogy k-ra nem nekik való (plusz a céges adót sem termelték meg). Én 3 évig húztam, de nagyon rosszul jöttem ki a dologból. (hozzáteszem, hogy mikor leadtam a vállalkozóit, rá egy hónapra bejött egy akkora összeg, hogy egész évre nullszaldós lett volna a "cég" - de már nem voltam számlaképes - paff)
Naiv ügyfélnek nem sikerült kommunikálnia az E-care ügyfélszolgálatával, úgyhogy ő nem lepődött meg, hogy szeptembertől más cég foglalkozik a HTC-tulajokkal. Persze azért sokat elmond, hogy a telefont végül szoftverfrissítéssel javították. Igzán kellene már valami olyan…..
8ker Kertelés 2012.07.29 09:41:25
Épp a napokban gondolkodtam el azon, igazából ki, kik is alakítja a tereinket, amelyben élünk. Nem a lakásokat, hanem a tágabb környezetet, egy-egy teret, utcát, negyedet. Ami miatt ez eszembe jutott, az a Kiscsibész tér - ami még nem hivatalos neve, de egyszer talán - ahol az Imre csempézte…..
Miután zsongó fejjel hagytam el a mozit, és a film képkockái igencsak masszívan beleivódtak az agyféltekéimbe, én is abszolválom a véleményem, amely részben johnnymoore kolléga recenziójára fog reagálni. Alapvetően egyáltalán nem vártam el, hogy Ridley Scott műve olyan…..
exypsilon 2012.07.23 08:39:09
Nekem nem tetszett a film. Pont a megválaszolatlan kérdések, a "tinihorror"-ba illő reakciók miatt (néhol azt vártam, mikor fognak sikítozni a főhős lánykák igaz tizenéves módjára), a teljes logikátlanság (miért veszi le egy idegen világon valaki a sisakot, miért hívják az emberiséget egy biofegyver laborba stb.) és a karakterek gyengesége (meg egyáltalán minek kellett annyi?) miatt.
1. Szerintem Ridley atyánk ott szúrta el, hogy bedobta az egész Alien sztorit a hollywood-i mesegyárba, ahelyett, hogy az eredeti íróval és univerzumával működött volna együtt. Önfejű döntés volt a saját sztoriját belevinni egy alapvetően önálló univerzumba. Tudom, az Alien már rég nem önálló univerzum, vegyítették a Predátorral, ezer és ezer képregény, regény, játék, miafene jelzi ezt nekünk. De mikor Az Előzményfilmről beszélünk, miért nem keresi fel az írót? Ridley rendezzen, ne sztorizgasson.
2. Nekem az egész az eredeti Alien-re hajazott, leszámítva, hogy ott egy rendes, és mégis elgondolkodtató horror-sci-fit kaptunk. Itt nem tudom eldönteni, hogy horror, vagy elgondolkodtató (max. a logikátlanságokon). Az olyan párhuzamokról nem is beszélve, mint:
- jééé, az android itt sem egy ártatlan kis szende szűz (vagyis szűz, de nem szűz)?
- nahát, valakiben haza kell csempészni az idegen létformát a gonosz multinak? A régi filmben legalább melósokat választottak, itt egy olyan tudós csajt, aki elvezette a népeket a tuti placcra, persze, logikus, hogy ő dögöljön meg.
- a végén persze ugyanúgy feltűnik a gonosz élijen házikedvenc és az élijen gazdi, és persze akkor, mikor már megnyugodnánk (mentőkapszulás jelenet)
- és persze valaki már megint feláldozza magát
Az egész film felépítése ugyanolyan (kapjuk a jelet, leszállunk, megnézzük, jujj, undi zöld trutyi, jajj, megfertőzött, visszamegy a hajóra, aztán túlélősdit játszunk, jippy), leszámítva azt, hogy az Alien-nél még nem tudtuk mit kapunk arcba, itt meg - 30 év után - az újítás kimerül egy-két új szörnyben. Az eredeti film egyik nagy kérdése az űrzsokék voltak - itt megkapjuk a választ: lófaszt, azok is csak emberek (valójában biztos magyarok), akik rájönnek, hogy a leszármazottak kiirtása buta arccal (buta arcuk van) teljesen logikus és semmilyen erkölcsi kérdést nem vet fel, annál inkább sem, mert szeretnek ellenséges bolygók felszínén egy szál űrpöcsben rohangálni (???). Szóval nem tetszik az sem, hogy egy misztikus, eredetileg kérdéseket gerjesztő faj szerepkörét átdolgozták ebbe a logikátlan semmibe.
A látvány pöpec, a film gyönyörűen ki van dolgozva (díszlet, dizájn, cgi), de annyi idiótaság van benne, ami tűrhetetlen egy ilyen komoly témába nyúló filmnél. Olyan, mint egy drága autó, csak éppen recseg-ropog, ráz, és az ülésből kilóg a fél elektronika.
Ti mindent gondosan elolvastok és értelmeztek, mielőtt aláírtok egy (akármilyen) szerződést? Ez a kérdés jutott eszembe múltkor, mikor új bankszámlát nyitottam az egyik banknál. Maga a bankszámlanyitás látszólag nem egy bonyolult folyamat, de mikor elémraktak 12 oldalt…..
exypsilon 2012.07.09 21:00:09
Pénzügyben dolgozom, és egyetértek a cikkel, nem is védeni szeretném a bankokat, de:
1. Jogszabály írja elő, hogy ezeket a dokumentumokat át kell adni, tudomásul kell vetetni, nyilatkoztatni kell az ügyfelet. De ez nem csak ebben a szektorban, hanem általában minden szolgáltatás igénybevételénél elmondható. Még a mozinál is hallgatólagosan tudomásul veszed a házirendet, holott soha nem láttad, és nem is írtál alá semmit. Kész, ott van, és erre fognak hivatkozni, ha valami probléma van veled.
2. Lehet dobálózni a hét és fél órás olvasási idővel, de egy egyszerű bankszámlánál, a legfontosabb dolog úgyis az ár lesz. Az pedig a hirdetményekben és kondilistákban van, a sok-sok apró betűs résszel együtt. Az sem kevés, de ha nagyon speciális dologra szánjuk a számlát, akkor is megúszható a dolog egy kis kereséssel és pár oldalnyi olvasgatással, vagy a tanácsadónak feltett, izzasztó keresztkérdésekkel. A fenti doksikban minden benne van, ami az adott bank, kb. összes szolgáltatásához tartozik: de ezek nagy része általános infókat közöl, vagy más termékhez tartozik, vagy tényleg különleges esetekre vonatkozik. Nem lesz benne olyan, hogy eladtuk a lelkünket, meg egyéb huncutságok.
Egy személyre szabottabb terméknél (pl. jelzáloghitel) pedig mindenki úgyis át fog olvasni mindent (ugye?:))
3. Találkoztam már olyannal, aki mindent gondosan átnyálazott (kedvencem a záróra előtt 5 perccel beeső, okoskodó ügyfél), és jé, nem fedezett fel semmi olyat, amivel elégedetlen lett volna. Pedig próbált. De szerintem az ilyen típusú emberek még a kilós só címkéjét is áttanulmányozzák, hátha valami kötelezettséget ró rájuk a termék megvásárlása.
4. Hogy miért ilyen a jogszabályi környezet? Lustaság és egyszerűség. Ha te aláírtad, hogy megnézted, akkor felesleges ugatnod - ha nem írod alá, akkor pedig nincs szolgáltatás. Attól nem lesz valaki húderohadtmeggondolt hitelfelvevőügyfél, hogy kezébe nyomjuk a különböző tájékoztató doksikat, majd nyilatkoztatjuk arról, hogy kisötöst írna belőle. Ez szemfényvesztés, ami a jogalkotók felelősség hárítása. Ahelyett, hogy tényleg elkezdenék a középiskolákban (de lehet már általánosban is) tanítani a hétköznapi dolgokra irányuló pénzügyi tárgyakat, inkább kiadják, hogy még egy rohadt papírt írjon alá az ügyfél, és ezzel el van intézve.
Még szerencsésnek mondhatod magad, hogy egyenként, laponként nem kellett aláírnod azt a rohadt sok oldalt:D
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Sétálgattam a városban csütörtök délután, és valahogy feltűnően nagy volt a politikai aktivitás az utcákon. Mszp-s aktivisták mindenfelé vörös szegfűt osztogattak a lányoknak és asszonyoknak, közben meg zöldkabátos elempés jócsajok aláírásokat gyűjtögettek, mert…..
exypsilon 2012.03.10 19:10:30
Négy igen - nem négy nem! Nagyjából egyetértek a cikkben leírtakkal, de a válasz pont az ellenkező kell, hogy legyen:

1. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen. 260 nap okés. Annak ebben az országban nincs értelme, hogy addig kapjál segélyt, amíg nem találsz munkát - akkor mi motiválná a sok lusta disznót? (ha nemet mondasz, nem változik semmi, marad a 90 napos éhbér)
2. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni. Ha normális a munkáltatód, akkor nem fog visszaélni a szabadságokkal, ha meg paraszt, akkor meg mindegy mi van a törvényben - megtalálja a módját, hogy kiszúrjon veled. (itt is ha nemet mondasz, marad a mostani állapot (75% a munkáltató javára))
3. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni. Nem esetén marad a fél év. Én két hónapot javasolnék - a három hónap para. Bár úgyis érzed, hogy mi a helyzet, és azért lehet sejteni, hogy neked ez bejön vagy sem.
4. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte. Ha nemet mondasz, akkor marad a 16 év. Legjobb tényleg az lenne, ha szakmáig vinnék a diákot. Még akkor is, ha orvos, vagy más, jó hosszú tanulási időszakot kívánó szakmát választ az illető. Sosem árt, és manapság legtöbben (helyesen) úgyis dolgoznak az egyetem/főiskola, sőt gimi alatt is.

Szóval négy igen. A nemekkel marad az egész ugyanúgy, ahogy volt. És a népszavazásokon sajnos csak eldöntendő kérdések lehetnek.
A Honvédelmi Minisztérium szeptember 19-én közölte, hogy 30 UH-1N-es helikoptert kap hamarosan a magyar honvédség az Egyesült Államok hadseregétől. Tájékoztatásuk szerint az amerikai haderő összesen 89 helikoptert von ki a hadrendjéből, ezeket ingyen vagy kedvezményes áron…..
exypsilon 2011.12.14 07:53:50
@OÁFK: Milyen kár az eljövendő koroknak, hogy már most az évezred elején elsütjük az 1 évezred/1 zseniális forradalmi brigád kupont :) Ugyanakkor a vezér már most felvehetné a "Miniszterelnök két milleniumon keresztül" megtisztelő címet:)

A helikopterekről:
Szerintem a 30 helikopterből 5-8-at csak pótalkatrésznek fognak használni (magyarul kannibalizálják a gépeket), ez elég elterjedt módja a karbantartásnak szerte a világon.
Az ár sok; de nem tudjuk, milyen felszereltséggel érkeznek a tengerészgyalogos madarak - lehet, hogy szovjet társaiknál lényegesen modernebb eszközökkel. Kerozinra nincs pénz, tény - ugyanakkor repülni kell, ha tetszik, ha nem. Inkább repüljenek, ha már vannak.
Nekem a koruk nem tetszik - "félidős" helikopterek 35-40 évesen? Akkor 2050-ban is ezeket fogjuk bambulni (már ha megérjük) augusztus 20-án?:)
Szerintem a beszerzők beleestek a tipikus pesti ember hibájába: ingyé van, akkor jöhet. Csak mikor a pesti szembesül a csomagolás árával, van annyi esze, hogy nemet mondjon - vagy hazaszaladjon vödörért:)
Elképesztő állapotok uralkodnak az Örs vezér téri trolltemetőben. Naiv ügyél egyszercsak azon kapta magát, hogy egy békávés állja útját, aki a felé mutatott bérletet két kézzel meggyűrögette! A kézrátételes rontást sikerült agyhullámokkal visszaverni, de a…..
Jómagam a 4 stud széles lego járművek fénykorában szocializálódtam, így nem is kérdéses, hogy a 6 stud széles autók alapvetően nálam is kiverik a biztosítékot. Mostanában mondjuk némileg meváltozni látszik ez a helyzet, de akkor is. A mai poszt témájául…..
exypsilon 2011.08.28 10:55:37
@Brickfan: akkor mégis van ilyen kockám:) Ilyenem (www.bricklink.com/catalogItemPic.asp?S=8286-1) ugyanis van valahol bezacskózva, bár még nem raktam össze, mert a srác elfelejtett hozzá útmutatót mellékelni, azóta meg túl lusta voltam, hogy megnézzem a neten:) De lassan-lassan előveszem őket... Kösz az infót!
519 első beküldésében a Csillagok háborúja klasszikus trilógiájából szemezget. Lehet, péntekre kellett volna tennem, mert a háromból egy erősen véleményes.A minap Star Wars maratont tartottunk a barátokkal, megnéztük a 4-6. epizódot DVD-n, felirattal, és egy-két dolgon megakadt…..
Olvasónk szeretne megegyezni bankjával, de úgy tűnik, a pénzintézetet ez hidegen hagyja.Az utóbbi időben egyre többet olvasok a hitelintézetek egyoldalú hozzáállásáról. Ezeknél nem tudom eldönteni, hogy melyik múlik a Bank vagy az Ügyfél hozzáállásán.Történetem 2010.…..
exypsilon 2010.10.31 20:13:05
Bankban dolgozom, persze nem a posztban említettben. Nálunk egy fokkal korrektebbek, de hozzá kell tennem, hogy a feltételeken nem fognak változtatni, amíg tudod fizetni tartozásodat. Egész egyszerűen ez azt jelenti a kockázatkezelőknek, hogy jó adós vagy, és pontosan azt csinálod, ami nekik a legjobb: fizeted a magas kamatot, ráadásul jó sokáig. Ezen nem fognak változtatni.

A hozzáállásukon viszont fognak, amint kiejted a varázsszót: PSZÁF. Írj a bankodnak még egy levelet, amiben leírod a fenti dolgokat taglalva, és úgy mellékesen írd a levél alá, hogy kik kapnak még másolatot a levélről... Javaslom a HOMÁRT és még az MNB-t is idevenni.

Egyébként nincs nálunk meg a hitelkártya használat kultúrája, és nagyon sok ügyfél tévképzetben van avval kapcsolatban, hogy ez mi is pontosan, mire való. Ez részben az ő hibájuk, részben a bankoké és/vagy az ügynököké. Emlékszem mikor még biztiügynök voltam, vmelyik hitelkártyát azzal adtuk el, hogy INGYEN utasbiztosítás jár hozzá... És ment...
Clandestinonak üzenem:
Lehet, hogy igazad van, tényleg aláírta, tényleg igaz a kocsis hasonlatod, meg minden; de ha nem tudja fizetni (tételezzük fel:D), akkor fogja be a száját és ne csináljon semmit, vagy próbáljon meg valamit elérni? Abban pedig igaza van, hogy a bankok hozzáállása nagyúras - bár ez függ az emberektől is, akik az ilyen sztorikat elbírálják.
Sok sikert a "P" betűs szó használatához, én személy szerint össze szoktam magam sz*rni tőle, hátha segít neked is.

És mindenkinek üzenem: a HITELKÁRTYA lehúzás és a legdrágább hiteltermék ma mo.-on, persze a provident félék után...