Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hahajdu

49 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SULiPad iPad Smart Cover videó 2011.03.31 20:55:00
Csináltam egy videót a kék mágneses Apple tokomról, a Smart Cover-ről (tOKosról). Amit le lehet írni, az szerintem benne van a videóban. Kivéve talán azt, hogy ez a tok bizony koszolódik. Nem vonzza magához a koszt, de azért érdemes rá figyelni, hogy pl. (tapasztalat) olajos kézzel…..
hahajdu 2011.04.07 18:50:18
hahajdu 2011.04.07 18:52:25
Reggel nem voltam benne biztos, hogy beviszem-e a suliba az új iPad-emet. A végén csak rászántam magam. Az, hogy ellopják-e, annyira nem izgat, mivel de raktam rá a Find my iPad-et. Ami fura, az az, hogy a menüben Keresés olvasható az ikon alatt. Erről az alkalmazásról van egy nagyon…..
Ezt még régebben írtam:Van egy saját gépem. Lassú, zajos, és nagy: már a Youtube is elég lassan megy rajta, és nagyon zajos. Nem vihetem bárhova magammal, ráadásul a szobámban is sok helyet foglal el. Ezt a gépet filmnézésre, netezésre, és instant messengerekre használom.…..
hahajdu 2011.03.07 21:04:12
Szia,
Érdekesek az írásaid, főleg amikor egy középiskolás szemszögéből vizsgálód a dolgokat. Ha van kedved a
hunpad.com/ -ra publikálhatsz 1-2 írást, szívesen kirakom őket. Egyenlőre ~1000 látogatást fogad hetente az oldal.

Ha érdekel: hahajdu@gmail.com
hahajdu 2011.03.07 23:53:52
@sulipad: szifon :)
Hiába, a mai nap ilyen, minden az Apple új pengéjéről szól, Magyarország alkotmányozó eszközéről, az Engadget pedig készített egy összehasonlító táblázatot, amin a 2011-es tabletek mellett láthatjuk a specifikációkat. Ami ugye egész addig mutat egyenlőséget vagy hátrányt,…..
hahajdu 2011.03.04 16:12:04
iPad 2-vel összehasonlítva: hunpad.com/2011/03/04/2011-tablet-korkep/

amúgy szerintem nem sok értelme van a ghz-k és gigabyte-ok összehasonlításának.. a 3GS is van vagy 600 mhz, és mégis sokkal gyorsabb mint egy 1ghz-s galaxy S
Újra hazai pályára tévedtünk, ami azért is jó, mert a magyar csajok ugye a legszebbek, és a tapasztalatok szerint úgyis jobban szeretitek a hazait. Ráadásul most két szupersztárról van szó: a 23 éves, 179 centi magas Mihalik Enikőről, aki a legnagyobbakkal dolgozott már együtt,…..
Beszélünk róla már egy ideje, a Light Peak optikai adatátviteli technológia már tavalyelőtt szóba került. Meglepetés volt, hogy az Intel egy Macen mutatta be a csatolót, aztán kiderült, hogy a Light Peak alapjait a cupertinóiak dolgozták ki.Ezzel köthetnék a gépekhez a…..
A DigiTimes szerint az Apple köti le a világ teljes touch panel-gyártó kapacitásának hatvan százalékát, amivel elég rendesen szívatja az iparágat: ilyen mennyiség mellett a panelgyártók szívesen egyeznek meg a kaliforniai céggel, amiből következik, hogy az Apple konkurenseinek…..
hahajdu 2011.02.17 13:37:38
@cuidado llamas: igen.. az a National Enquirer.. magyarul a Bors.. :D

Ma meg találkozik Obama-val:

hunpad.com/2011/02/17/rossz-hirek-steve-jobs-egeszsegi-allapotat-illetoen/
iPad Central KÖLTÖZÉS! :) 2011.02.09 17:32:00
Technikai okokból a blog mától a következő címen lesz elérhető:  http://hunpad.com/   ..
Az iLounge, korábban már bizonyított forrásokból értesült egy-két érdekességről az új iPad-ot illetően. Az jelentés szerint az új széria, már nem alumínum, hanem karbon, vagy ahhoz hasonló hátlappal készül. Az Apple korábban már nyújtott be egy erre vonatkozó szabadalmat,…..
 Frissítés: A legújabb Mac-es verzió letölthető itt! Eljött a várva várt nap, itt az untethered jailbreak! Egyenlőre még csak a Mac-es verzió van fent az oldalon, de a Windowsos és Linuxos csomag hamarosan várható. A törés egyszerű, nem igényel korábbi SHSH-t, csak…..
A MacNotes.net értesülései szerint, az Apple jövőhét Vasárnapra tervezi az új iPad leleplezését. Feltehetőleg az iOS 4.3 bemutatása után egy "one more thing" toldalék keretében kerülne terítékre az idei modell frissítés...
Ha valakinek nagyon hiányzik a flash támogatottság az iPad-ról, annak a Skyfire kötelező darab. A böngésző a meg nem jeleníthető videókat és egyéb tartalmakat, az iPad által támogatott html5-be konvertálja, miközben facebook, twitter és egyéb közösségi oldalakat integrál az…..
Akik még nem unják az iPad 2 találgatásokat, azoknak üzenem, hogy Chris Galzerano kutakodása az iOS 4.3 bétájában a következőkre enged következtetni az új iPad-el kapcsolatban:- 3 megapixeles hátlapi kamera (a korábbi 1mp-s híresztelésekkel ellentétben)- 720p videórögzítés-…..
Az ifixyouri- és 9to5mac.com-nak köszönhetően új képekkel lettünk gazdagabbak az iPad 2 kijelzőjét illetően. A kínából érkezett panel állítólag könyebb, egy miliméterrel vékonyabb, kevésbé tükröződik, és vékonyabb kerettel rendelkezik. A felbontásról nem derült ki…..
A rekord eladások ellenére, 2010 végére az iPad 95%-os részesedése 77%-re csökkent, míg az Androidnak egy elismerésre méltó 22%-t sikerült összehoznia a tablet piacon. A napokban azonban elismerte a Samsung, hogy a 2 milliós eladás, csak a kiskereskedések feltöltésére vonatkozik,…..
Az Apple a napokban küldött ki egy "Adj iPad-et Valentin napra" emailt, ami azt sejteti, hogy nem lesz még egy darabig szó a második generációról. Senki nem venné jó néven ha a következő két hét alatt venne egy iPad-et, és időközben se szó se beszéd nélkül bemutatnák…..
A legújabb jelentések megerősítik, hogy az iPad 2-ben jobb minőségű kijelző, gyorsabb CPU/GPU és két kamera lesz. Ming-Chi Kuo elmondta, hogy az új generáció ugyanúgy 1024x768-as felbontással fog rendelkezni, ugyanis egy ilyen méretű retina kijelző gyártási folyamata képtelen…..
Az anno kiszivárogtatott kínai iPad 2 tokok alapján egy potenciális SD kártya slotra következhetettünk, ám az AppleInsider (szuperbiztos..) forrásokra hivatkozva elmondta, hogy csupán egy micro SIM kártya kivágásról van szó. Ez amúgy megmagyarázhatja, hogy a többi új generációs…..
Január 27.-én 1 éves lett az iPad. Ezen alkalomból az OnSwipe készített egy összefoglalást a tablet sikereiről, melyből kiderül, hogy a vártnál 5x annyi iPad-et adtak el, és hogy 90%-os részesedése volt a tabletpiacon. Az eladások idén várhatóan nőnek, de a részesedés…..
A napokban felbukkant pletykák szerint majd csak az iPad 3-ban fogják bevezetni a 2048x1536 felbontású kijelzőt.Január közepén még egymást követték a különböző pletykák és bizonygatások, miszerint az iPad 2-ben mégpedig igenis lesz retina kijelző. Az IDC (piackutató cég)…..
Az Appstore a napokban érte el az 1 milliárdadik letöltését, ideje hát górcső alá venni a legnépszerűbb iPad appokat: 1) Tunein Radio Az iPad-re kapható egyik legjobb rádió alkalmazás, mely hozzáfér a legtöbb magyar AM és FM csatornához. A kezelőfelület egyszerű és…..
Egy Amerikai magániskola kötelezővé teszi az iPad használatát a következő tanévtől kezdődően. Az intézmény egy 20$/hónapos lízing programot is felajánl a vékonyabb pénztárcájúaknak.Ezzel a teljesen új és interaktív technológiával elsősorban a sorozatos és sokszor…..
A 9-5 Mac új nyomra talált a 4.3-as SDK-bam, miszerint az iPad 2 egy megapixeles hátlapi kamerával fog rendelkezni:Az, hogy ez a felbontás mire lesz elegendő az még kérdéses, de hasonló forrásból való jelek szerint Facetime, Camera és PhotoBooth appok is lesznek előre installálva az…..
A találgatások folytatódnak, de most egy igen érdekes jelenséget figyeltek meg az iOS 4.3 bétájában: A beállításoknál a háttérkép előnézetén 9.-e jelenik meg a naptár ikonján.  Ez már csak azért is érdekes, mert az iPad 1 hivatolos fotóin 27. van a naptár ikonon, ami…..
Az iOS 4.3-ban kutakodó blogdoiphone.com egy olyan kódra bukkant, ami a proximity sensor-tól függően automatikusan lezárja és feloldja az iPad-et. Ez leginkább akkor történhet, amikor az iPad-et kinyitjuk, vagy kihúzzuk egy tokból. Ha minden igaz, lehetőség lesz a funkció ki- és…..