Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandee

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zanzásítva általában elmondható, hogy a magyarországi egyetemek nagy részét irányító rektorok, dékánok, főigazgatók nem menedzser-beállítottságúak, azaz ugyan saját szakterületükön kiváló eredményeket tudnak felmutatni de ugyanakkor fogalmuk sincs arról, hogy miként is…..
Bandee 2012.08.12 23:26:40
@Fertőtlenítés a faluban: igen tök igazad van. Ugyanakkor a cikk írójának sokmindenben igaza van csak nem ilyen felületesen hanem sokkal mélyebben kellene ezt megírni. Továbbá nyilvánvaló hogy a posztoló nem reál egyetemek (TTK vagy Orvosi) valamelyikéről jött, mert akkor tudná hogy ha az egyetem végtelenül tekintélyelvű vezetőinek nekimegy akkor egy éjszaka elviszi a fekete autó és örökre eltűnik valamelyik campus sötét pincéjében... :)
Viccen kívül, nem HR kellene hanem egy jó oknyomozó ujságíró, PSZAF (vagy ami most helyette van) vizsgálat, de ennek valós esélye egyenlő a nullával.
IDDQD A pacifista 2010.08.25 17:44:27
Olyanról már hallott a világ, hogy valaki World of Warcraftban nevel fel a maximum szintre karaktereket úgy hogy közben nem öl meg senkit - elég extrém dolog, kell hozzá némi mazochizmus, de megoldható. Na de ugyanez Call of Dutyban, ahol konkrétan nagyon-nagyon kevés dolgot lehet tenni…..
Sárdobáló ANTI-HUNGARY 2010.05.20 11:00:00
Mint minden rendes egyetemista a vizsgaidőszakban, így én is facebookozással töltöttem a mai estém. Az oldal pedig, amibe most belebotlottam egy magyar csoport, akik arra bíztatnak, hogy jelentsük a Facebook adminisztrátorainak azt a szlovák oldalt, ami a magyarellenességre…..
Folyékony Kenyér A fekete őrnagy 2010.03.23 11:28:00
A Köstritzer Schwarzbier lassan nemcsak Németországban, de egész Európában és hazánkban is megkerülhetetlen jelenség lesz – annak ellenére, hogy nem próbálja magát mainstream sörnek álcázni: büszkén vallja, hogy sörkülönlegesség. A design egyértelműen nosztalgikus…..
-Tölgyfa utca, tudod, ott a Margit híd, budai hídfőjénél... ahogy a hídra akarnál kocsival felkanyarodni, amikor éppen van híd persze. -Ja, megvan! Az az Oszterbrau vagy mi? Az jó hely, mennyit jártunk oda csocsózni... -Nem az: az Osterbräu is jó kis hely, de arról majd…..
Forrás: BBC A múltkori poszthoz írott kommetjében Bandee egyrészt rámutatott arra, hogy az önreprodukáló nanoszerkezetek egyelőre pusztán a science fiction keretein belül értelmezhetőek, másrészt felemlítette az egészségügyi-gyógyászati alkalmazások…..
Bandee 2009.11.19 11:34:53
Sziasztok!

Én nanotechnológiával - pontosabban nanomedicinával foglalkozom, ráadásul pont daganatterápia vonalon. Néhány megjegyzés:

1. A daganatidentifikálás, elkülönítés sejtszinten valóban probléma, szövetszinten azonban vannak lehetőégek. Van egy úgynevezett EPR (Enhanced Permeability and Retention) nevű jelenség (ez önmagában megérne egy posztot kedves bloggazda :) ) ami nagyjából annyit jelent hogy a daganatban levő erek károsodottak, a bennük levő sejtes "burkolat", az endothel fenesztrált, lukacsos, a sejtek közti kapcsolatok fellazultak. A agana belsejében levő, a szövetközti folyadék limphatikus elvezetése is károsodott, azaz "pang". Így egy bizonyos mérettartományban makromolekulák (vagy nanohordozók) specifikusan feldúsulhatnak a daganatban, és azok ott is maradnak.

2. Mindehhez nem kellenek nanorobotok, elegendőek nano mérettartományba eső (20-200nm) nanohordozók (liposzómák, különböző átmenetifém-kristályok, biodegradábilis biokompatibilis polimerek stb) amelyekhez indenféle furmányos molekula kapcsolható, fluoreszcens jelzőanyagtól az aktív célzást segítő receptorokig.

3. A nanorobotikának 2 útja van, az egyik a definitív "robot", fullerénszármazékokból, karbon-nanocsövekből épített mozgó "gép". Ennek a mikrosebészeten kívül azonban más valós értelme még nincs. A másik izgalmasabb, a "biorobot" út, azaz mesterséges minimálsejteket építeni. Liposzómákat látni el bakteriális motorokkal, flagellumokkal, benne kis géncsendesítő RNS-el, esetleg kisebb géneket tartalmazó operonokkal, az irányítást elősegítő pozitív kemotaxist végző minimásis jelutakkal. De ez is még a jövő útja.
Ez nem az én blogom, úgyhogy ennyi, de a bloggazdának link:

en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_permeability_and_retention_effect

Ha akarod küldök szakirodalmat!

Üdv, és jó blogolást!

Bandee