Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesetmondok

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élt egyszer egy özvegyasszony, annak volt két lánya: az egyik szép és szorgos, a másik csúnya és lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a csúnya lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie, az volt Hamupipőke a házban. Ott ült szegény napestig a…..
Kegyetlen hideg volt, hullott a hó és már sötétedett; az esztendő utolsó napját mutatta a naptár. A kemény hidegben egy szegény kislány járta a sötétedő utcákat, hajadonfőtt és mezítláb. Amikor elindult hazulról, még volt papucs a lábán, de annak nem sok hasznát vette. Mert…..
lment a burkus király Mátyás királyhoz. Mint pajtások köszöntötték egymást. Mondja a burkus király:- Azt hallottam, hogy magának aranyszőrű báránya van!- Igaz - mondja Mátyás -, van nekem a juhaim közt egy aranyszőrű bárányom, meg van egy olyan juhászom, hogy az még sosem…..
Volt egyszer huszonöt ólomkatona, egytestvér valamennyi, mert ugyanabból az ócska ólomkanálból öntötték mindegyiket. Puskájuk a kézben, szemük egyenesen előretekint, piros-kék egyenruhájuk pompázó szép. Amikor kinyitották a dobozt, amelyben feküdtek, meghallották az első…..
Élt egyszer egy király; annak a legkisebbik lánya olyan szép volt, hogy még a nap is elcsodálkozott, ha rásütött, pedig az már látott egyet-mást, mióta fent jár az égen.A királyi palotától nem messze egy rengeteg nagy erdő sötétlett; sűrű lombos kerek hársfák álltak a…..
Volt a világon egy szegény asszony, annak volt egy kis kakasa. Csak ott keresgél, csak ott kapargál a kis kakas a szeméten, egyszer talál egy gyémánt félkrajcárt. Arra megy a török császár, meglátja a kis kakasnál a gyémánt félkrajcárt, azt mondja neki:- Kis kakas, add nekem a…..
Volt egy öreg anyakecske s annak hét gidácskája. Úgy szerette őket, ahogy csak anya szeretheti a gyerekeit. Egyszer eleségért készült az erdőbe. Összehívta a gidákat, és így szólt hozzájuk:- Kedves gyermekeim, kimegyek az erdőre. Vigyázzatok, óvakodjatok a farkastól: ha…..
Élt egyszer egy messzi-messzi országban egy gazdag ember a feleségével meg a kislányával. Az asszony egyszercsak megbetegedett. Érezte, hogy nem sok ideje van hátra. Odahívatta betegágyához egyetlen leánykáját, és így szólt hozzá:- Kedves gyermekem, nekem most el kell búcsúznom…..
Tél volt, kiszakadt a felhők dunnája, sűrűn hulltak a hópihék a világra. Hulltak kunyhókra, hulltak kastélyokra, bevonták szép fehér takaróval a királyi palota tetejét is. A királyné ott ült csillogó ébenfa keretes ablakában, s öltögetés közben ki-kinézett a hóesésbe.…..
Volt egyszer egy kedves, aranyos kislány; aki csak ismerte, mindenki kedvelte, de legjobban mégis a nagymamája szerette: a világ minden kincsét neki adta volna. Egyszer vett neki egy piros bársonysapkát. A kislánynak annyira tetszett a sapka, hogy mindig csak ezt hordta; el is nevezték…..
Mesét mondok, gyerekek! Mese TOP10 2010.01.19 13:44:00
 Ismét felhívom a blogom látogatóinak a figyelmét, hogy ötleteket várok a 10-es listához, amelyen a legismertebb mesék szerepelnek. A szavazatokat hozzászólás formájában vagy emailben várom (hierholcz@gmail.com). Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! És hogy…..
Bóbita Bóbita táncol,körben az angyalok ülnek,béka-hadak fuvoláznak,sáska-hadak hegedülnek.Bóbita Bóbita játszik,szárnyat igéz a malacra,ráül, igér neki csókot,röpteti és kikacagja.Bóbita Bóbita épít,hajnali köd-fal a vára,termeiben sok a vendég,törpe-király…..
Volt egy török, Mehemed,sose látott tehenet.Nem is tudta Mehemedmilyenek a tehenek. Egyszer aztán Mehemedlát egy csomó tehenet.Csudálkozik Mehemed,"Ilyenek a tehenek?" Én vagyok a Mehemed,Mi vagyunk a tehenek.Számlálgatja Mehemed,Hány félék a tehenek. Meg is számol…..
 Nemrégen olvastam egy cikket Kate DiCamillo Penny miatt című regényéről. A cikket itt lehet elolvasni: csodaceruza.com/cikk_penny.html.Igencsak megtetszett, amit olvastam, ezért megvettem a könyvet (igaz, ajándékba lesz a húgom 10. szülinapjára). Egyáltalán nem csalódtam.…..
Móra Ferenc az ismert népmeséből  írt verses mesét. A mese teljes szövegét az alábbi oldalon lehet elolvasni:http://mesetmondok.mindenkilapja.hu/  ..
Mesét mondok, gyerekek! Mese TOP10 2009.12.17 19:21:00
Szeretnék összeállítani egy mese toplistát, amin a 10 legismertebb mese szerepel. Kérlek, írjátok meg nekem, szerintetek melyik mese a legismertebb. Azt is megírhatjátok, honnan ismeritek, miért szeretitek/nem szeretitek, vagy akármit, ami számotokra fontos az adott mesével…..