Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Logofet

3 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bulinegyedből fakadó problémákkal a legnagyobb baj az, hogy mindenki valaki mástól várja a megoldást. Az önkormányzat a vállalkozóktól, a lakók az önkormányzattól, és így tovább. Van egy rossz hírem: senki se fogja megoldani helyettünk a problémáinkat. Nem fognak leszállni az ég angyalai, hogy…..
Logofet 2018.01.25 17:19:22
Korrekt írás. Amíg nem sikerül megérteni, hogy a leegyszerűsítő vállalkozók-lakók ellentét tévedés, hiszen sok különböző vállalkozó tevékenykedik a kerületben, sok eltérő életkorú és életvitelű ember lakik ott, addig esély sincs jó és értelmes megoldásra.
Azt kell belátni, hogy a lakóknak joguk van a pihenéshez, a tiszta utcához -ki szeretné a gyerekét reggel egy mocskos utcán végigvinni?-, a vállalkozásoknak pedig joguk van a tevékenységhez, munkát és keresetet adnak sok embernek, akik így válhatnak majd maguk is lakástulajdonossá a kerületben vagy máshol. Nem helyes érvelés, hogy a lakások ára felment, adja el a tulajdonos és költözzön máshova, de az sem helyes érvelés, hogy menjen a vállalkozó máshova. Mindegyik félnek joga van a tisztességes tevékenységhez, legyen az alvás vagy a vendégek kiszolgálása, meg kell találni azokat a megoldásokat -komplex feladatról van szó-, amelyekkel ezek a jogok biztosíthatóak. Együtt. Együtt kell kitalálni, együtt kel megvalósítani, együtt kell működni.
Az önkormányzatnak pedig ennek a folyamatnak a mediálása, segítése és ellenőrzése a dolga, nem egy alibi népszavazás mögé bújva védeni a saját fenekét.
Népszavazást akkor lehetett volna kiírni, mielőtt átépítették a Gozsdu udvart, mielőtt a Király utcában megnyíltak a vendéglátók. Utólag ez tisztességtelen, megalapozatlan, nem mellesleg szerintem súlyosan jogsértő is.
Másodszor eszem a pünkösdfürdői Gyradikoban.Mit eszem: próbálok enni.Mert nálam az evés egy kellemes időtöltés. Ha mindezt többen tesszük, akkor az definíció szerint egyszere, egy időben történik. Nemkülönben, amennyiben salátát eszünk a főételhez, akkor azt is - meglepő…..
Logofet 2015.04.01 03:20:05
Tisztelt Hölgyek és Urak!

Először is: Nem kell senkit úrnak vagy hölgynek szólítani, ha azonnal kérdőjelet teszünk a megszólítás mögé. Lehet ezt stílusoson is csinálni, lásd még: " Temetni jöttem Caesart nem dicsérni" vagy " De hogy ha Önben annyi lelemény lett volna mégis...". Vice versa. De ez nem érdemi kérdés, csak annyira, amennyire látszik az általános hozzáállás a kritikát gyakorlóval szemben.
Nyilván meggyőző, ha a látogató az egy százalék milliomod részét képviselte, hiszen ezek szerint az ominózus intézménynek legalább százmillió látogatója volt ez elemi matek szerint, és ha jól értem, mind a százmilliót egy ember szolgálta ki a maga kettő darab kezével. 99.999.999 ember teljes megelégedésére, hiszen az elemi matekból ez következik,. A matekban pedig az a szép, hogy nem hazudik, nem úgy, mint egyes étterem/kifőzde/nemzetközi intézmény (nem kívánt rész törlendő) tulajdonosok.
Számomra a képlet egyszerű: Adott egy elégedetlen vendég, akit nevezzünk undorító kapitalista szemlélettel costumer-nek, de nem az a cél, hogy ezt az embert visszacsábítsuk, megmutatni neki, hogy miért jó nálunk vásárolni. A célunk az, hogy megalázzuk, hiteltelenítsük és beledöngöljük a feta sajt keménységű anyaföldbe, hiszen -horribile dictu!- el merte mondani a véleményét. Mert nem a vásárló számít ebben az országban, a costumer satisfaction fogalma pedig nem rá vonatkozik, hanem egy képzetes személyre.
Egyébként sem panaszkodott még senki, ahogy a tatai halászcsárda pincére mondotta volt, amikor szóvá mertük tenni, hogy nem rövid életünk legrosszabb halászlevét szolgálták fel.
Sok sikert a bloghoz, kevés sikert a "majdénmegmondomparaszthogynekedmiajó" hozzáálláshoz!
Hát eljött ez is. Néhány órája Kijevben Klicsko a Majdan színpadán állva megkérte a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el a teret. Az utolsó nagy csata következik. A térről közvetítők szerint a rendőrség gépfegyverekkel és páncélozott járművekkel érkezik a térre,…..
A mama főztje Goodbar rossz burger 2013.07.26 18:44:04
Eredetileg a Sonkaarcok volt a séta célpontja, de mivel a teraszon egy gombostűt sem lehetett leejteni, megnéztük a Goodbar nevű üzemegységet jó 20 méterre onnan. Rémlett, hogy az "Egy nap a városban" viszonylag kedvező kritikát írt pár hónapja az akkor frissen nyitott…..
Romkocsmák árnyékában   Miután a Terézvárosi Önkormányzat "áldásos" tevékenységének következtében az ottani vendéglátósok zömének elment a kedve és megszűnt a lehetősége a VI. kerületi szórakozó negyed kialakításától és kialakítására, a folyamat nyertese a…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Kétségtelen, hogy Budapest vonzerejének egyik fő eleme a belvárosi romkocsmák világa. Azonban a növekvő népszerűség és a velejáró tömeg az ott lakók ellenérzését is magával hozta. Rogán Antal már korábban megpróbált rendet tenni a belvárosi éjszakában, akkor még nem sok…..
A külföldi munkavállalás egyik nagy veszélye, hogy ha az ember nem elég óvatos, könnyen pórul járhat. Ez történt mai szerzőnkkel, Tiborral, aki egy tenerifei munka reményében vágott neki, de gyorsan csalódnia kellett. Talán túlságosan éltek bennem az elmúlt évben…..
Logofet 2013.04.29 10:39:27
@dutibi: Tulképpen óriási szerencséjük volt a tulajoknak, más országokban esélyük sem lett volna ilyen feltételekkel megnyitni a boltot. Nyilván gyakorlatilag semmi pénzből próbálták megnyitni a boltot, és ezzel persze nem csak saját kockázatot vállaltak -azt megtehetik-, de mások életével is játszottak. A jó hír az, hogy nem kell ehhez ilyen messzire menni, megteszik ezt Magyarországon is sokan, mert a vendéglátásról valamiért az terjedt el, hogy ahhoz mindenki ért. Valójában pedig egy konyha feltöltése -alapanyagokkal és eszközökkel- kb. 10-szer annyiba kerül mint amit a nagytudású újvendéglátósok kalkuláltak, ők eddig azt hitték elég két serpenyő meg egy tepsi -otthon is annyi van-, a bélszín pedig egyenletes szeletekben nő a maha valamelyik részén, mi ez a fura alakú valami, és hogyhogy nem jön ki egy 2,20-as bélszínből 11 darab szelet. Részvényem!
Zsolt környezetében többek feladott táskájából tűnt el pár doboz vagy akár fél karton cigi is a budapesti reptéren. Ha ez tényleg évek óta megy, valakinek csak feltűnt volna, nem? És most? Az alábbi levelet küldtem ma a Budapest Airportnak: "Tisztelt Budapest Airport! Egy olyan…..
Pár hete hívták fel a figyelmem a Werk gasztroiskolájára, ami elvileg egy félév alatt hozzáértő étekritikust farag a legutolsó lacikonyha lecsókolbászát istenítő gasztronómiai fekete lyukból is. Az ilyen vállalások mindig kicsit túlzónak tűnnek, de átnézve a tananyagot azt…..