Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sasmadar

113 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   1.  Pontosabban Marci, jászsági fiú 1996 tavaszán lángra lobbantotta. Kiment éjszaka az aszfaltozott pályára, amely a gimnázium mellett feküdt. Átbújt a szakadozott dróton, odabattyogott az egyik pepita kis fakapuhoz, módszeresen végiglocsolta azt olajjal (hogy a láng ne terjedjen, hanem…..
Sasmadar 2020.03.29 20:25:03
Sasmadar Pillanat 2013.01.21 08:29:06
"Nincsennek átlagos pillanatok." ..
Sasmadar Merre tovább? 2012.08.22 22:20:51
Reggel kicsit euforikus állapotban ébredtem. Ennek okait most nem részletezem. Mindenesetre az sem zavart, hogy az összes futótársam lemondta a reggeli futást. Ma (is) jó napom lesz – döntöttem el. Szóval, bementem, átöltöztem és irány futni – Duna part, szokásos útvonal.…..
Sasmadar 19. K&H Maraton váltó 2012.06.13 00:51:00
Hosszas szervezés után a hétvégén részt vettünk a 19. K&H Maraton válton. A versenyen végül 38-an indultunk el. 8 egyéni futó, akik a teljes fél-maratoni távot futották, és 9 csapat. A csapatok tagjai 7km-t futottak, illetve hárman – Katona Ottó, Bukovszky Attila és én –…..
Sasmadar Pillanatképek 2012.05.14 06:51:00
Reggeli és indulás az iskolába.HangversenyReggeli: házikenyér, paprika, olívaolajos paradicsom, uborka, sajt és virsli, illetve szilvalekvár. Nekem szezámmag krém.Tanulás.Ebéd.Kellemes meglepetés. Találkozás rég nem látott baráttal Németországból...
A hegyről lefele gyorsan leértünk és bekerültünk Pokhara külvárosának forgatagába. A terv az volt, hogy meglátogatunk egy vízesést. Ezt is tettük, némi kavarodás után bekeveredtünk egy kerítéssel elzárt területre, melynek közepén ott volt a vízesés. A bejárat előtt…..
Ahogy említettem, a Fewa tó pici, hangulatos szigetecskéjén található a Varahi Mandir hindu templom, mely arról is híres, hogy az itt kötetett esküvők igen erősek. Vagy valami ilyesmi. Reggeli után indultunk ide. Illetve a többiek jóízűen reggeliztek, én meg intenzíven diétáztam…..
Hétfőn kirándulni voltunk a Visegrádi-hegységbe. Eredetileg egy nadis kirándulás lett volna, de miután sokan lemondták, ezért elmaradni látszott. Én viszont már megígértem a fiúknak hogy megyünk, ezért Barnival gyorsan beszerveztük Vikit, aki hozta a barátnőjét is. Így…..
Reggelire a fiúk két szelet kenyeret kaptak. Egy sajtos-szalámisat paradicsommal, és egy hecsedliset. Mellé volt egy kis mézes süti vég – az a legfinomabb. Ja és kakaó. Én reggel valahogy nem voltam éhes.Délelőtt tanulással telik. Teónak olvasás, matematika, nyelvtan,…..
Reggel szuper volt, tele voltam erővel, energiával. Megittam sós italomat, és amíg a hatására vártam, elkészítettem a fiúk reggelijét és a saját egész napos italomat. Nem éreztem késztetést, hogy beleegyek, bár a humuszt és az oliva-olajos paradicsomot is imádom.Reggel korán…..
Szerdai naphoz tartozik még, hogy reggel beugrottam Kati nénihez. Hosszú ideje a fodrászom már és múltkor kérte, hogy hozzak neki egy tibeti karkötőt, vagy valamit, ami segít neki, mert mélyponton van. Vittem neki, sőt adtam egy kis energiát is hozzá. Jó érzés volt látni ahogy…..
A tegnap este befejezése nem volt kellemes. Senkinek nem ajánlom a válást, az én estémet az e körüli egyeztetés töltötte ki. Előtte próbáltam lecsendesíteni magam, mégis elvesztettem türelmet akkor, amikor a mediációs hölgyek a gonosz férfiak erkölcstelen megmozdulásaival…..
Reggel rendben ébredtem – egész tűrhető állapotban voltam. Na, akkor futás lesz. Zsolti már szinte átöltőzve várt az HQ-ban. Egy körre mentünk ki. Tempós futás volt, és meglepő módon jobban bírtam, mint vasárnap. 6km-t futottunk 31 perc 47 másodperc alatt. Ez 5:22 perces…..
Csak röviden írok és csak most, mert egyrészt borzasztóan hosszú, zsúfolt volt ez a mai nap és másrészt még nem ért végett. Reggel a szokásos szertartással, azaz az ital elkészítésével, kezdődött. (El kell még mennem citromot és ásványvizet venni holnapra, mert elfogyott).…..
Futottam 7km-t. Mint mondjak kínkeserves volt. Nem is azért, mert elfáradtam, vagy éhes lettem volna, hanem mert nem volt energiám. Érdekes érzés. Visszatérve az edzéshez, a 6 perces átlagaimmal inkább kocogtam, mint futottam.Istvánnal leveleztem, tartják a kúrát Ancsival együtt. Az…..
Reggel fáradtan, de szellemileg frissen ébredtem. Nem volt éhségérzet, de valahonnan mustáros virsli – mellé egy kis sajt, nagy karéj kenyér, citromos-cukros tea – illatát éreztem. Gyorsan elkészítettem tehát én is az egész napi ételemet, nem volt több mint 15 perc.…..
A Pokhara-i szállásunk az egész út második legjobb szállodája volt. Visszatérő vendégekké váltunk, mert Damphus-ból lefelé jövet is ebben a hotelben szálltunk meg; de ne szaladjuk ennyire előre. Elfoglaltuk a helyünket, kipakoltunk, és elindultunk felderíteni a…..
Onnan kezdtem, hogy a péntek este elég önsanyargató módon zárult. Istvánnal egy céges projectzáró partira voltunk hivatalosak. Rengeteg finom ennivaló, sütemények, májpástétom és remek italok. Mi ásványvizet és két pohár 100% narancslét fogyasztottunk. Mellette pedig…..
A fiúk reggelijének elkészítése hatalmas kísértés volt, de megálltam. Érdekes módon nem volt annyira éhes, mint amit elvártam volna. Viszont kicsit lelassultam a gondolatokban, és a reakcióidőm is legyengült. A fejem nem fáj, viszont érzek egy kis nyomást, melyet az irodalom a…..
10 napos méregtelenítésbe kezdtem. Egy napi ételmennyiségem a képen is látható 2 liter kotyvalék. Nem finom, ellenben kevés. Még Laci barátomtól kapott Fidel is megrovóan tekintett rám a képről.Amúgy már reggel óta éhes vagyok. Ezt úgy kompenzálom, hogy beszélek a kúráról.…..
Szóval, indultunk Pokharába. Bérelt kisbusszal, autópályán. Az autópálya komoly dolog, ezért a felhajtó járműveket vizsgálatnak veszik alá és ha valamelyik nem teljesíti a műszaki követelményeket, azokat határozottan visszafordítják.Az, hogy autópályára kerülünk onnan is…..
Szombat este, fél hétkor –miután kiraktam a srácokat– indultunk le Fertőszentmiklósra. Ott volt a szállásunk, kedvezményes áron – Tulipános fogadó. Magát az épületet elég nehezen találtuk meg, a GPS tovább vezetett és ezért vissza kellett fordulni. Amúgy az…..
Hettekel ezelőtt meghúzódott az ágyékom. Vagy mim. Nem röhög! Nem olyankor... A Szigeten rámjött a pössenthetnék, a Centrum bejáratánál. Nem mentem be 200 forintért, hanem leléptem a partoldalra. Jó nagy lépés, legalább 50 centis. Lefelé nem volt nagy baj, végül nem gurultam a…..
Tehát, több mint 30 óra intenzív élmény – utazás és Katmandu – után lefeküdtünk. Végre alhatunk. Néhány perc beszélgetés után, Tamás elmondás alapján, egy mondat közepette aludtam el.Egyre mélyebbre süllyedtem az álmomban, mikor egyszer csak hangos csöngetés…..
Sasmadar Hűha II 2012.04.09 14:05:00
Ma kétszeri nekiindulással, de ezt most hagyjuk, végülis futottam. Először egy kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy Húsvét hétfőjén nincs más dolgom, minthogy a patak partjára menjek mozogni, de aztán láttam, hogy többen futkároznak az enyhén csípős időben. Zavarom elmúlt…..