Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caeiro

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
Caeiro 2009.12.30 10:03:48
@hawkeye:

Nálunk is lassan aktuálissá válik, hogy egymás torkának essünk: mit és hogyan újítsunk fel, ezért utánakerestem a törvénynek:

2003. évi CXXXIII. törvény a társasházakról.

A közgyűlés határozatairól a következő rész az érdekes:

38. § (1) A közgyűlésen a tulajdonostársakat tulajdoni hányaduk arányában illeti meg a szavazati jog.

(2) Ha e törvény másképpen nem rendelkezik, a közgyűlés, illetőleg a megismételt közgyűlés a határozatát a jelen levő tulajdonostársak tulajdoni hányada alapján számított egyszerű szavazattöbbségével hozza meg.

(3) A rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások vállalásához a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges.

A rendes gazdálkodást meghaladó kiadásokról meg azt írja az értelmező rendelkezéseknél:

3. Rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások: az állagvédelmet meghaladó, a fenntartás (az üzemeltetés, a karbantartás és a felújítás) körébe nem tartozó olyan munkálattal összefüggő kiadások, amelyek az alapító okirat szerint közös tulajdonban lévő épület, épületrész bővítésével, átalakításával vagy közös tulajdonba kerülő új épület, épületrész, illetőleg épületberendezés létesítésével járnak.

Tehát, ha jól értem a felújításhoz, karbantartáshoz elég az 50%+1 szavazat,(azaz a panelprogramhoz ez is elég) de ha bővítenétek az ingatlant, átalakítanátok a közös helyiségeket (jellemzően azért, hogy később boltnak/kocsmának adjátok ki), vagy kazánt szerelnétek fel egy olyan épületben, ahol az addig nem volt(mert pl. távfűtés volt eddig), ahhoz egyhangú döntés kellene.

Ha mégsem jól értem, akkor valaki javítson ki, ne éljek tovább tudatlanságban!
Ellenőrző Emberi sorsok 2 2009.10.24 08:08:00
Orsi leveléből megtudhatjuk, hogy mi sodor valakit a tanári pálya közelébe és milyen véletlenek sodorják el onnan. Igazán érdekes történet, amely végigkíséri életét az általános iskolai megpróbáltatásoktól, felnőttkoráig. Íme a második rész: Átjelentkeztem három…..
hogyvolt Alias 1x09 – Mea Culpa 2009.08.17 09:00:00
A múlt héten több szálon is lógva hagytak minket, a lehallgatós fószer Syd aktáját tette Sloane elé, megvan a kettősügynök felkiáltással, Anna Espinosa legyakta Sydet és Dixont, és behajította Sydet egy barlangba Argentínában, ráadásul elmenekült Rambaldi naplójával. Sydnek…..
 Egyre többen örökölnek hitellel terhelt ingatlant, az alábbi levél is ilyen ügyben íródott. Kevesen tudják, hogy a hagyatékot vissza lehet utasítani, és ilyenkor a terheketért sem az örökösnek kell helytállni. Kedves Zugügyvéd! Ez nem egy érdekes kérdés, csak…..
Beköszöntött az igazi nyár, márpedig mindenki tudja, hogy az összeesküvéselméleteknek ez az időszak kedvez csak igazán. Igyekszünk felvenni a ritmust, úgyhogy mai konteónk két legyet is üt egycsapásra. Egyrészt összefoglaljuk a Roswelli Incidens néven közismert esemény…..
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Jimmy 45 percen keresztül cseszegette House-t, hogy ugyan menjen már el Cuddyhoz és szerezze meg, hogy a világ rendje helyreálljon. House pedig egészen pontosan főnökasszonya ajtajáig jutott, majd haza, és jól tudja, hogy országos cimborája nem fogja…..
Caeiro 2009.07.09 10:22:18
@Sólyomszem:
Nem csak te kezded feladni..., gondolom candy-vel valami történhetett (új munkahely, kiküldetés, házasság, gyerekvállalás vagy mittomén). Az azért megnyugtató lenne, ha legalább annyit megtudhatnánk, hogy csak nyári szünetről van -e szó, vagy végleg bedobta a törülközőt. Ez utóbbit egyébként rettenetesen sajnálnám.
A pillangó hatás: egyetlen jelentéktelennek tűnő történés események egész láncolatát indítja el, melyek súlyos és beláthatatlan következményekhez vezethetnek. Dexter értelmezésében pedig: az ember beledob egy kavicsot a vízbe, amely hullámokat gerjeszt, míg végül egy hal…..
comment:com A romantikus politikus 2009.03.25 16:30:00
Kezdjünk ma is a Híradóval (19:30 m1), aztán Az Estéig (22:10) bekkeljük ki az időt az m1-en: Psota 80 (20:10) születésnapi köszöntő és Gorbacsov, egy romantikus politikus (21:10), orosz dokumentumfilm. Ha már úgyis az m1-en ragadtunk, akkor Az Este nézzük meg a Lapozót (23:10), na…..
 Egy ország romlása nem a nagy bűnökkel kezdődik. A nagy bűnök ugyanis könnyen azonosíthatók, a közösségnek tisztességes része azonnal látja azok mibenlétét, s konstatálja: ez tűrhetetlen, ez így nem mehet tovább. Egy közösség morális alapjait jobban…..
Az alábbi történetben elég sajátos, hogy az önkormányzat informális értesítés után nekikezd a más telkén munkálkodni. A Zugügyvéd kisajátításhoz értő szakemberek, és kisajátításokat elszenvedett polgárok hozzászólásait is várja.   Kedves…..
comment:com Pigmalion vs Faust 2008.08.06 16:30:00
A Filmmúzeumon érdemes kezdeni a mai tévézést, Az Angyal (19:05) aktuális része után életem talán legjobb és legtanulságosabb filmjét adják, a Jelenetek egy házasságbólt (20:00). Bergman házaspára, Liv Ullmann és Erland Josephson mindent megtesznek egymással, ami egy…..
Cooper ügynök fejjel lefele lógázva kezdi második munkanapját, Marilyn Monroe-n és a Kennedy-gyilkosságon mereng. Teljesen elégedett a szállodával, a Douglas fenyő terjengő illatától egészen a zuhany nyomásáig, és ezt a diktafonja tudtára is adja. A legfőbb próba azonban még…..
comment:com 24 tévéfilm trailer 2008.07.16 15:42:00
Spoilerérzékeny olvasók most hagyják abba a sorok böngészését, mert Jack Bauer hetedik iszonyú szar napjának felvezetéséről, a 24: Exile címet kapó duplarészről/tévéfilmről lesz szó a posztban. A videót nem rejtjük a tovább utánra, ezért szóltunk előre, továbbá arra is…..
A bőrrákkal fenyegető kánikula legjobb híre, hogy kiadták DVD-n minden idők legédesebb doktoros sorozatát, a Doc Martint.  A Hallmarkon és a Duna TV-n is vetített angol széria főhőse, Dr. Martin Ellingham (Martin Clunes) a legundokabb, legantiszociálisabb és…..
Az a különleges helyzet állt elő, hogy ma azok is jól járnak, akiknek csak az m1-et fogja a szobaantennájuk. Megértem a helyzetüket, nemrégiben – a lavórra várva – heteken át mi is csak azt tudtuk fogni és hát alig-alig kapcsoltuk be a tévét. Az alkalmat megragadva,…..
Igaz van még majd' egy év, mire lesz belőle valami, de hát a trailer már kint volt jó régen, a Cool volt is oly bűbáj, hogy rittyentett alá egy felejthetetlen magyar feliratot, amiben több volt a félrefordítás, mint egy átlag Smallville-epizódban, pedig azt nehéz űberelni (na jó,…..
comment:com Feltámadás a fotelban 2008.03.23 15:05:00
A Zone Europával és napi férfinkkel, Anthony Hopkinsszal ajánlatos kezdeni a húsvét vasárnapi fenéklapítást. A Napok romjaiban (17:40) Hopkins egy lojális komornyikot játszik, aki szerelmes lesz az új házvezetőnőbe. De a Filmmúzeumon is eltölthetünk egy-két órát a Meghökkentő…..
Lenne egy kérésem: ha valakivel meg akarjátok szerettetni a House-t, ne ezt az epizódot mutassátok meg neki. Vagy kapcsoljátok ki úgy a 14. perc környékén. Annyira nem house-os az egész, hogy fáj, David Shore már megint valamit bevett, amit nem kellett volna. Az epizód előnyei egy…..
comment:com Fojtogató ölelés 2008.02.21 15:12:00
Annyira nincs ma semmi a tévében, hogy a kocsmanap előrehozása, Tim Burton legújabb remekművének megnézése, de még a családi pirospacsi-parti is értelmesebb választás a tévé előtt punnyadásnál. Persze lehet azért szemezgetni, mindjárt itt van az m1 csütörtöki közéleti…..