Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kincsaminincs

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MÜK és a Microsec Kft. közötti keretszerződéssel kapcsolatban jött az alábbi   kamarai körlevél. Az valós tény, hogy elektronikus cégeljárás kötelező alkalmazása szükségessé teszi a Cégbírósághoz beküldött elektronikus akták minősített archiválását. A…..
kincsaminincs 2010.02.15 19:26:58
@Töpörtyű:
Mennyire drága?
És mi kerül olyan sokba az elektronikus archiváláson? Mi az a speckó cucc, ami kell hozzá?
Nem értek hozzá, de azt gondolnám, hogy egy PC, bazi nagy tárhellyel meg erős szerverrel, meg egy tanusító modul.
Szóval?
kincsaminincs 2010.02.15 21:22:54
@Sics68:
Kössz az egyetértést!
De a lényeg nem az, hogy hogyan kell csinálni az archiválást, hanem hogy mennyibe kerül ez. Én pl. pont leszarom, hogy hogyan titkosítják elektronikusan azt a fájlt, amit egyébként én eredeti (papír alapon) örzök az irattáramban. A kérdés, hogy mibe fáj ez az egész. Mert ha pl. 10-20 millából megvan, akkor nyugodtan álhatná a kamara. Ha ennél nagyságrendekkel több, akkor el kell gondolkozni.
Tehát: Tudja valaki, hogy mennyibe kerül az archiválás rendszere (harderrel, emberrel, szoftverfejlesztéssel együtt)?
Mint talán már feltűnt nektek, elindult a honlapunk a www.lehetmas.hu címen. Ezen olvasható többek között az alábbi veretes szöveg:"A Lehet más a politika! kezdeményezés tagjai és külső szakértői az elmúlt közel egy évben elmélyült műhelymunkát folytattak, aminek egyik…..
kincsaminincs 2009.12.12 13:56:30
Respekt és tisztelet! (nem csak Zsoltinak a békának)

Én a program 5.5 pontjához fűznék hozzá valamit. Bár szimpatikusak nekem az LMP céljai, néhol mégis lózungosak.
Lehet, hogy az előzetesnek vannak diszfunkciói is, de azért áljon meg a menet! Én igenis elvárom az államtól, hogy akivel szemben fennállnak az előzetes letartóztatás feltételei, attól védje meg a társadalmat a szabadságának elvonásával. Az LMP programjából az sejlik ki, hogy a legalitást a célszerűség elé helyezi, mert a gyanusítottak javára akarja megreformálni az előzetes szabályait. Szerintem ez egy naív megközelítés, mert egyrészt nem lehet hierarchikus viszonyba rendezni a kettőt, másrészt mind formalista, mind pedig funkcionalista megközelítésből a szabadságelvonó büntetések és intézkedések szigorítása lenne célszerű. Aligha támogatnák a választók azt, én biztosan nem, hogy az előzetesben lévő gyanusítottak érdekeit a jogállamiság zászlajával előbbre helyezzük a társadalom közbiztonság-érzésénél.
Úgy gondolom (egyetértve az LMP-vel), hogy nem szép dolog kikényszeríteni a tanuvallomást. De azt is gondolom, hogy még kevésbé szép dolog futni hagyni egy elkövetőt azért, mert a büntetőeljárási szabályok hézagait nem merjük célszerűségi szempontok szerint áthidalni.
Persze nem meglepő ez a hozzáállás Schiffer (egyébként tiszteletet érdemlő)munkásságát tekintve, de el kellene végre dönteni, hogy tiszta jogállamot akarunk vagy inkább egy (jól)működő államot. A kettő együtt nem egy. Én a magam részéről ez utóbbit óhajtom, és szemlesütve ugyan, de belenyugszom abba, ha egy elkövetőt etikátlan vagy horribile dictu jogtalan eszközökkel büntetnek meg, hogy ezzel megvédjék a társadalmat.
Persze, most jöhetnek a kommentek, hogy kollektivista, etatista meg talán fasisztoid vagyok, de a tiszta jogállamiság, ahol a terheltet is csorbítatlanul megilletik az emberi jogok, nem lesz egy szép új világ.
Egyébként sok sikert kívánok az LMP-nek!
Uff.