Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antik vár

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Bedobnám a köztudatba, most találtam. Jó volt nézegetni, vannak benne érdekességek." - írta Retekblog a link mellé, s ennél többet én sem tennék hozzá. Legfeljebb annyit, hogy kösz!..
antik vár 2010.11.19 12:15:58
@ezüstérem: Kétségtelen, hogy a szobor formája egy sörnyitóra is emlékeztet, de a budapesti népnyelv annak idején azért nevezte el a feje fölé "halat" tartó nőalakot "halaskofának", merthogy - úgymond - "ezt jól kifogtuk"... (mármint az orosz megszállást).
Budapest szépül, egyre több az élhető sétálóutca, a jó étterem, esküszöm, még a csajok is egyre jobban néznek ki, de mi van azokkal a helyekkel, amiknek per definitionem szakadtan kell kinézniük? Az ócskásokkal, akik szerethető limlomokat árulnak elfogadható áron? A…..
antik vár 2010.08.18 15:23:17
@klarky: "Prágában sikerült rendbe hozni a régi házakat. Itt még mindig lehet számolgatni a házfalakon a lövésnyomokat."

Mert a műveletlen prágaiak nincsenek tisztában vele, hogy az elmúlt korok patinája pótolhatatlan. A második világháborús és az 56-os golyónyomok a budapesti házfalakon kizárólag hagyományőrzési okokból vannak megtartva, ha eddig nem tudtad volna.