Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izozi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
izozi 2010.01.31 12:04:50
A posztot végigolvasva magam is elszörnyülködtem, tényleg mivé lett a világ. Hogyan lehet az, hogy magát "normális, értelmes" embernek tartó, "két diplomás" ember nem, hogy ilyeneket leír, de egyáltalán így gondolkodik.
Nincs jogom, és nem is akarom bírálni, mert akkor nem lennék különb nála, inkább sajnálom amiért így gondolkodik. Sajnálom amiért a párválasztásnál inkább hallgat a "barátnőjére" mint a saját szívére. Sajnálom azért is mert a két végigpuskázott, végigbulizott "diploma" (ami csak oklevél) mellé egy csepp emberiességet nem szerzett.
Lenézni a másik embert csak azért mert nincs "diplomája", nem hiszem, hogy normális emberhez méltó cselekedet. Lehet, hogy az az ember ugyanolyan feltételekkel, lehetőségekkel különbül elvégzett volna, akár jóval nehezebb szakokat is. Gondolod neked jólesne, ha egy matemetikus, vagy közgazdász lenézne a semmire nem való magyar-esztéktika szak miatt? A nagy ember igazi nagysága abban rejlik, miként bánik a kicsikkel.
De ami a legfontosabb, nem az a tudat tesz minket boldoggá, hogy kik vagyunk, mink van, mit tudunk, hol vagyunk, hanem az, hogy mit gondolunk minderről.
Annyit fűznék még a dologhoz, hogy mindazt amit szeretnél, hogy veled tegyenek az emberek, tedd meg velük te is. Ők is ugyanarra vágynak, szeretetre, megértésre, elismerésre, jókedvre...
Ha savanyú arcot vágunk ugyanazt kapjuk vissza, de ha rámosolygunk az emberekre, előbb-utóbb visszamosolyognak ránk.
Ellenőrző Rohadó oktatás? 2010.01.03 08:00:00
Mokkaczukka kommentjét tartottuk érdemesnek arra, hogy önnálló posztként megjelenjen, mivel tömören összefoglalja a többség oktatásról alkotott véleményét. Reményeink szerint nem ennyire rossz a helyzet, de elfogadjuk, ha más így látja. Az az igazság, hogy az oktatás…..
izozi 2010.01.03 13:29:09
Sok elöttem szóló véleménye világit rá a problémára részben, egészben, amit csak üdvözölni tudok. Velük együtt természetesen az őket szapulók véleményét is, magam is úgy vélekednék ahogyan Ők, ha a helyükben lennék.
Mivel nem vagyok a helyükben, így inkább a saját véleményemet írom, hangsúlyozom mégegyszer a sajátom, amivel lehet egyetérteni, és lehet nem egyetérteni.

A fenti bevezetőből indítva, nem hiszem, hogy a tanári pálya elnőiesedése okozná a problémát. A főiskolán a legkiválóbb tanárom nő volt, és a sok küzöl akik voltak egyedül őt tartom tanárnak, ahogy az általánosból egy férfit. Ők nem azon voltak, hogy a tantervben előírt napi 200 oldalt leadták(felolvasták, elhadarták) és kész, hanem azon, hogy abból a 200 oldalból a lényeget mindenki és tényleg mindenki megértse.

Régen amikor dicsőség volt tanárnak lenni, csak tanárok voltak akik tudtak tanítani mert megtanították nekik hogyan kell, azt tanították amire az embereknek szükségük volta az életben.
A múlttal ellentétben ma sokkal több tárgy és sokkal nagyobb tananyag van amit próbálnak belesulykolni a diákokba. Értelmetlenül túl sok felesleges tárgyat és felesleges anyagot, érthető ha senki nem akar megtanulni. Úgy meg főleg nem ha nem is tanítják, csak mechanikusan leadják az órán. A túl sok mellett pedig bennragadt a tananyagban az elavult, értelmetlen, a mai életben használhatatlan ismeretanyag is. Kit érdekel az Anyegin mikor jobb könyvek vannak, igaz olvasni sem nagyon tudnak, és kit érdekel Neumann lyukkártyája mikor komoly programokat kellene kezelni.

Úgy jönnek ki a diákok a főiskolárkól, hogy nem tanulták már meg a tanagyagot, és nem tanították meg őket tanítani sem. Mögött nincsen vagy csak nagyon kevés igazi tudás áll, inkább rengeteg puskázás a zh-n, meg bulizás.
Úgy jönnek ki, hogy nincsen semmilyen gyakorlati tapasztalatuk, igazából nem értenek semmihez, még a kaplapácshoz vagy a csavarhúzóhoz sem, nemhogy a rajzolvasáshoz.

Talán valaki egyszer felülvizsgálja az alaptantervet és kiveszi belőle mindazt ami felesleges, használhatatlan, és megint eljutunk addig amikor az érettségi igazi életre való érettséget ad. A felsőoktatásban megint kedvük lesz tanulni a diákoknak a lényegesen kevesebb, de az életük és jövöbeli munkásságuk szempontjából fontosabb, hasznosabb, gyakorlatiasabb tananyagot.
Reformok ide-oda, kommunikáció dettó, még mindig előfordul, hogy az ellenőrök ordibálnak a külföldiekkel, illetve amikor az ezen kibukó honfitársaink megpróbálnak tolmácsolként segíteni, az ő fejükről is leordítják a poratkákat, illetve levélírónk, Gergő esetében őt…..
Lehet kritizálni a magyar szinkront, de csak addig, amíg nem hallgattunk bele, mondjuk egy szinkronizált X-aktákba a Pro7-en. Ott Scullynak egy negyvenes, dohányos családanya adja a hangját, vagy lehet, hogy harmincas, de akkor férfi. Rosszabb, mint a nyolcvanas évek kalózvideóinak unott,…..