Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papagály

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
papagály 2009.05.14 15:36:38
@holex: Úgy emléxem a külső 1 m-es sáv a bringásoké. Illenék szabadon hagyni.
Az iskolában tanítani kéne a bringás kreszt, és 8.-ban levizsgázva jogsit kapnának.
Az autós bringások eleve vizsgáztak.
Akik nem vizsgáztak, azokat ha szabálytalanságon fogják őket, vizsgára köteleznék. A kirótt büntetés mellett.
Természetesen kedvezményes áron, mert a bringások nem gazdagok.
Legalábbis a British Airways egyik járatán nem, még akkor sem, ha az ember éppen a good Charlotte nevű bohóczenekar frontembere vagy mije, tudják, amelyik csávó elöl ugrál, na az. A fiatelember alaposan ki van dekorálva, alkarjain Jézus urunk szenvedő arckifejezése is megtalálható,…..
papagály 2009.05.01 16:46:32
 Az apa közvetítette ki a srácot a lánynak, 5 év után jött is a baj. Szakításom hiteles és remélhetőleg rövid történetét szeretném megosztani veletek. Előrebocsátom, hogy nem vagyok szép, soha nem is voltam, de a stílusom, az alakom, a közvetlen, csipkelődő modorom…..
Az áruszállítók közt, legyen az kicsi vagy nagy, elég sok bunkó akad, mert ők sietnek, nekik időre kell menni, ők nem érnek rá, rájuk nem vonatkozik a KRESZ sem. 6ai agya a kék mikrobusz sofőrjétől durrant el. A héten lőttem a csatolt fotót az MO-s Halásztelki…..
Nem csoda, ha a rendes adófizetőknek böki a csőrét, ha mások a kiskapukat kihasználva kevesebbet fizetnek a közös kasszába, amit aztán persze azokból facsarnak ki, aki amúgy is fizet. Ebből adódóan bosszantó, amikor magyarok furikáznak saját autójukon külföldi rendszámmal, ami…..
Az iszaposabb, vagy erős sodrású helyeken ez nyilvánvaló, de ott sem jó átkelni, ahol építettek rajta hidat. Például Szegeden. Szg majdnem normális állapolgár, de a fejébe vette, hogy biciklivel jár munkába, ami deviancia, ezért megbüntette a rendőrség. Úgy történt a dolog,…..
papagály 2009.04.10 08:03:10
( Szegedi)Az ember esze megáll a sok okos fakabáttól. A régi hídon soh'sem nézik, hogy az északi oldalon, ami elvileg a Bélvárosba vezető bicikliút, hányan járnak (-sokan-)gyalog, mindkét irányban. Pedig az is szabálytalan. Hányan jönnek szembe biciklivel, pedig jó nagy sárga nyilak vannak fölfestve . Itt az analfabéták még a piktogramot se tudják értelmezni. A másik oldalon az úttestre van fölfestve a visszaút, de ott is jönnek (néha) szemben kerékpárral. Legbosszantóbb az, mikor a maradék egy gyalogossávban bicikliznek, pedig ott nemcsak gyalogosok járnak, hanem babakocsit is tolnak. (Van egy ismerősöm kandidátus, igaz Moszkvából, aki rendszeresen a gyalogúton pedáloz.)Ezen a hídon SOHASEM ellenőríznek, pedig néhány napos, egy-két hetes idomítással egy-két kisebb rendőr begyakoroltathatná a kedves piktogram analfabétákat, és aztán csak néha kellene ellenőrízni esetleg kisebb büntetést kiróni.
Az Új hídon viszont elég széles a gyalogjárda, de alig járnak gyalog rajta, mert nem esik a gyalogos forgalom útjába, de hosszú is( kb. 800 m és legföljebb a lámpától lámpáig 2km) jóformán CSAK kerékpárosok használják. Ezt föl lehetne csíkozni, még mindig szélesebb út jutna mindkét félnek, mint a Kossuth vagy a József A. sugárút járdáin.
Dehát ezt föl kellene érni ésszel, ami a városházán ritka kincs, ott inkább egymást szekálják, meg pofozzák.
A Bercin valóban életveszélyes az úttesten kerékpározni. Csak egy-két halálos baleset lesz szükséges ahhoz, hogy erre is figyeljenek az URAK.
papagály 2009.04.10 09:14:22
@Impega: Elég széles a járda, hogy egy sárga sávval kétfelé osszák, mert a két oldalról átmenni gyalog is kerékpárral is bonyolult (lépcsőzés), hosszabb(elmenni a lámpáig), felesleges, ha van egyszerűbb megoldás. (Ja, elfelejtettem, hogy milyen drága a sárga festék!)
 A rendszámok sok hülyeséget kihoznak az emberekből, mi például a főiskola ideje alatt folyamatosan figyeltük, hogy melyik a "legfrissebb", Füge kollégám (a plateboy) adatbázist épített belőlük, mások pedig az Isten pénzéért vesznek maguknak vicces, bár…..
papagály 2009.04.08 17:17:02
@satanikus robotikus:
A rendszám csak 6 karakter lehet, ebből egy szám kell kegyen.
Úgyhogy rossz, bár illő rendszámot választottál.
Már említettük egyszer (talán a móri bankrablás és nyolcas emberölés ügyének tárgyalásakor), s most csak megerősíteni tudjuk, hogy szép hazánk nemcsak termálvízben, vízilabda-aranyakban és gyengeelméjű politikusokban állja az erős nemzetközi verseny kihívásait, hanem…..
papagály 2009.04.06 14:26:12
@grigorij: akkoriban nem akasztottak, hanem villanydrótot tekertek a két csuklóra és bele a konnektorba. két konkrét esetet is tudok. egyik az öntődei kokillába pottyant szo. és ma. vezető halála, melyért a szolgálatban sem levő főmérnök, aki kijelentette, hogy nem felelős, harmadnap így végezte. másik egy osztálytársam, aki az elsők közt utazott nyugatra és visszatérte után.
Egy balekben eltört valami attól az egyébként teljesen köznapi ténytől, hogy az APEH rettenetes paragrafusnyelven írott, négyoldalas, fenyegető hangú levélben közli az adóalannyal azt az egyszerű, semleges, egymondatos tényt, hogy az online megrendelt nullás igazolása kétezer…..
A "csapaterős elkövetés arctalansága mögött rejtőző" tetteseket az ügyészség nem találta meg. >>> Az ügyészség bűnsegédlettel és bűnpártolással vádolja a főtörzsőrmestert és a rebiszes őrnagyot Update (2009.12.18.): Felmentették a…..
Leginkább úgy néz ki, mint egy krumpli és egy elcseszett plüssállat keveréke, pedig sün, csak egy tüskéje sincs. A buckinghamshire-i állatkórházban augusztus óta nevelik a Spud nevű egyedet, de egyelőre nem találtak magyarázatot az állapotára. "Tavaly hozták be,…..
papagály 2009.03.17 10:50:14
@szabiaki:
na nem érted a homeopátia lényegét, ami a placebó hatással rokon. ha jól meg tudják magyarázni a kopasz sünnek, hogy a kezelés hatni fog, az hatni is fog. egyébként ez lenne a homeopátia kontrollja, ha hat, akkor tényleg hatékony.
papagály 2009.03.17 16:41:45
@GázGéza:
1 mólnyi vízben van 6,23. 10^23 molekula ez 18 gram ezt ha 10^24-szeresére hígítod, az utolsó két edény egyikében nem lesz anyag. de a "lábnyoma" benne marad, és az is hatásos. ki nem mondott placebó hatás.... ha az ember hisz benne. de ennyi erővel (a jógában olvastam?) egyszerűen és olcsóm akaratilag ki tudjuk söpörni magunkból a betegséget. megfelelő akarattal.
Mert a böcsületes kétkezi munkás megitta a maga kis stampedlijét mindig is, ezt jegyezzétek meg!Mondotta volt modoros magyartanárunk még anno decibel.Magyarország nagyon sajátságos helyzetben van: a regionális tájnyelvek politikai határainkon belül mára közel teljesen kihaltak,…..
papagály 2009.02.21 22:40:27
Azok a rendszerek mindig sok galibát okoznak, amik a készítőik szerint hibátlanok. Sokszorosan igaz ez, ha a rendszer a fogyasztók megbüntetésére, méghozzá igen durva megbüntetésére lett kitalálva. Ilyen például az autópálymatrica-ellenőrző rendszer, ahol szinte felesleges…..
Az iroda ahol dolgozom egy pizzéria és egy éjjel-nappali abc fölött van, úgyhogy nagyjából képben vagyok azzal, amit neve elhallgatását kérő levélírónk említ. Nálunk a parkolási helyzet külváros lévén nem annyira gáz, de már csak a rendszeres hangzavar miatt sem szívesen…..
papagály 2009.02.12 18:05:52
@KopaszMercis: kicsit beljebb a megállni tilos végére, vagy a köv. utca elejére lehetne tenni.
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
papagály 2009.02.10 17:03:45
@budapeestii: ki a csuda tudna ekkora rendet csinálni, hogy a tisztaság meg is maradjon? van "nép" akinek 400 év sem volt elég a rendbe beilleszkedni, azaz kb 15-20 generáció, hiába mutatjuk, hogyan kellene dolgozni, nekik amit meglátnak és tetszik, az övék. mulat ni szeretnek, fizetni érte nem . ők örökre megadják az irányt a rendetlenség felé.
A graffitit a modern városok katasztrófái közt szokták emlegetni, teljesen helytelenül. A falfirkások már a középkorban is aktívak voltak, és egyesek számára tényleg semmi nem volt szent. A Guardian újságírója egy 1644-es festményre hívta fel a figyelmet, aminek sarkában a kor…..
papagály 2009.02.10 16:42:52
2009. Magyarország. Budapest, XIII. kerület. Házibuli van, jelen vagyunk kb 25en, jó a hangulat, talán picit hangos a zene. Szomszéd jön, panaszkodik, halkítunk. Aztán legközelebb rendőrség jön. A házigazda és egy haver kimennek beszélni a rendőrökkel, a beszélgetés közben a…..
Aki szeretne friss tojást a reggelihez, de nem bízik a nagyüzemi nyomdázottban, esetleg semmi másban sem bízik és önellátó gazdálkodásra rendezkedne be, viszont nem hagyná ott a várost, mert hiányozna a biopiac, nos, rájuk gondolt az Omlet UK (beszédes név!), amikor piacra dobta a…..
Azzal kapcsolatban nem voltak illúzióim, hogy a HVG stábja merre húz. Viszont eddig többé-kevésbé megtartották a tisztes távolságot az MSZP-től és a miniszterelnöktől. Mostani cikkükben viszont valami égbekiáltó förmedvényt hoztak össze, nem egyszer mosolyt fakasztva az arcomra…..
Hiába zúdított tojás- és petárdazáport az elmeháborodottak népes csoportja tegnap a felvonulókra,hiába kellett végül a melegeknek és szimpatizánsaiknak kettős kordon és rendőrsorfal mögé húzódni az áradó, irracionális gyűlölet elől,hiába ír faszságokat Tomcat a…..
Érdekes linket kaptam minap Pétertől (thx, küldjetek minél több levelet érdekes linkekkel, megírom, csak idő kérdése). A Planetary Society egyik oldalán összegyűjtött egy rakás képet, szinte az összes létező szondától, a Lunar Orbitertől kezdődően az Apollon át a Kaguya-ig.…..