Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Léda29

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Olvasónk a zseniális új menetrend miatt fakadt ki. Egyszerűen lehetetlenség vonattal, busszal normális időben eljutni Bábonymegyerre. A vonat a pálya állapota miatt nem tud 25 km/h-nál gyorsabban haladni. Nem csodálkoznék, ha jövőre a megszüntetendő vonalak listájára…..
Léda29 2009.12.12 20:43:02
@Kopi3.14: Akkor ismét én...
1., nem szokásom hazudozni, de igazán kedves vagy.
2., a program szombat este lett volna, és vasárnap - ami már az új menetrend - szerettem volna napközben hazaszállingózni, erre szólt a háborgásom, hogy nem tudok hazajutni, mikor szeretnék, mert azok a vonatok, amikről beszéltem, páros óra 56-ra érnek le.

Ha vasútközlekedést nézzük:
Tehát, a 13-i (vasárnap) menetrend szerint a járatok Bábonymegyer felé így indulnak: 6.13, 9.45, 14.19, 17.10, 21.10.
Én itt nem látok 6 környékén semmit. Vagy tévednék? Fél 8 mióta van 6 óra körül? Szerinted 6-tól 7.30-ig 30 perc a várakozási idő??? Számolj utána.
Mellékesen én nem látok 58-kor leérő vonatot Budapestről Siófokra vasárnap, lehet ezért kussolok??? Akkor bocs.

Egyébként igazad van. Egy utas kedvéért nem fognak változtatni a menetrenden. De sajnos nem csak egyedüli utas vagyok.
Mellékesen megjegyezném, hogy egy ízben próbáltunk aláírásokat gyűjteni egy megszűnt buszjárat miatt, mivel a megszűnés következtében olyan tömegnyomor volt a következő járaton, hogy a Tabra menő utasok nem fértek fel a buszra (és ugye 16 után nincs másik busz). Hivatalosan benyújtottuk a petíciónkat a Kapos Volán felé, és nem történt semmi.
Egy fecske nem csinál nyarat. De sajnos tapasztalat, hogy háborogni lehet, megoldás nem fog születni.
Azoknak azért köszönöm, akik átérzik a vidéki ember helyzetét. :))))
Léda29 2009.12.15 07:57:07
@Fly_G_Fly: Siófok - Tab. Igazad van, nem lehet mindenkinek egyéni igény szerinti menetrendet összeállítani. De azt gondolom, hogy picit igazodnia kellene a közlekedésnek a dolgozókhoz (nem pedig a nyugdíjasokhoz...). Régen fél 7 környékén ment a kispiros. Azért írom, hogy környékén, mert időnként ide-oda rakták 5-10 percekkel, de a 6 óráig dolgozó ember vidáman elérte. Én pl. vonattal jártam oda-vissza régebben. Aztán kb. 4 éve átrakták fél 8-ra ezt a vonatot, mivel ugye levették a sebességet 25 km/h-ra, így tolódott a vonatok indulási időpontja. Oda-vissza mennek ugyanis egy vágány lévén (Kaposvár-Siófok, v. Tab-Siófok irányban és viszont). Tehát 25 km-t 1 óra alatt tesz meg a vonat most. Sokan utaztunk a fél 7-essel. Volt, hogy olyan tömeg volt, hogy leülni sem lehetett. Tudod, itt igazából tényleg az a gond, hogy aki a menetrendet csinálja, az nem gondol bele abba, hogy a dolgozó ember munkaideje meddig tarthat. Az az ember ül a bársonyfotelében, és autóval közlekedik. Mi meg oldjuk meg, ahogy akarjuk.

A 16 utáni buszközlekedés hiányát persze, lehet azzal magyarázni, hogy biztos nincs elég utas. Hát, lenne. Itt szintén igaz az, hogy nem az utasokért vannak, holott valaha (talán most is?) volt egy ilyen szlogenje a Volánnak. Tudnék mesélni megszűnt járatokról, amin tömegnyomor volt Tabig, és olyanok is vannak a mai napig, amin 4-5 ember utazik, és mégsem szüntették még meg. Ebben mi a logika???

Én azt látom, hogy a legtöbben csendesen beletörődnek. Vagy felköltöznek inkább Siófokra, és úgy járnak be, hogy megtartsák a mhelyüket, vagy beülnek az autóba, és úgy utaznak. Holott a tömegközlekedés lényege épp az lenne, hogy kevesebben válasszák az autót, meg ne szennyezzük annyira a környezetet stb.

Én 18 éve tömegközlekedek ezen a vonalon. Vállaljak másodállást, hogy legyen zsém kocsira és benzinre? Vagy költözzek? Ez a megoldás?

@Kopi3.14: A bejegyzés dátuma fent látható, mikor felkerült. Előző nap írtam. Szóval akkor most leírom: a küldés dátuma: December 10 volt.

Ha minden nap 1.5 órát kell várnod, és ezt vásárlással töltöd, hidd el, 10 nap múlva már nem lenne a fizetésedből semmi, amiből vásárolgathatnál. Bocsánat, ha az embernek van családja, és a munka utáni időt szeretné velük tölteni, és nem dekkolni egy hideg pályaudvaron.
Egyébként 18.00ig is tartanak munkaidők, mivel a legtöbb nyilvános intézmény 18-ig tart nyitva. Plusz a tömeges termelés 3 v. 4 műszakos, és 18ig tart ill. kezdődik az egyik...

@Adani: Egyet értek. Mint ahogy fentebb is írtam, még a hivatalosan benyújtott petíció sem ért semmit sem. Még egy válaszlevélre sem méltattak minket.