Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nacrea

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blikk szerint Bartha Zsoltot azért zárják börtönbe kis időre, mert az őt alakító Rékasi Károly különböző aloe verás termékeket csempészett a Barátok közt díszletei közé. A Forever Living Products aranyfokozatú, fekete öves lovagja állítólag már amúgy is agyára ment a…..
Nacrea 2010.03.03 13:11:41
Anélkül, hogy minősíteném ezeket a szervezeteket, a saját tapasztalatok és mások élményei alapján szerintem az mlm felépítése és működése egy vallásos szektához hasonlít. Volt szerencsém mindkét szervezet képviselőivel találkozni, rendezvényükön résztvenni. Döbbenetes a hasonlóság, csak a szónokolt "termék" más. Ha azt a néhány, adott szervezetre jellemző, kulcsszót kiveszed és kicseréled a másikéval, a szöveg szinte teljesen értelmes marad. A szónok/menedzser/guru mindkét esetben hasonló hatást gyakorol a hallgatóságra, akik az adott témában ugyanúgy elhiszik, hogy csak az, csak náluk, csak most - és ezt készséggel hirdetik is, legyen az Isten vagy Aloe Vera. Annyiban árnyalva a képet, hogy nem elég, hogy pl. hiszel Istenben, de pontosan úgy higyj, ahogy ők tanítják, nem elég, hogy odafigyelsz az egészséges életmódra, de csak az ő terméküket vedd meg.. mert igaz, hogy van sok hasonló, de csak az övék az igazi! Ez a kizárólagosság alegszebb ezeknél a szervezeteknél, és az a vehemencia, ahogy akár szekta, akár mlm tagok védik az "ügyet", azt a felsőbb eszmét, amit te, kívülálló nem érthesz meg, míg nem tartozol közéjük! És nem mondom azt, hogy nem lehet valamennyi igazságtartalma annak, amit hirdetnek, de az már vicc kategória, amikor többszáz vagy ezer szervezet állítja magáról ugyanezt! Az is igaz, hogy akár szekta, akár mlm, a vezetők és felsőbb kör anyagilag jól járnak, mert van egy szép nagy birka hallgatóság, akik szinte feltétel nélkül elhiszik az "igazságukat".
Fanatikus tagoknak ajánlom a más, hasonló szervezetek látogatását, talán a sokadiknál leesik a tantusz..
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
Nacrea 2009.12.17 13:46:30
Nacrea 2009.12.17 13:49:07
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Munkaköri ártalom:)
Nacrea 2009.12.17 13:53:37
@GrofZero:

Na igen.