Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helota (törölt)

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó reggelt kívánok! Most, hogy túl vagyunk a kampányon és a választásokon, engedjék meg, hogy bejelentsem az ideiglenes-szakértő-válságkezelő-sápoló-sarcoló kormány újabb ötletét a "hogyan húzzunk le még egy bőrt a bérből és fizetésből…..
Árpád egy napjainkra különösen lepusztult, elnéptelenedett, jelentéktelen, nevenincs vidéken, Budapest VI. kerületében szeretett volna kitörni az analógvonali DSL 8 megabites láncaiból. Pechére a környéken fizikailag nem lehetséges ennél gyorsabb internetet létesíteni, viszont a…..
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
helota (törölt) 2010.04.22 15:15:08
Na mégegyszer nekifutok a különbséget elmagyarázni.

Nagyapám amíg élt, tehenet tartott. A szénát különböző kaszálókról kaszálta, külön raktározta. Amikor ittuk a tejet, mindenki meg tudta tippelni, hogy melyik kaszállóról van a tehén tápláléka, hisz ismertük a helyeket és a tejen érződött az ott termő virágok illata.
Szóval nemhogy a házi tejet a boltitól, de ugyanazon tehén táplálékát is meg lehet különböztetni a tej ízéből. Azt is meg lehetett mondani, hogy tavaszi szénát vagy őszi sarjút evett a tehén. És ez nem inyencség, a legbutább izlelőbimbójú kóstoló is meg tudná különböztetni.

Az ipari húsokról: teszt: vegyél 10 dkg csirkehúst a hipermarkettből és tedd ki az ablakba árnyékos, hűvös helyre, hogy kiszáradjon teljesen. Tedd ugyanezt a háztáji hússal is, amiről biztosan tudod, hogy szabadon szaladgált.
Ha kiszáradtak mérd meg a súlyukat. A 10 dkg hipermarkettes húsból marad egy 2.8 dkg-os cafat. Míg a háztájiból egy 5 dkg-os.
Itt derül ki, hogy szárazanyag mennyiségét nézve egy kg. háztáji hús majdnem kétszer annyit tartalmaz mint a hipermarkettben lévő. Tulajdonképpen a hipermarkettben hús címen vizet(is) veszel.

Növekedési hormon: az ipari húsok növekedési hormonnal vannak tele, bár a levágás előtti meghatárpzott időszakban már nem adnak ilyet az állatoknak. Ennek köszönhetően a húsban talált növekedési hormon az előírt határérték alá esik, de a hús attól még felfújt marad hisz a gyorsított növekedés alatt nem tud annyi ásványi anyag, nyomelem és vitamin beépülni, jószerint csak a víz meg a fehérje hamozódik.

Ennek következtében nőnek olyan nagyra a mai gyerekek akik hipermarkett húsokon nőnek fel.
Sajnos a növekedési hormon okozta nagyság nem jár az izomrendszer és a csontrendszer arányos megerősödésével, így ezek a fiatalok sokkal gyengébb állóképességgel, izületekkel és fizikai teherbírással rendelkeznek, amihez társul a nagy, vizes testük és mindez a mozgásra való hajlandóságot csökkenti, determinálva a mozgásra való képesség csökkenését is.

Ezenkívül etetik az állatokat egyéb olyan ipari anyagokal aminek az emberi felhasználása body builderek között divat és doppingnak vagy egyéb kétes mellékhatású izomnövelő szernek hívják. Ezek megnövelik a sejt térfogatot, de a térfogatnövekedés elsősorban csak több víz felvételével jár. Ilyen hatású szer a bodybuildereknél pl. a creatin monohydrát.

A csontok: előttem már valaki említette a csontok különbségét. A bolti csirke combját, még a combcsontot is ketté tudom roppantani. A házi csirkének nemhogy a combcsontját, de még a szárnycsontját sem tudom elharapni.
helota (törölt) 2010.04.22 15:27:44
@Terézágyú: "Pláne hogy annyi "Mari néni" nincs a világon, amely minden városlakót el tudna látni tápnélküli csirkével...
Válasz erre
"

az is elég lenne ha a vidéki segélyfalók inkább free range állattartással foglalkoznának, mint a segélyt színesfémtolvajlással kiegészítésből.
helota (törölt) 2010.04.22 15:35:00
@Terézágyú: "A városi kutyák meg se tudnák enni az igazi falusi csirke csontját :) Gyengébbek a kutyáink, gyengébbek a csirkéink csontjai stb. stb. Ez a modern kor haladási iránya."

Ja de így néhány generáció múlva puhatestüekké válunk, és olyan szinten kiszolgáltatottá, hogy az ezzel járó kockázatot nem tudjuk majd finaszírozni.

Miközben van egymillió szakképzetlen munkanélkülink(a közeljövő leépítések miatt nemsokára ez a szám 2 millióra bővül)és van egy rakás mezőgazdasági termelésből kivont területünk, ahol jobb híjján parlagfű terem amit valamelyik önkormányzati "üvegzseb" cég majd parlagfűmentesít néhány százmillióért.

Szóval szó sincs a kapacitás plafonizálódásáról.
Érdekes pillanat volt, mikor először olvastam Kövér László kinyilatkoztatását, miszerint nem lesz egyszeri, nagyarányú adócsökkentés. A kárörvendő vitustánc és az énmegmondtamozás eufóriája helyett azt gondoltam, ezek - talán - mégsem olyan hülyék, mint amilyennek…..
helota (törölt) 2010.04.22 13:46:14
@tcom: Igen szar a mobilcégek összes szolgáltatása.
Nem, nem versenyeznek értem hanem a hátam mögött kartelleznek, az ők szemszögükből a verseny egy null összeges játszma.

A magánbiztosítók csődbiztosítása állami garanciavállallással nem az adófizető zsebéből húzza ki a csődbement biztosító vezérigazgatójának busás prémiumát? miután az összes befektető igényét kamatos kamatostúl kielégítették szintén az adófizető pénzéből?
helota (törölt) 2010.04.22 14:04:14
@Decsibácsi: " a fogyasztást terhelő adók emelése nem jó ötlet lásd + jövedéki adó az üzemanyagokon = kamionosok nem tankolnak itthon ami több kiesést fog okozni mint +bevételt."

Az üzemanyag egy árva kivétel. Az áfa emelése mellett is mindenki megveszi amire szüksége van, de nem veszi meg a sok kacatot amire nincs szüksége igazán. A gazdaság szempontjából meg jó az, ha az alapvetőbb szükségletek kielégítési lehetősége megelőzi a magasabb rendű szükségletek kielégítésének lehetőségét.

Egyszerübben: először a Maslowi piramis alján kellene renbe tenni a dolgokat a Maslowi piramis felső felének rovására, aztán az alapoktól haladni felfele.
Ma Magyarországon a vita a Maslowi piramis felső szitnjeiről szól, miközben az alja rohad és nemsokára maga alá temet mindent.
helota (törölt) 2010.04.22 14:16:18
@Orbán a magyar nép ópiuma!: "Így jutott oda Románia, ahol Magyarország tartott 60 évvel ezelőtt!
Gratulálunk, további kellemes fejlődést!"

Hadd kérdezzem meg mikor jártál utoljára Romániában?

Csak a kedvedért:
Románia GDP-je 1999-ben fele volt a Magyarország JDP-jének. 2006-ban már a duplája.
Romániában a rendszerváltáskori örökkölt javak 70 %-a romániai tulajdonosok és az állam kezében maradt. Magyarországon a rendszerváltáskori örökkölt javak 70% került külföldi kézbe.
Romániában a rendszerváltáskor örökkölt úthálózat km/fő-re eső száma 1/50-ede volt a magyarországi km/fő-nek. Mára csak az 1/2-ede. Ez csak az erdélyi hegyvidéki nehéz útfejlesztések miatt van így. Ők nem homokba fúrnak alagútat és nem síkságon emelnek völgyhidat.
Az Esquire magazin nagy kedvelője a női nemnek, így nem csoda, hogy a legújabb számban közzétették, ki a világ legdögösebb nője jelenleg. A megtisztelő címet a Mad Men című sorozat egyik szereplője kapta, Christina Hendricks, akire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy a mai…..
Egyre viccesebb ez a két forduló közötti, amúgy lagymatag kampány. Szépen, csöndben totálisan összekavarodtak az elmúlt 10-15 évben megszokott viszonyok. Az addig oké, hogy ez a két hét a visszalépésekről kell, hogy szóljon, de ez a mostani pár nap eléggé felborítja a…..
helota (törölt) 2010.04.19 23:05:21
@Fedor: Kedves Fedor,

nehéz lesz ezt a blogot védeni demokratikus eszközrendszerrel. Ugyanis a társadalom szóban forgó részében jelenleg önvédelmi reflex dominálják a döntéshozatalt. Ezt kb. úgy kell érteni, hogy Molnár Oszkár népszerüsége = a zsidók magyarországi tulajdonrészesedése szorozva a cigány lakosság számával.
Molnár Oszkár helyett mondhatunk xy-t is mert ő csak egy akire a média rázoomolt. Ha őt félreálítják, akkor más fogja ezt a húrt pengetni mert látható, hogy ezzel jócskán lehet szavazatokat szerezni amíg a népszerűségének komponensei stagnálnak vagy nőnek.
Tudom, hogy idegesítő amit írok, de nektek is fel kell készülni egy elnyúló és fájdalmas társadalmi párbeszédre amit ha ignoráltok, akkor csak újabb Molnár Oszi hadakat hívtok életre.
Fel kell vetni azt a kérdést, hogy esetleg a rendszerváltás után a szidóság túl gyorsan szerzett túl nagy befolyást sok fontos szektorban és ez, karöltve a cigányság jelentette problémákkal kiverte a biztosítékot sokaknál. Nemcsak Jobbik de Fidesz szavazóknál is.
Ez a jelenség nemcsak számotokra veszélyes hanem az egész ország számára, de ameddig minden felelősséget hárítototok, addig ez az állapot legjobb esetben is csak stabilizálódni fog, nem enyhülni.
Ha pedig elhúzodik a dolog, könnyen beleszaladhatunk abba, hogy ez az állásfoglalás lesz a rendszerváltás utáni feltörekvő generációk rebellis trendje és identitása. A potenciális következményekbe meg hadd ne gondoljunk most bele.
Vezető értelmiségiként a párbeszédet Ti kell kezdjétek. Nem média össztüzet, nem letámadást hanem párbeszédet. Azt nem várhatjátok el reálisan, hogy a saját hazájában sértett, megnyomorított kisember fog kulturált párbeszédet kezdeni.
Te sok blogon jelen vagy, ismered a közhangulatot, téged is felelősség terhel, hogy párbeszéd nyíljon. Fel kell készülni egy olyan párbeszédre is, ahol nem lesz etikai minimum.
Ezért nem a kritikus pontok támadását kell előtérbe helyezni, hanem a közös pontok keresését, ahonnan fel lehet építeni ezt a párbeszédet.
Most félre kell tenni a hatalom eszközrendszerét, a médiabirodalom elsődleges eszközeit és valódi párbeszédet kezdeni, ha kell a tárgyalófél szintjén, ha kell az ő térfelén, vidéken, Borsodban vagy Edelényben.
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/12 Subject: Kalomuni napok - foglalás To: recepcio@hotelkalomuni.hu   Tisztelt Szobafoglalás!   Érdeklődnék, hogy 2010. április 16-17. (péntek-szombat) van-e még lehetőségem 1 db egy ágyas (single room, nem a superior) szoba foglalására a…..
helota (törölt) 2010.04.19 18:09:06
@Kedves Nard: hát ha nagyon geci akarok lenni azt is mondhatom, hogy inkább az öregedés jele. Ez a vízválasztó a digitális bevándorló és a bennszülöttek között. Bár én is digitális bevándorló vagyok de azért meglepett az egy név alatt megsuhintott 19 ezer kommented.
Én meg valahogy úgy vagyok, hogy hadd dolgozzon meg az a HR-es pina vagy ügyfél, ne adj isten udézéerté ha túl sok mindent akar tudni rólam. Hisz azért fizetik, gyüjtögesse csak szépen csokorba a nickneveket, mailcímeket, ip-címeket, előfizetői szerződéseket, de nem adok nekik ajándékba egy 19 ezer kommentes személyiségi térképet.
helota (törölt) 2010.04.19 18:33:06
@Stupidella: "A valós nevemet úgyis csak az tudja, akinek elárultam" :)))
Gondolod, hogy olyan nehéz lenyomozni, hogy milyen IP címről szóltál hozzá? IP cím meg az előfizetéshez van rendelve, az meg egy konkrét személyhez(Név, lakcím stb.)
helota (törölt) 2010.04.19 18:34:23
@Halál Bika: Miltiádészre gondolsz?:)
Vagyis bazi nagy (és jogi szempontból hótiszta, azaz szabadon terjeszthető) fájlok megosztására, gyors és hatékony terjesztésre.Az elkövetőt Paul Mayze-nek hívják, és a Monumental nevű brit fejlesztőstúdió vezére. A csapat összekalapált egy ingyenes focis MMO-t Football…..
helota (törölt) 2010.04.19 18:22:05
@moli: Ja nekem is van egy ismerősöm 14.000(tizennégyezer) letöltött filmel, még a szám hallatán is röhöghetnékem támad.
Bár vannak filmek amit csak netről lehet beszerezni, mert itthon soha nem fogják vetíteni, meg videotékában is esélytelen.
Kóczián Péter A közös zakó 2010.04.17 17:30:58
 A Jobbik kapcsán a megértés a fontos és nem az elhatárolódás. Mindenki jobban tenné, ha komolyan elolvasná a Jobbik programját, s elgondolkodna azon, mitől olyan népszerűek. Vitathatatlan, hogy cigányellenes és rendpárti, a demokratikus rendet bizonyos elemeiben – főleg…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
helota (törölt) 2010.04.17 13:14:25
@Csöncsön: na jó ezt értem és egyéni indoklásnak el is fogadom. de engem az érdekelne, hogy ennek a meghatározására létezik-e valamilyen standard.
Mert matematikailag egyértelmű, hogy többségi támogatottsággal nem lehet valamit szélsőségesnek nevezni egy adott kordinátarendszerben.
Ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban igen. Mert bár Magyarországon lehet 90%-os egy adott párt támogatottsága, az általa képviselt ideológia viszont nemzetközi összesítésben 3% alatti.

Ezek mind befolyásolhatják, hogy mit hívunk vagy fogadunk el szélsőségesnek. Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem alapul.
Várom a további javaslatokat.
Praxis A méhem tele volt vérrel 2010.04.16 08:33:00
Sziasztok! Megosztanám én is a történetemet – egyet a sajnos nagyon sok közül –, ami két évvel ezelőtt történt. Miért éppen ezt? Mert az eset óta félek kórház és orvos közelébe menni, tűfóbiám van, pedig sosem voltam félős. Rossz citológiai eredmény miatt…..
helota (törölt) 2010.04.16 17:58:56
@másikpista:
A mai technológiai eszközpark és ismeretek mellett, hogy hogy nem fejlesztettek ki egy fájdalomszint mérő berendezést. Hisz bizonyos idegi aktivitásokat mérni lehet, ma már rengeteget.
A diagnózis felállításában(ha csak jelzés szinten is) de sokkal inkább a beteg állapotának, sulyosságának megitélésében nagy segítségére lehetne egy orvosnak ha tudná, hogy mi a valós inger és ehhez képest hol can a páciens fájdalomküszöbe. Illetve azt is látná, hogy milyen tartalékokkal bír még az adott beteg. Gondolom a negatív körynezeti hatás is sok mindent befolyásolhat.

Nem?
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
"Évekig ment a titkolózás, és mindenki boldog volt. A lányok nem tudtak egymásról" Következő történetünk férfi főszereplője egy igazi gazember, aki a saját csapdájába esik. Két nőt hülyít be, ráadásul még azt a baklövést is elköveti, hogy az egyiket elveszi…..
helota (törölt) 2010.04.16 13:13:46
Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fidesz 52%-os győzelme. Külföldi…..
Ugyanezzel a címmel január végén már írtam egy bejegyzést, azt állítván, hogy „a Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a…..
helota (törölt) 2010.04.14 13:08:50
Bocsánatot kérek a bloghasználóktól, egy másik blogra(Kettős mérce LMP! Lépj vissza!) szánt kommentemet szeretném ide kitenni mert onnan folyamatosan kicenzúrázzák pedig semmi sértő tartalom nincs benne:

Karlitosz:

Teljes mértékben egyetértek. A nemzetközi érdekek ügynökei minden pártban jelen vannak. Nincs "tiszta" párt.
Kérdés, hogy az, hogy melyik pártnak az immunrendszere hogyan reagál erre a jelenségre.

Annyit azért le lehet szögezni, hogy ezek az erők(skár Szdsz mögöttinek, akár Fidesz vagy Mszp mögöttinek hívjuk) figyelmen kívül hagyásával nincs lehetőség komoly áttörésre.
Ezekkel az erőkkel számolni kell, szisztematikusan kell visszaszorítani hatásukat.

Ilyen értelemben illuzió azt hinni, hogy a magyar politika meg tud szabadulni az "Szdsz"-nek titulált erőktől.
Épp ezért egy erős alkupozició kialakítása lehet a reális cél.
Most erre jó esélyt látok. Egy erős Fidesz a sarkában loholó Jobbikkal jelzésértékű lehet a nemzetközi partnerek számára is, hogy meddig érdemes hátrálásra kényszeríteni a magyar nemzeti érdekeket. Ha túlságosan elnyomják a nemzeti érdekeket, akkor négy év múlva majd visszaköszön a Jobbik, esetleg még egy a Jobbiknál is szélsőségesebb pártocska.
Így most ha ennek tudatában a fidesz markánsan kiáll a nemzetközi porondon a magyar érdekek mellett, akkor olyan dolgokat léphet meg amit eddig senki.
A Jobbik szavazóinak egy része pont ezért szavazott a Jobbikra, hogy üzenjen a nemzetközi lobbynak, hogy jobb ha nost hagyják felépíteni az országot a Fidesz által és kicsit leállítják a pénzszivattyuikat mert hanem a Jobbikkal találják szemben magukat és akkor futhatnak a befektetéseik után.
Az IMF felismerte az üzenetet és nyilatkozataiban jelezte, hogy a Fidesz-el szemben toleránsab magatartást kész tanusítani.
A Financial Times is azt írja, hogy a Fidesznek meg kell oldania a Jobbik által képviselt problémákat, ha nem akarja négy év műlva átadni a kormányt a Jobbiknak. Na persze ettől a Financial Times jobban fél mint maga a Fidesz.
Most a Fidesz mögött nagyobb támogatottság áll mint bármelyik párt mögött az EU-ban valaha állt.
Ez olyan legitimitást jelent, amivel nagyon keményen lehet fellépni nemzetközi szinten is.
Maradjunk annyiban, az MTK II - Vác érdekesebb volt.1-1 lett a végeredmény, váci vezetés után egyenlítettünk az 54. percben Pál Szabolcs góljával, és ha az ember a gyönyörű Promontor utcai pályáról, Budafok közepéről haza akar menni a távoli Zuglóba, még csak rohannia sem…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Annyi érvünk lenne, de annyi. Hát ki ne gondolná azt, hogy el lett baszva ez az egész szájbakúrt elmúlt…..
helota (törölt) 2010.04.09 12:25:51
@Legelő Őse:
Egyrészt pont a multik megadoztatása biztosítana mozgásteret a kkv szektort eginkáb sújtó terhek enyhítésére.
Másrészt a multik nem versenyben nyerték a poziciójukat. Az antenna hungária is megoldotta volna és a matáv is azt amit megoldott a t-com vagy vodafone. A helyzetbe hozásuk ott kezdődött, hogy olyan koncessziós jogokat kaptak korrupt módon a magyar kormánytól ami egészségtelen monopóliumhelyzetbe hozta őket.
A másik, hogy ezelőtt 14 évvel bizony nem kellett olyan nagy tőke beszálni a mobilpiacra vagy a távközlésbe. A tcom is abból építette fel az existenciáját magyarországon, hogy a matáv lefektetett vonalait használta és semmivel nem fejlesztett többet mint amennyit a matáv is fejleszett volna a bevételéből. Inkább csak marketing szinten hozott töbletet. Eredmény: méregdréga és hasznélhatatlan szolgáltatás, elégedetlen ügyfelek akik anyázzák az ügyfélszolgálatos robotot.
A megfelelő adóreform nem technikai kérdés. Állításoddal ellentétben nagyon egyszerű, nem igényel komoly szakértelmet. Csak politikai akarat kell hozzá.
Eddig azért nem valósult meg, mert adótanácsadó és egyéb haszonélvezői a jelenlegi rendszernek megakadályozták ezt. Zsarolással, korrupcióval, enyhébb esetben lobbyval.
Ez az osztály az áttekinthetetlenségben érdekelt.
Romániában, Szolvákiában egyszerű húszárvágással lenyesték az adókat és süvít a kkv szektor. Még most is válság idején. Nem sokat szakértettek. Romániában 16%-ra nyestek vissza mindent. Azóta akkora a bevételük, hogy újraburkolták az összes másod-harmad rendű utat az országban. Nem korrupt autópályákat építettek, hanem azt fejlesztették amit az átlagember legtöbbet használ.
Számold ki havonta hány km-t mész autópályán és hányat egyszerű közúton. Ehhez képest mennyi pénz ment el autópályákra és mennyi közútfejlesztésre.
A Jobbik aközútakat fejlesztené, mert mindeki azt használja többet. A Többi párt autópályákban érdekelt.
helota (törölt) 2010.04.09 12:40:27
@Legelő Őse: Egyáltalán nem omlana összze a gazdaság multik nélkül.
Megtorpanna egy ideig míg az alulról szervesen kiépülő szektorok meg nem erősödnének. Romániában nem kérették magukat a multiknak. Nem voltak munkahelyek, az emberek kimentek nyugatra dolgozni, utánna a hazavitt pénzből kkv-ékat építettek. Alulról kiépült a gazdaság, megerősödtek a kkv-ék, megjelent a fizetőképes réteg és rögtön megjelentek a mutik is. A multinak igazából nem kedvezmény kell hanem fizetpőképes réteg. Románia nem prostituálta magát a multiknak hanem hagyta megteremtődni a fizetőképes kkv és lakossági szektort és arra kedvezmény nélkül is érkeztek a multik.
A multik társadalmi szerepvállalása közel egyenlő a nullával. Igaz, hogy az export jelentős részét adják , de a társadalmi foglalkoztatásban nem érik el a tíz százalékot, miközben az eu-s támogatások 90%-át lenyelik. Azaz azt az EU-s pénzt amit a magyar adófizető fizet be a közös kasszába.
Munkám során volt betekintésem multik stratégiai trükkjeibe, a korrupció nem kifejezés ahhoz ami ott folyik. Valójában az államkassza és az EU-s pénzek legfifikásabb filmrendezőt is megszégyenítő trükkökkel való lenyúlása. Fedezetül pedg egy fiktiv(néha valós) termelési tevékenység.
Ezek a multik, más néven már végigrabolták a világ többi országát, különböző trükkökkel.
Ezért is hozott létre a Jobbik európai frakciót, mert nemzeti szinten ezekkel szemben nem lehet már felépni sikeresen. De ugyanebben a harcban érdekelt sok más ország is.
Egy egy ilyen multi több jogászt foglalkoztat meg szakembert mint egy állam. Ráadásúl a legprofibbakat, komoly kapcsolati tőkével. A mai magyar állami közalkalmazottak hozzá sem szagolnak ahhoszinthez amit a multi cégnél alkalmazott kollegájuk képvisel 30 x annyi fizetésért. Na persze a multi megfizeti a profikat, de nem megtermeli az ő fizetésüket, hanem lenyúlja a gyengén, amatőrökkel védett magyar államtól.
helota (törölt) 2010.04.09 12:49:41
@Dr. Ákói Sz. Igor: nagyon helyes. Majd annyival többet ér az én szavazatom.
Már többször ajánlottam az olvasók figyelmébe ezt a szép elemzést, amely az 1990 és 2006 közötti választási előrejelzéseket vizsgálta. Az írásból több minden kiderül, de leginkább az, hogy az egyébként jelentősnek érzékelt tévedések összességében nem is voltak olyan…..
 Ezt az ügyet még nem tudom felfogni, de nagyon logikusan hangzik, mi a véleményetek?     Fővárosi Bíróság    Budapest, 2010. április…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
helota (törölt) 2010.04.07 20:58:12
@Ordnassac: nagyon sokan tudják, mert majdnem minden második cikk megemlíti.
Amúgy már 47 cikk van a témában szóval reggelre meglesz a száz cikk is erről a dologról.
Nyílván a baloldali média harapott rá a dologra.
A kérdés már csak az, hogy ennek mi lesz a kicsengése 11.-én.
helota (törölt) 2010.04.07 21:08:00
@Surko: már csak az a kérdés, hogy kik szavaznának az Lmp-ére mint új balliberális pártra.
helota (törölt) 2010.04.08 16:05:02
@Ordnassac: Az este azt tippeltem, hogy ma reggelre meglesz a száz cikk is a témában. Most már 102 cikket linkel a Google.
Mondtam, hogy ebből űgy lesz.
A tegnap még nagyon kardoskodtál, hogy ebből nem lesz ügy. Gondolom mára finomítottad az előrejelzésedet.