Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hódocska

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Hódocska 2010.11.17 18:32:48
Szerintem meg kellene itt különböztetni a dolgokat.
Betiltani nem kell semmit, de tudtommal arról nincs is szó.
Állami támogatás megvonásáról van szó, azzal meg semmi baj.
A baj ott van, hogy van olyan aki kaphat támogatást, és van olyan aki nem.
Ha valaki tagja egy egyháznak, akkor vállalja a felelősséget érte, az anyagit is.
Miről szól egy egyház? Minek nekik több pénz (persze abból sosem elég...), mint amennyit a tagok összedobnak? Egyáltalán nem jó, hogy olyanoknak kell fizetniük az adott egyház kitudja mire költött költségeit, akik adott esetben ki nem állják azt.
Állami szerep átvállalás??? Miért folyik bele bármelyik egyház a hatalomba, Persze tudjuk: pénzért. Akkor meg mit is képviselnek pontosan? Nem szabadna a legkisebb mértékben sem összekeverednie a vallási életnek a gazdaságival és a politikaival, mert abból már nem lehet semmi jó.
Ebből a szempontból egyformán gáz a kaotikus egyház, meg a többi is. A szervezeti forma bizonyosfajta megváltozása majdnemhogy automatikusan elhozza a belső torzulás, rothadás megindulását.
Az állam szívesen paktál mondjuk a kaotikusokkal, mert az már egy évszázadok óta bejáratott biznisz. Jól jár a hatalom, jól jár az egyház, az egyénben már nem vagyok annyira biztos.
Egy hitgyüli, vagy scientológia már gáz, mert ezek maguknak akarják az összes pénzt is, meg a hatalmat is (ami persze egy tagnak megint nem jó, még ha az ellenkezőjét gondolja is). Akkor mi marad az államnak? Hol jár jól? Ezt nem tűrheti.
Szóval a hitéletnek nem feltétlenül kellene egyházhoz kapcsolódnia, gazdasági és hatalmi érdekekhez főleg. Aki egyházat akar fizesse, de ne legyenek olyan egyházak akik támogatottak és olyanok akik nem.
Ha meg azonos hitűek szeretnek összejárni, mert nekik így jó, és ezt maguk közt intézik, szervezik, akkor azzal semmi baj. Ha nem bántanak senkit, akkor azt el kell fogadni. Abba megint ne dumáljon bele senki, se az állam se más.
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Hódocska 2009.12.11 14:09:06
A második résszel részben egyetértek. Valóban lehetne nagyjából ugyanannyi energiabefektetéssel, alapanyagfelhasználással tartós, hosszú élettartamú termékeket gyártani úgy, hogy azok javíthatóak legyenek... Ennek így is kellene lennie, nem is kétséges.
Mégsincs így, mégpedig azért, mert egy olyan modell szerint működik a világgazdaság, ami a folyamatos növekedést állította a középpontba. Ez egy véges méretű helyen hozza is amit hoznia kell... Öngyilkos a stratégia, de ezt nem a tömegek, hanem egyes emberek intézték így és egy kisebbség hasznát szolgálja. Aki Afrikába születik az jobban megszívja, mert nem ott lakik ez a kisebbség, aki USA-ba, vagy Európába, annak jobb, mert oda szebb díszlet kell ezeknek.
Jobb modellel jobb lenne az élet, de most ez van.
A tömegeket kár okolni, mert egyrészt Árpi Te is a része vagy (persze én is), másrészt a tömegátlag nincs azon a szinten, hogy egyáltalán gondolkozzon. Azt csinálja, amit akarnak tőle, fogyaszt, oltatja magát, bármit megtesz.
Ha a tömeg tudata eléri a gondolkodás szintjét, akkor lehet, hogy akarni fogja a jobb modellt, és ha nagy a tömeg, akkor annak hatása is lesz.
Az iromány első felével viszont van gondom.
Gaia néni létezik és nagyon türelmes velünk, "mert az ember disznó módra él, szemetel, és széjjelmérgezi a bolygót".
Bűnöket követett el? Ártatlanok? Szerintem nincsenek ártatlanok, mindennek megvan az oka, a katalkizmáknak is, meg annak is, hogy adott esetben ki van épp ott.
Persze a mérgek itt voltak, csak máshogy. Míg nem piszkáltuk, addig megfelelő formában, a megfelelő helyen voltak, az emberekben nem volt annyi ólom, meg hasonló mérgek, az hogy most vannak, az a mi sarunk, kár lenne tagadni. Az óceánokon lebegő szarrakást is mi produkáltuk, de kár beállítani, mint nagy lehetőséget, mert nem lesz túl gazdaságos kitermelni... stb.
Le van mentve a bálna cd-re... Neked is annyi eszed van mint a tömegeknek, ha ezekben hiszel!
Ki dönti el, hogy van-e rájuk szükség Te, vagy egy még Nálad is okosabb?
A Föld gyönyörűen és tökéletesen működött jó sokáig, az utóbbi évezredekben még az emberrel a hátán is. Aztán hirtelen megjelentek az annyira okosak, akik már beleavatkoznak azokba a folyamatokba, amikről gőzük sincs. Az utóbbi egy-két száz év rombolása gyönyörűen mutatja ezt. Kicsit több alázattal kellene fordulni a világ felé! A klónozás, ha jobban utánanézel eddig csak bajt okozott. Ha így haladunk, nem lesz rendes kajánk... Az ember-hülyegyerek a kezébe kaparintott valamit, amit nem kellett volna.
Milyen röhelyes az elmélet, hogy a Föld lapos, és egy teknős viszi, a mittudoménhol. Na ilyen röhelyesek vagyunk mi is most. Az igazi ostobákat jellemző majd' eldurranó egók.
Ha maradnak valakik fognak is rajtunk röhögni, vagy ha már nálunk kicsivel továbbfejlődtek, megértik, hogy ekkor ennyit tudtunk...