Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NRG8

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a BP küzd a floridai olajszennyezéssel és a belőle fakadó presztízsveszteséggel, statisztikusai a szokásos ütemezésben hozzák nyilvánosságra a világ olajfelhasználásáról, termeléséről és az ismert készletekről szóló adataikat. Az adattáblák részletei…..
A sors különös fintora, hogy egy több mint két héttel ezelőtt felvett, az energiaárakról is szóló interjút a hétvégén jelentetett meg a NAPI, amikor már a kelleténél is több víz lefolyt a Dunán és túl voltunk a görögsalátán is. A hatósági árak (ideiglenes?)…..
Vannak olyan összefüggések, amelyek elsőre igen misztikusnak tűnnek. Vegyük például a kevéssé egzotikus nevű, de annál rejtélyesebb Zipf-törvényt! Azt állítja, hogy a természet- és a társadalomtudományokban vizsgált számos adathalmaz eloszlása az ún. Zipf-eloszláshoz, az…..
Nincs tovább. A yoyo visszafele kezd el pörögni miután leért. A vígan szárnyalónak hitt repülőgép sosem repült valójában, csupán a szakadék széléről elrugaszkodva, a zuhanásról hittük azt, hogy repülünk. Pedig nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés. Nyilván nem…..
Figyelem! Az elemi, bevezető makro könyvekről van szó, nem pedig a makro modellezés egész megközelítéséről. A legtöbb híres tankönyvíró - itt leginkább Alan Blinder - egyetért abban, hogy a pénzügyi szektor működésének egyszerű alapjait célszerű bevenni a kezdő…..
A Soros György által alapított új tudományos think tank alakuló ülésének helyszínválasztása - Cambridge, King's College - nem véletlen, egyértelműen Keynesre utal. Soros szándékai szerint az intézmény célja a kozgazdaságtan elméletének megújítása, annak az elméletnek,…..
Ennek a GDP tényleges tartalmával és az igazán fontosnak tartott megmérendőkkel kapcsolatos vitának már mi is többször nekiszaladtunk. Most az Economist újabb vitafórumot nyitott a témának, s ebben természetesen visszautalnak a korábban általunk is idézettekre. Ne tessék…..
NRG8 2010.04.21 14:48:25
A Happy Planet Index-et ismeritek?
energycrash.blogspot.com/2009/09/happy-planet-index.html

Vagy a Human Development Index-et, ami a gapminder.org-on is elérhető?
  Szemét, faltól-falig beton utcák, omladozó vakolat, igénytelen közterek. Szmog, keresztbe-kasul parkoló autók, dugók, zsúfolt buszok, feszült emberek. Sokak szemében ez ma a város, és ez különösen igaz Budapestre. Pedig nem kéne százmilliárdokat költeni arra, hogy ez ne…..
NRG8 2010.04.08 11:39:28
Ajánlott olvasmány a rezilienciáról, amely oly fontos lenne a következő években:
atermeszettorvenye.blogspot.com/2010/03/reziliencia.html

Meddig kell még emelkedni a benzin áraknak, mire felismerik az emberek az autózás pazarló mivoltát?
Nézd és lásd! Nem semmi weboldal! Amerikában kukázásból nem hogy tengődni lehet, hanem megfelel egy itthoni kisebb család Teszkós bevásárlásának.Ha csak mondják, nem hiszem el.Az írója egyik kedvenc találati élménye az volt, mikor egy jóféle tábla csokoládét is…..
Megszületett a koppenhágai klímacsúcs zárodokumentuma. Miről szól? Elismeri, hogy jó lenne a felmelegedést 2 C alatt tartani. Bravó. És lehetőséget ad, hogy mindenki egyéni felajánlásokat tegyen január végéig. Gratula. Még Barroso is annyit bírt erre kinyögni, hogy "több…..
Hamarosan itt a karácsony, de amit egy hardcore zöld aktivista még ennél is jobban vár, az nem más, mint a koppenhágai klímakonferencia kezdete december 7-én. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni azt illetően, hogy ez alkalommal hajlandóak lesznek-e szigorú reguláknak alávetni…..