Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akkormi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
akkormi 2009.12.11 14:06:50
@Tóta W. Árpád:
Kedves Tóta Úr,
egészen sok buddhaság hangzik el ebben a cikkben, ugyanis ami a kémiai elemeket illeti, valóban mind előfordul a természetben, csak épp egyáltalán nem biztos hogy elemi formában. És pont ez a lényeg hogy ha megváltoztatjuk a kémiai kötéseket egy vegyületben - lényeges hogy nem elemi állapotban - akkor egészen ,másfajta hatásmechanizmust indukálhat egy adott szervezet homosztázisában. Evvel az erővel a műanyag is teljesen oké mert szén meg hidrogén és ezek " természetes " anyagok.
A bálna raktár is egy téves elképzelés, hogy bedobnak két embrit és készül egy kis bálna. Az hogy egyes fajok genomját génbankokban tárolják messze nem biztosíték arra, hogy fenn is tudják tartani, hiszen egyrészről a genetikai változatosság lehetősége is erősen romlik egy populáció egyedszámának csökkenésével, másrészt a bálna msterséges megtermékenyítés/klónozás még fényévekre van.
akkormi 2009.12.11 22:00:57
@Tóta W. Árpád: nem tudom miért nem jelent meg a kommenetem, megprbálom harmadszor is:
@Tóta W. Árpád:
Kedves Tóta Úr,
egészen sok buddhaság hangzik el ebben a cikkben, ugyanis ami a kémiai elemeket illeti, valóban mind előfordul a természetben, csak épp egyáltalán nem biztos hogy elemi formában. És pont ez a lényeg hogy ha megváltoztatjuk a kémiai kötéseket egy vegyületben - lényeges hogy nem elemi állapotban - akkor egészen ,másfajta hatásmechanizmust indukálhat egy adott szervezet homeosztázisában. Evvel az erővel a műanyag is teljesen oké mert szén meg hidrogén és ezek " természetes " anyagok.
A bálna raktár is egy téves elképzelés, hogy bedobnak két embriót és készül egy kis bálna. Az hogy egyes fajok genomját génbankokban tárolják messze nem biztosítja, hogy abból bálnát is tudnak készíteni pikk-pakk. Ráadásul a genetikai változatosság oly mértékben lecsökkenhet egy populáció egyedszámának csökkenésével hogy isten/genomszekvenáló nem hozza többé helyre. A bálna klónozástól/mesterséges termékenyítéstől meg fényévekre vagyunk.