Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobest

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy Észak-Afrikában kicsit foronganak a népek, meglepő dolgokat tudhatunk meg. Nekem érdekes volt látni korábban a tunéziai elnök palotáját belülről, mert ugyan alaposan szétkapták, még mindig többet mutatott, mint pár éve, mikor arra jártam (és azért is rám szóltak,…..
Kobest 2011.09.02 20:07:29
Két észrevétel srácok:

1. Ez Mutassim Al Gaddafi fala, NEM pedig a híres/hírhedt apjáé, Moammar Al Gaddafié. Azért van egy kis különbség!

2. Forronganak a népek? Azért indexesként kicsit utánaolvashatnátok, hogy azért nemcsak a "népek" forronganak ott, hanem kőkeményen a helyszínen vannak a nyugati titkosszolgálatok és erők is, meg hogy a NATO "civilek védelme" elég ótvar hazugság. Legyen elég annyi, hogy Kaddafi még egy régebbi forradalmában kiűzte a Nyugat-barát líbiai királyságot, ami aztán sanyargatta a népet rendesen (23% írástudás, stb.). (Arról meg ne is beszéljünk, hogy Kaddafi államosította olajbevétel nagy részét, bezáratta az amerikai légitámaszpontokat, nők egyenjogúságát, oktatását, politikai szerepvállalását segítette. Sőt, ő volt az egyetlen, aki bocsánatot kért az arabok szerepvállalásáért az afrikaiakkal való rabszolgakereskedelemben. A lista persze még folytatódik...) Most bezzeg milyen zászlót lebegtetnek a "lázadók?" Ugyanazét a királyságét! (Nem véletlenül hagyta ki Kaddafi az iszlám félholdat az ő, teljesen zöld zászlójából.) Ja, és kár, hogy Kaddafi nem diktátor, hanem törzsi szövetségek vannak/voltak Líbiában.

Nem akarok védeni, vagy idealizálni senkit, de torkig vagyok a "szemét diktátornak mennie kell, és be kell avatkoznunk, hogy védjük a civileket" retorikával, ami mögött kőkemény politikai és gazdasági érdekek vannak. (Bezzeg Szaúd-Arábiában, Bahreinben, Yemenben nem akarnak beavatkozni, na vajon miért?) Úgy látszik, hogy a hazai hírszolgálatok szépen ott állnak a CNN/BBC/Al Jazerra sorjában.