Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nevada00

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év első lemiles közvéleménykutatásán (amelyen a Lemilközösség regisztrált tagjai vehettek részt) mai posztunk főszereplője toronymagasan végzett az élen, megelőzve három másik versenytársat. A név minden magyar irodalomkedvelőnek és Rejtő-rajongónak ismerős lehet. Ki ne tudná, hogy az igazi…..
A klasszikus utazási blogok egyik legszembetűnőbb hiányossága, hogy míg – teszem azt – Párizsról vagy Rómáról (esetleg Amszterdamról) posztok ezrei, továbbá fényképek tíz- és százezrei szólnak, az átlagos idegenforgalmi érdeklődés látókörén kívül eső…..
Nevada00 2009.12.24 16:30:21
@tiboru: A tudatlanság és az előítéletek diadalmaskodtak. A finn-bolgár duónak viszont több esze/üzleti érzéke volt. A történet amit leírtál, sajnos jellemző.
Így nehéz lesz egyről a kettőre lépni, ha még a tálcán kínált lehetőséget se fogadjuk el.
Nevada00 2009.12.26 07:48:10
@eMM2: Támogatom az indítványt.:)
Nevada00 2009.12.23 23:51:28
@tiboru: Most nézzünk szét itt a Kárpát-medencében. Tudom jól, hogy nem minden fekete és fehér. Viszont itt nem igazán szívlelnek minket a szomszédaink (bár jobbára egymást sem). Az ő kegyeik keresése helyett, akár építhetnénk ezekkel a kis-ázsiai, kaukázusi, belső-ázsiai népekkel a politikai, gazdasági kapcsolatainkat. Persze, fontos lenne normalizálni a szlovákokkal, románokkal is a viszonyunkat, de egy szinten túl már nem érdemes hajlanunk.

Azerbajdzsán, Kazahsztán, Üzbegisztán feltörökveő államok. Kőolajjal és földgázzal gazdagon ellátva. Még éreznek is némi szimpátiát velünk szemben. Lehet inkább az ő ajtaikon kéne kopogtatnunk. Egyfajta előretolt bástya szerepét eljátszhatná Magyarország Európában. Ha mástnem, legalább néhány "barátra" szert tennénk a nagyvilágban. Mert nincs valami sok.

Az Európai Unió még egy magyar nyelvtörvényt is lenyelt.

Bár most eléggé eltértem a kiindulási ponttól.:)
Mai posztunkban egy távoli, de annál izgalmasabb vidék, a dél-kaukázusi tájak két nemzetét egymásnak ugrasztó, egymegyényi területről, a Hegyi Karabahról mesélünk egy kicsit, csak hogy mindenki lássa: nem feltétlenül mi magyarok húzzuk folyamatosan a legpechesebb szerencsekártyákat a történelem nagy…..
Nevada00 2009.12.23 16:06:19
Félve, de én is némi párhuzamot vonnék magyar-román attitűddel. Nekem olybá tűnik, az örményeknek megadatott az ami nekünk magyaroknak nem, Erdéllyel kapcsolatban. Ők visszatudták foglalni az "elrabolt" területeiket (mindenesetre megszállták) . A bibit inkább abban látom, hogy még bónuszba 6-7 azeri megyét is hozzácsaptak.

Figyelem, nagyon meredek párhuzam következik!

Ez kicsit olyasmi lehet, mintha Magyarország visszakaphatná Székelyföldet. De ilyen-olyan okokból nem érnénk be ennyivel. Mert mi először csak egy kis folyosót szeretnénk Erdélyen keresztül, a közös határ érdekében. Utána a sikereken felbuzdulva (akárcsak az én szemszögemből nézve Örményország) nem lenne ennyi elég. Mert...az xy éven keresztüll a mi nemzetünk bölcsőjeként szolgáló Erdély egészét magunknak szeretnénk, függetlenül annak mai/jelenlegi nemzeti összetételétől.

Tehát. Véleményem szerint, az örmények besokalltak. Visszkaphatták volna azt ami "még mindig" az övék. Azaz Karabahot (ahol többségben vannak)...de nekik több kellett. Ígyse-úgyse fognak soha megbékélni egymással az örmények és az azeriek.

magyar-román= Erdély
örmény-azeri= Karabah

Tudom, hogy meredek, de sok hasonlóságot vélek felfedezni. Mindkét nemzet őszintén hiszi az igazát. Becsületbeli ügy..és a többi. Kicsit hosszúra sikeredett. Előre is elnézést kérek azoktól akik számára ez sületlenség. én így látom, azzal a felszínes tudással amivel rendelkezem.

Tiboru, gratulálok ehhez az irásodhoz is. Nekem ez tetszett eddig a legjobban.:) Kellmes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Az alábbi képen azt láthatjátok, hogy az elmúlt 300 napban minek következtében mennyi ember halt meg a világon. Mint láthatjátok a többi betegséghez és a balesetekhez képest a disznóinfluenzában meghaltak száma elenyésző, úgy is mondhatnám, hogy LÓFASZ!Klikk a képre, ha…..