Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giglio

126 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aktuális irányelvek őszre és télre. További infók itt. Mit együnk és hogyan ebben az időszakban? Gabonák: köles, amaránt, quinoa, zab, rizottórizs (kerek szemű rizs), hosszú szemű rizs (jázmin vagy basmati Elkészítés: Mossuk meg, majd szárazon pirítsuk egy lábasban.…..
Hiányzik a konyhajátszótér! Pedig istenieket főzök, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek, és gyűjtöm tovább a recepteket. Most a télieket - mert a tél (is) finom, úgyhogy szórjuk be illat-csillagporral a konyhát. Tegnap egy gyors, fél órás zellerkrémlevest főztem, hogy legyen meg mára a napi…..
Mostanában inkább illatszereket főzök, mivel a nem csak a szánkon keresztül táplálkozunk. Teljesen beleszerettem a krémek készítésébe, olyan jó kevergetni, illatosítani, olajokat válogatni hozzá, aztán figyelni, ahogy finomodik tőle a bőröm. Szappant főzni is egyszerű, bár…..
...avagy hogyan és mire használható fel egy kis maradék mascarpone krém, mondjuk a Halloweenre készített félelmetes torta után.  Vágjuk szét a puszikat és tegyük egy tál aljára. Csináljunk egy puhító szmötyit tejből, nutellából (1 dl tej és egy jó nagy evőkanél…..
...avagy nekem sosem fájt beállni a sorba - legalábbis a magam módján. Nem zavar a Halloween, mert a Mindenszentek üzenete is a szívemben van. Nem zavar a Valentin nap és nem zavar a Facebook. Változik a világ, és ha nem tudjuk önmagunk képére formálni, megőrülünk. Ráadásul kimaradunk egy csomó jó…..
10 perc a mikrós idő (tudom, fújjjfújj mikró, de ha éhes vagyok és nincs más, akkor ez legalább van). 20 perc, ha sütőben sül (bár úgy még nem próbáltam). Merthogy 5 perc kikeverni. Azt kell mondjam, hogy ilyenkor őrülten büszke vagyok magamra. Pedig már majdnem lementem a…..
Ajánlott második fogásnak a két évvel ezelőtti ősz íze. Az ősz ízei megérkeztek magával az ősszel. Az idő is megérkezett hozzám. Idő magamra, megállni, rendezkedni. Mostanában olvastam, hogy vannak gyűjtögetős időszakok, aztán meg rendezkedünk és ugyanúgy igaz mind az…..
Konyhai játszótér Adásszünet 2012.09.04 21:36:33
Egyszerűen vérzik a szívem - nincs élet a konyhámban és kimondhatatlanul hiányzik. Annyira nagyon nincs, hogy a szépséges kis lakásomat elhagyva, az új helyen a felszerelés még a dobozokban figyel. Nem baj, jönnek majd a hosszú téli esték, amikor kiszabadítom a gasztronómiáért…..
Szombati ebédet gyártottam félnáthásan - remélem nem lesz egészen náthás a célközönség. Mondjuk csírátlanítottunk némi pálinkával, szóval minden tőlünk telhetőt megtettünk, kizárólag gyógyászati szempontokat szem előtt tartva. Ami minimál kihívás volt ma - mert az…..
Konyhai játszótér Itália ízei 2012.05.05 10:11:00
Már nagyon hiányzott... de szerencsére sokan vagyunk, akik szerelmesek Itáliába és még nagyobb szerencsémre az egyikükkel már gyerekkoromban is együtt homokoztam. Szerintem ez a homok-tenger vonal tolt minket oda... Jó érzés, hogy vannak dolgok, amik nem változnak. Hiába éli…..
Ráadásul csokimázzal! Persze Zsuzsiéval, mert csak azt szeretem. És azt tudom megcsinálni, bár mostanában többször furán összeállt, így kis tejszínnel kellett újramelegítenem. Erre természetesen csak azt követően jöttem rá, miután mindennel/mindenhogyan megpróbáltam…..
Ezt ide kell tennem, hogy mindig kéznél legyen, mert nagyon hasznos. Én Zsuzsitól kaptam, nem tudom ki az eredeti forrás, de köszönjük! Engem már az első turpissággal megvett. KONYHAI TURPISSÁGOK Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, fõleg a tyúk vastag, száraz húsát,…..
Konyhai játszótér Papaya muffin 2012.03.14 15:05:00
...mert nem volt itthon csoki. Mert mostanában nem csokizom, illetve már elég régóta leszoktam róla. A sütiről nem - ez egy számomra is méltányos csere. A minap is beültünk a Sugar Shop-ba és meg is kellett próbálnom kb. az összes féle macaront. Kezdtem hárommal, aztán na még…..
Nem szabad hirtelen lebetegedni. Hétvégén még vígan petangoztam a világ egyik legjobb helyén Kisorosziban, és ettem/aludtam jót a Rácz Fogadóban, aztán hétfő hajnalban valaki elkezdte késekkel kaszabolni a torkomat teljes felületében - mind a kések, mind a torkom tekintetében.…..
"Tegyél valami jót a testeddel, hogy a lelked is szívesen lakjon benne." 1 grapefruit, 1 banán, 1 gyümölcsjoghurt, 1 ek lenmag, 1 NIA és a lelkem újra itthon van...
Első erkélyre teregetős délelőtt, első megfogtaazarcomanap délután, első kipróbáltam milyen egy macskával élni teszt utáni takarítás, pici nyomiság után újra jókedv. Egyik sem a konyhába való (bár a macska rendszerint a pulton trónolva tartott sakkban), de az, hogy…..
Ma vendégség volt és egyrészt örültem, hogy végre nem száraz husit kell csinálnom, hanem jöhetnek a gusztusos combok, másrészt kihívás volt, mert nem használhattam a sütihez tojást, tejterméket (laktózmentes cuccokért örök hála) és lisztet sem... Jó rendben. Majdnem olyan…..
Igazából ez sem nagy cucc, igazából csak azért jegyzem be, mert olyan jól éreztem magam, miközben csináltam. Besütött a nap, kicsit hagytam is rajta lenni a nyakamon, tisztára érezhetőek voltak a napsugarak külön-külön is, mintha mini tündérek simogattak volna a mini kezeikkel.…..
Már régen is akartam csájníz kaját gyártani, de mindnek, amit eddig csináltam, pörkölt íze lett. Szót se többet a kudarcokról. Ez viszont... na ez végre az lett, aminek lennie kellett. Nagyon jó a recept, könnyű megcsinálni még az olyan kapkodósoknak is, mint én. Persze most is…..
Konyhai játszótér Tonhalsaláta 2012.01.27 14:36:00
Jó nap ez a mai, süt a nap, készülök az esti órámra, ami ugye zene és tánc. Nem igazán tudok ennél jobbat elképzelni, úgyhogy ezúton kérek szépen mindenkit, hogy terjesszék a NIA és persze a "Mozgásban a lélek" hírét, hogy még sok ilyen ebédet csinálhassak, sok-sok…..
NNa újrabúúútoltam, pedig még nincs is tavasz. Bár a barka 1 hónapja kitartóan bolyhosodik a ház előtt, és a két szál, amit felhoztam, még pluszban kihajtott, szóval nem lehet tudni mi van. A tavaly nehéz volt, így most már annak is örülök, hogy nem csak a kanapéról nézem a…..
giglio 2012.01.23 20:16:05
@endzsi21:
csinálsz Te sokkal különbeket...
akarok sushit csinálni - csatlakozol?
giglio 2012.01.24 12:06:13
@Eszancs:
nem volt titkos, azt nem akkor csináltam - Előttetek nincs titkom :)
Konyhai játszótér Gyros 2012.01.17 13:37:00
Itt most csak pár klassz fotó lesz (szinte), meg egy ötlet, hogy hogyan lehet fél óra (sem) alatt gyors vacsorát gyártani, valamint megosztom az örömöm, miszerint a konyhába életet leheltem újra, vagyis kell nekem ez a konyhajátszótér! Még akkor is, ha az utolsó brokkolipürém…..
giglio 2012.01.23 20:15:54
@endzsi21:
sajnos a kezed nem látszik :)
Jön a hideg, a sötét, a tél. Lehet pihenni, kakaózni, kádban olvadni, bambulni, figyelni, érezni. Van idő bent lenni. Van idő főzni. Mennyire nagyon szépen felvezettem, hogy újra táplálkozom (mindenhogyan) - na, erről beszélek!Az első lépés az volt, amíg még nem nagyon volt…..
Ez jutott az eszembe, miközben az előbb megnéztem és megkóstoltam. Gyönyörű, tiszta, ízes, finom, és nem sóztam el! Kellett hozzá minden infó, minden kanál, amit másnál ettem, minden érzés, amit belefőzött más.És persze meg kell maradni olyan éretlennek, hogy azért álljak…..
Konyhai játszótér eltolódás 2011.10.04 18:35:00
Konyha elárvult, az új fényképezőmet is tönkretettem, szóval sajnos még csak szép fotókat sem tudok idehozni. Remélem, hogy újraéled a konyha is, a blog is, addig viszont van más - mozgááás. És egyebek.Íme.Meg egy videó is a témában - ezt tudom most felmutatni, de nem adom fel,…..