Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kronosz

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetközi Közforgalmú Közlekedési Szövetség (UITP) 2008 szeptemberében indította útjára a jövő európai buszközlekedési rendszere (European Bus System of the Future-EBSF) programot. A program 4 évig tart és 26 millió Eurós költségvetésből gazdálkodnak a résztvevők. A…..
Kronosz 2011.01.31 20:41:43
@Moszkvicsslusszkulllcs: Az így végülis érthető, hogy a gyártók miért nem örültek, de a társaságok miért nem? Nekik nem származik semmi hátrány abból, hogy 6-9 hónapig van egy plusz (ráadásul fejlettebb) buszuk.
Egy dolgozó utas (nem BKV dolgozó) úgy érezte, hogy nagyon kiszúrt vele a BKV, mert a 105-ös busz vonalán kis buszok közlekednek, így a közeli óvoda 'lakói' miatt szegény dolgozó utasoknak nehéz a közlekedés, mert vagy fel sem férnek a ('nagyon ritkán') 6-8 percenként járó…..
Kronosz 2010.12.16 15:33:49
Én látok pár ellentmondást a levélben. Szóval egy "EGÉSZ ÓVODA" az mióta 40 gyerek?! (Biztosan velem van a gond.)
Illetve, a levélírónak, most mi számít "kis busz"-nak? Ugyan nem tudom, hogy a 105-ös viszonylat az melyik, de nekem a "kis busz" szóról az Ikarus 405-öse jut eszembe. Viszont a wikipédia szerint a vonalon Ikarus 415-ös és VT-Transman-os Alfa Localo jár.
hu.wikipedia.org/wiki/105-%C3%B6s_busz_(Budapest)
Na most, szerény meglátásom szerint egyik sem egy olyan "kis busz".
Na már most, egy 415-ös az 88-100 főt tud szállítani és a gyerekek azért nem foglalnak annyi helyet, mint a felnőttek.
Valamint a Localo-n is elférnek 106-an. Innentől kezdve én nem értem a levél író "panaszát".
Kronosz 2010.12.17 22:32:32
A Solaris most első ízben értékesített trolibuszt Németországban. Az eberswaldei közlekedési vállalat 12 darab Solaris Trollino 18 típusú csuklós trolibuszt rendelt. A trolibuszok elektromos berendezését a Cegelec cég szállítja. A trolibuszokat a B tengelyen keresztül hozza…..
Ezúttal rendhagyó teszttel jelentkezünk, a hazai buszgyártók honlapjait vesszük górcső alá. Megnézzük milyen könnyen találunk rá a honlapra, milyen felépítésű. Az aktuális gyártmányokról milyen információkat és képeket tudunk elérni, idegen nyelven elérhetőek-e a…..
5 db üzemanyagcellás buszra kapott megrendelést a Van Hool Oslóból. A járművek a 2007-ben bemutatott prototípushoz hasonlóan (lásd kép és videó) 13 méter hosszúak lesznek, a rozsdamentes acélból készült kocsiszekrény itt viszont – a helyi szokásoknak megfelelően - LE…..
Az előző évszázadban az Ikarus autóbuszgyár számos különleges kialakítású járművet gyártott. Ezek a járművek általában az Egyedi gyáregységben készültek. A nagysorozatban gyártott 200-as Ikarusok adták annak a lehetőségét, hogy a buszokat egészségügyi célokra…..
Kronosz 2010.07.01 21:24:53
@eml: Azon én is elgondolkodtam. :) És valószínűleg a busz a bal oldalára húz. :D De tetszik, szépa fényezése is. :D