Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saska80

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
Az amerikai filmekben az iskola azaz a „gimi” nagyon fontos helyszín: a fingós-dugni akarunk, de lúzerek vagyunk és a szörnyes-sorozatgyilkosos filmek központi eseményei itt folynak. Mert ugye, az amerikai fiatalok utálják a sulit,de éjjel-nappal ott vannak, a büntetéseket…..
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
Labdafényezés, zsebkendőnyi cselek, bokapasszok? Az kell? A hazai pályána 1-3-ról kezdő Barcelona hozza neked, hiszen muszáj hoznia, ha nem akarja újra felgerjeszteni az "első erős csapat..." kezdetű mantrát. Sziklaszilárd, mérnöki pontossággal megkomponált…..
saska80 2010.04.28 21:47:21
Hősünk 28 kép után felébred a kórházban, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, üres az egész épület. Kisétál: üres és néma az egész város. Elhagyott buszok, elhagyott utcák, elhagyott házak várják. Rorschach nem ért semmit, magányosan, rémülten ténfereg a…..
saska80 2010.04.27 16:16:48
Nou San Trafford Vargazoli 2010.04.10 01:17:00
Lírában vagy regényben ez szép halál, de valójában nincs szép halál. Mélyen megrázott, mert egy őszinte, karakán emberként maradt meg bennem, akit csak visszatérése után láthattam edzőként konfrontálódni, folyamatosan vonalon kívülre kerülni. A helyi kedvencek és a mélyen…..
saska80 2010.04.10 23:05:22
@Bastille:
"Albert mellett a másik félisten Varga Zoltán volt (akinek a nem-isteni másik felét az
európai focirajongó a hajdani berlini Hertha-bundabotrányból ismerheti). A Zoli.
Albert volt az érettebb, a nagyobb, Varga a zseniálisabb, az új. Szemmel nem lehetett
követni, amit csinált, hisz ha evvel a lábával cselez, a másikkal támaszkodik, akkor
kell még egy harmadiknak is lenni stb. Megjelent például általa egy olyan lövésszerű
passz, ami addig hiányzott a teremtésből. Ma szakmai közhely, még a hátvédek is
tudják.

Varga 1968-ban a mexikói olimpián kint maradt. Az újságok azt írták, cserbenhagyta a
csapatát, az országát. De én nem ezért fakadtam sírva a hódmezővásárhelyi
laktanyaudvaron – épp az egyetem előtti katonaévemet töltve gyakoroltam, hogy miként
mérjek megsemmisítő csapást az imperialistákra, ha azok megsemmisítő csapást mérnének
ránk –, hanem a világot sirattam (azon belül persze főként magamat), nem, ilyen
nincs, ez lehetetlen, a világ nem lehet olyan, hogy a Vargazoli (egy szó!) csak úgy
elmegy belőle, a csalódás tárgya a világ volt, nem Varga, és amikor odalépett hozzám
egy népi demokratikus őrnagy, hogy mit kaszinózok én itten, mért nem vagyok a
századomnál, akkor akár egy szánalmas civil, elküldtem őt csöndesen a francba, pedig
tudtam róla, hogy veszélyes vadállat, de valamiképp megérezte, hogy magasabb erők
hatása alatt állok, és nem csinált botrányt, legyintett, aludja ki magát, katona, és
otthagyott."
saska80 2010.04.10 23:06:17
@saska80:
Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére (16. oldal)
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
saska80 2010.02.10 12:11:03
@Fedor: "Egyébként meg ki kéne ezt az egészet venni a pártok kezéből, hogy most akkor kinek van kedve/érdeke vitázni, és kinek nem. Egy független szervezet kéne, ami minden választáskor megszervezi a vitát, amelyen a pártoknak kötelező lenne résztvennie. "

Maximálisan egyetértek!
Azért is, mert pontosan jól látod a helyzetet, évek óta a farok csóválja a kutyát, függetlenül melyik pártról van szó.
Az elmúlt 20 évben kialakult egy (profi=azaz ebből élő) politizáló réteg, viszont a független újságírók nem. Örülnék, ha mondjuk olyan köztévé, rádió volna, amelynek olyan megbecsültsége van, ahol nem lehet mellébeszélni.

A VITÁT nagyon fontosnak tartanám, függetlenül a résztvevőktől, hogy példa legyen: vitatkozni, érvelni, meghallgatni ezek értékes dolgok
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
saska80 2010.02.09 19:28:30
saska80 2010.02.09 19:30:39
@Josef (K.):
Ja értem: szerinted, szerintetek a "BKV-ügy" megboríthatja Demszkyt?
saska80 2010.02.09 20:30:28
@Josef (K.):
1. Demszky azért érdekel, hogy az esetleges bukása milyen Bp.-i hangulatot hozna, tekintve hogy a pesti körzetek relatíve kevés szavazattal nyerhetőek.

2. Mintha egy „kis” erődemonstráció volna a kormány, az MSZP részéről, hogy igen ŐK is képesek rendet tenni, viszont ez kicsit elkésett szerintem. Demszky védekezéses támadása mondhatni kicsit fals, úgy tesz mintha eljátszhatná a messziről jött ember szerepét.
A folyamat maga tetszik, bár én nem osztom ezt a nagy el/fel/leszámolunk hangulatot, inkább azt látom ezekben a "botrányokban", hogy kevés a képzett ember, szvsz ebbe bukik bele az MSZP-SZDSZ, hogy nincs kellő utánpótlása.

3. Engem mindig meglep az elmúlt 20 évhez való viszonyulás, mintha nem az állampolgárokon (rajtam) múlna minden és itt akkor lehetne egy hosszú listát: gondolkozni, alázatosnak lenni, tanulni, nyitottnak lenni, figyelni, nem hazudni, őszintének lenni, beismerni a hibákat stb. Szerintetek?

4. Azért tetszik ez a blog, mert olyan
olvasni ezeket a bejegyzéseket, mintha „egy”igazi újságot olvasnék, ahol következetesen (talán éppen ezért hitelesen) megy a kérdezés, hogy végre vannak KÉRDÉSEK.

5. Személyes: jó érzés megosztani veletek ezeket a gondolatokat, sajna 20 éve demokrácia után ezt fontosnak tartom kiemelni, hogy most éppen a szabad véleménynyilvánítás esete forog fent!
Az utóbbi idők egyik legérdekesebb interjúját készítette Orbán Viktorral ma reggel Süveges Gergő a közszolgálati tévében. Releváns kérdéseket tett fel, jókor szólt közbe, érdemi megjegyzései voltak, de nem akarta túljátszani sem a szerepét, s földbe döngölni sem kívánta…..
saska80 2010.02.09 20:06:08
@stratez:
Esterházyra gondolsz?
B-oldal TOP1 breaktánc EVÖR 2010.02.09 13:45:00
Bréking! Ezek a srácok aztán nem szarral gurítanak. Nem teszik ki a kalapot a földre, nem várják, hogy szórd nekik az aprót, a magyar breakpápáról, Fenyő Miklósról pedig még nem is hallottak.Talán azért, mert ők a Red Bull BC One 2009 breaktánc verseny első helyéért küzdő…..
Mivel a Valencia-Valladolid meccs már javában tart ezért a késedelem miatti elnézés kérés mellett vezetjük fel a La Liga 21. fordulóját. Igazi rangadó nélkül, csendben telik majd a hétvége, és folytatódik a szokásos üldözőverseny a Barca és a Real között, míg a Valencia…..
saska80 2010.02.06 21:17:17
Ellenőrző A kettes is jó jegy! 2010.01.27 08:00:00
Helicobacter kommentjét találtuk érdemesnek arra, hogy az Elégséges orvosok posztra válaszként megjelentessük. Érdekes egy orvosis szemszögéből látni a dolgokat, azért annyit hozzátennék, hogy a Btk-n sem két nap egy vizsgafelkészülés, még puskával sem... Úgy érzem,…..
Az Európai Unió egyik első, 2010-es döntése roppant kellemetlen meglepetéssel szolgált a magyar politikusoknak. Az Unió bejelentette ugyanis, hogy Magyarországnak 2010. május végéig fel kell szednie összes autópályáját. Mindezt azzal indokolják, hogy a magyar autópályák a…..
saska80 2010.01.07 21:21:02
@a nevem nick:
rendben, de akkor hol említsük, a Holdon?
saska80 2010.01.09 00:00:26
@Herkules Irma:
HERKULES IRMÁT MINDEN HÁZTARTÁSBA!
saska80 2010.01.09 00:00:26
@figyelem:
Mindekninek küldeném szeretettel, de főleg Neked kedves barátom!
www.youtube.com/watch?v=Nh7D2g5v-Sg