Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuldugo

11 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kis tok sokkal elegánsabb, mint vattapamacsok után kutatni a kabátzsebben Ender Baba, újságíró kollégám rám nézett, mondott valamit, én meg visszakérdeztem, hogy tessék? Ő elmondta másodszor is, ekkor már eljutott néhány szó a tudatomig. Látta, hogy bambán bámulok, emelt…..
fuldugo 2009.12.13 23:30:44
@CBHonda:
Ez tényleg sok motoros problémája.

Fontos óvni a hallásod, mert ugyan szerencsés alkat vagy, hogy gyorsan regenerálódik a hallásod, de sajnos a fül, illetve a csigában a hallásért felelős kis szőrös sejtek nem felejtenek, hiszen amelyik letörik az nem regenerálódik többet.

Így a káros hatások egyre hosszabban és hosszabban jelentkeznek. Ez lehet, hogy csak néhány másodperc többletet jelent esetenként, de sajnos a sok kicsi sokra megy itt is igaz.

A hallás tompulása mellett a fülzúgás lehet a másik amely sok kellemetlenséget okozhat és legrosszabb esetben örök kisérővé válhat (pl. Sting, bár ő valszínű nem a motorozástól kapta..)

Szerencsére több opció (lásd cikk, kommentek) is van amivel vagy megelőzheted a halláskárosodást, vagy ha már van, akkor konzerválhatod az állapotot.
fuldugo 2009.12.17 23:15:50
@djhwgfewgfiegh:
A MotoSafe jelenleg 8125 Ft és azonnal elérhető.

A microsonic füldugó lényegesen drágább, 12000 forint + postaköltség, illetve ehhez néhány helyen még hozzájön 4-6000 forint extra az illeszték készítésért, így akár a 18000 forintot is elérheti, illetve minimum egy hét de néha lényegesen hosszabb az elkészítési+szállítási ideje.

A tesztben bemutatott MotoSafe füldugóhoz képest a microsonic profizmusát, néhány tulajdonság figyelmébevételével érdemes átgondolni.

A microsonic füldugó egy fix szűrővel kapható, amelyet nem lehet a motor/körülmények változásakor cserélni, míg a MotoSafe két cserélhető szűrővel.

A microsonic fülbe tehető illesztéke, annak ellenére, hogy a hallójárat mintájára készül, egy bizonyos idő elteltével kellemetlen viselet lehet, hiszen az a lenyomatvetel allapotat tükrözi és nem alakul hozzá folyamatosan, pl. ha az egy kicsit meleg hatására megduzzad.

Nagyapám a speckó 300+ezer forintos hallókászülékét mindig kb. egy óra múlva kiveszi, mert a fülére készített illeszték kellemetlenné kezd válni neki.

A piacon lévő, hőre lágyuló anyagokból készült füldugók (a tesztben szereplő MotoSafe is) nyomás nélkül tökéletesen illeszkednek a hallójárathoz annak használatközbeni változásakor is.

(A MotoSafe-fel és a microsonic fülugóval kapcsolatos árakat, adatokat az ügyfészolgálatukon kapott információk alapján írtam.)
fuldugo 2010.01.06 17:39:43
@djhwgfewgfiegh:
Tapasztalatom szerint a szűrős füldugók és a szűrő nélküliek között ég és föld a különbség, de még a szűrővel rendelkezők között is van sok.

A különböző frekvenciákon különböző csillapítási értékekkel rendelkező szűrős füldugó előnyei (pl. a cikkben tesztelt MotoSafe):
1. a hallásra káros zajokat szűri ki
2. a fontos hanginformációkat átengedi
3. nem lesz az embernek elszigeteltség érzése
4. a közlekedés hangjai hallhatóak maradnak
5. használható a bukóba épített rádió (MotoSafe)
6. beszélgetéskor nem kell kivenni (pl. tankolás)
7. nem fülled be a hallójárat, megelőzve esetleges szédülést.

Természetesen árban is különböznek, de mindenkinek magának kell eldöntenie, mennyit ér az egészsége és a biztonsága.

A MotoSafe-nél nem lehet megállapítani általános csillapítási értéket a kétféle cserélhető szűrőnél, mivel az minden frekvenciát különböző mértékben csillapít, hasonlóan a MusicSafePro-hoz, amelyet zenészeknek fejlesztettek ki. Így érhető el, hogy a hangzásból csak a hallásra káros zajokat (pl. szél) távolítsa el a füldugó, de a fontos hang információk (pl. közlekedés hangjai, beszéd) megmaradjanak.

(Megkérdeztük a halláscentrumban és nagyapám fülillesztéke a legkorszerűbb anyagból készült. Bár gyakorlott orvos készítette a mintát anno, mégis csak a harmadikra levett és elkészített illeszték zárja ki az összes hangot, ami + 6 hetébe néhány útjába + egy csomó idegeskedésébe került.)
A hallásra legnagyobb veszélyt a motoron a menetszél zaja jelenti. Továbbá az is fontos, hogy ne legyen teljesen elszigetelve a motoros az őt körülvevő forgalom zajától, a motor hangjától. A bukósisak használata nem elég, megoldást  a MotoSafe szűrős füldugó használata…..
A hallás kifinomult és érzékeny érzékszerv. Több tízezer szőrsejt közvetíti a hangokat rezgés segítségével az agyba. Túl sok hang, azaz túl sok rezgés, a szőrsejtek károsodását okozhatja, örökre, mert soha nem nőnek vissza. Az ilyen fajta halláskárosodás…..
A biztonságos hangnyomás szint érték, aminek kitehetjük a hallásunkat 80 decibel. Tartós, ennél erősebb zajhatás visszafordíthatatlan halláskárosodást okoz. Vizsgálatok szerint bukósisakban a szél hangja messze meghaladja ezt az értéket, és ezért egy rövid út alatt is nagy…..
A hang erősségét decibelben fejezzük ki, rövidítve dB. Minél nagyobb a decibel, annál hangosabb a hang, és nagyobb a (komoly) halláskárosodás kockázata. Az európai jog szerint, a munkáltatónak kötelező hallásvédelmet biztosítani az alkalmazottaknak, ha 80dB feletti zajnak vannak…..
A MotoSafe egy pár univerzális füldugóból és két pár cserélhető szűrőből áll. A speciális szűrők biztosítják az optimális védelmet, miközben hallhatja a környezetét, a motorját és könnyedén kommunikálhat.A szűrőben lévő nyitott csatornák biztosítják, hogy ne…..
Minél tovább maradunk zajos környezetben, annál kevésbé fogunk hallani, és ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor könnyedén meg is süketülhetünk. Nem véletlenül írja elő a munkavédelmi előírás, hogy a munkaadóknak hallásvédelmet és tájékoztatást kell adniuk a…..
A MotoSafe füldugók réteges szerkezete egy egyedi, tartós, lágy, hőre lágyuló hajlékony anyagból készül, amely a testhő következtében pár perc alatt könnyedén felveszi a hallójárat formáját, és ezért nagyon jól illeszkedik. Szűk hallójárat esetén ollóval a lamellák…..
A MotoSafe füldugó könnyen tisztítható langyos vízben kevés szappannal. Az élettartam nagyban függ a gondozástól és a használat gyakoriságától.A MotoSafe szűrős füldugó készlet tartalma:Egy pár füldugóKét pár speciális szűrőSegédeszköz a füldugó behelyezéséhezA…..
Gyakori hangok decibelbenMennyi egy decibel? Néhány példa Gyakori hangok erőssége decibelben Az idő faktorSuttogás25 dBBeszéd60 dBUtcai zaj70 dBNyomtató75 dBFűnyíró85 dBKézi fűrész88 dBForgalmas kocsma90 dBTargonca90 dBAutópálya…..
Számtalan embernek van horkoló partnere, hangoskodó vagy éppen bulizó szomszédja, esetleg egy forgalmas út mellett lakik. Nekik ajánljuk a SleepSoft füldugót, ami különleges szűrővel van ellátva. Ennek eredményeként csillapítja a forgalom kellemetlen zaját, a horkolás hangjait, a…..
ALPINE MusicSafe Pro® - TÖKÉLETES HALLÁSVÉDELMI RENDSZERTökéletes hallásvédelem zenészeknek, DJ-knek és zenekedvelőknekA hallásra káros zajokat kiszűri, a zeneélményhez szükséges hangtartományokat áteresztiZenészeknek hosszabb gyakorlást tesz lehetővéMegelőzi a…..