Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dottedarm

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maradék minden Cuckoo 2013.12.22 15:00:32
Isten adta, Isten elvette.Camus kérdése, állítása, felvetése jut eszembe...Meg a nem túl (alig-alig) elszánt keresésem egy írásom után, aminek a Tejüveg címet adtam az egy időben gyakori kórházi tartózkodásaim miatt a gömb képéről, ami az éjszakai világítást volt hívatott…..
Maradék minden Gondolat-róka 2013.02.13 13:54:17
   Mint behavazott táj alatt nyugvó magok    ülök, s bámulok kifelé a vonatablakon,   mint bennem Gondolat-rókám    születni vágyó kicsinyeit   nézem magam előtt e fehér papírlapot   melynél csak szívem üresebb…..
Maradék minden Panel-program 2011.10.18 14:54:33
   Mintha évtizedek óta nem lett volna egy jó beszélgetésem, pedig ez semmiképp se igaz, terjengő ragasztószagra érkezem haza, és szinkron panelfúrásra, amely órákon át kellőképp megdolgozza az agyat, hiába képzelem, hogy Tibetben vagyok, s a hamvasztásomra értem haza,…..
   Hogy mi kerül e hangzatos cím alá, még bizonytalan tartalmú s az időjárás alakulásánál is kevésbé biztos kimenetelű, de az igény, ami életre hívja, megírni kényszerít. Emitt pedig nem rokonok, ismerősök ez irányú érdeklődését kell érteni, se képzelni…..
Maradék minden Hotel Noir 2011.08.10 10:40:40
Gondolom az éhes disznó esetét ismeri mindenki, én például gyakran álmodom cuccal kapcsolatos dolgokról, hogy erről se kerteljek, de visszatérve, szóval ezt a részletet nem is részletezem, mert ezzel tele a pince. Viszont ritkán ébredek úgy mint tegnap és tegnapelőtt, amit meg…..
Maradék minden Hogy elérjek 2011.05.08 17:58:34
Egy kép. Hét, esetleg nyolc lehettem..., anyám tudná, vagy apám, nem emlékszem, de nem sokkal a halála előtt lehetett apai Öregemnek. Akkor költöztünk végleg Pestre (Budára), s mivel a papa úgy döntött, a mama vidéki hentesek gondatlansága miatti halála, és másik fia…..
Maradék minden Megint kiverték 2011.04.23 22:33:49
Mielőtt bárki rosszra gondolna, a folytatás: kezemből a tollat. Telik-múlik az idő, s ha nem magamtól ejtem el, mert úgy érzem nincs semmi, amire emlékeznék, és nincs semmi, amit várnék még a jövőtől a rothadás fokozatain túl; ami megmaradt, már csak ismétlés, újra és újra,…..
Maradék minden Mélázás 2011.04.14 15:01:20
Szerzőnk, hála a billentyűzés csendes mivoltának s persze a bekapcsolt állapotban lévő gépnek, koradélutáni álmosságát elodázva úgy döntött, mégiscsak megpróbál valami hasznosat, vagy legalábbis értelmeset olvasók elé tárni.Miért is? Mondhatnánk, mert megakadt a szeme egy…..
   Természetesen mi mással, mint a tegnap esti Trabant-Balaton koncerttel kezdem. Először is szinte a csoda kategóriájába tartozik, hogy Méhes Marietta, és Mások, a világ különböző pontjairól egyszerre összejöttek, és (gyanítom) majdnem semmit sem próbálva remek…..
Politoxikománia Nem kapsz el! 2011.01.18 05:36:00
Clawfinger - Catch Me I've been standing on the edge of the roof looking down I've been looking at the people that are gathering around I've been here for an hour or maybe even more just looking at the people that I've never seen before  stupid little faces are all I can see  those silly…..
Maradék minden You Are There 2011.01.07 17:02:20
   Kérdezi nagybátyám, miért nem írok már, ahova szoktam. Ez a bejegyzés persze nem válasz lesz, vagy nem csak az.   A válasz az lenne, hogy miért szerettem gyerekkeromban a csillagos eget bámulni, sokáig, nagyon sokáig, amit pedig nem láthattam, a kvazárokig…..
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
Maradék minden Nem tudom 2010.11.08 12:02:06
Nem tudom. Nem értem (talán), mit is akartál mondani. Akkor most eddig nem mondtál igazat, úgymond az igazság jótékony takarásával, csak hogy ne adjam fel, vagy most, amikor azt mondod talán mást kéne csinálnom. Tisztább lett volna, ha mindjárt az elején közlöd, hogy ne várjak…..
Idejét sem tudom mikor pötyögtem legutóbb közreadási céllal, de még a ferdítésre se nagyon bírtam rászánni magam, s ha belegondolnék hol tarthatnék..., de rágodjon más most a múlton. Sem ihlet, sem motiváció, s nem érzem azt sem, hogy bármit is mondhatnék az Olvasónak, amire…..
Maradék minden Kiút 2010.10.03 17:20:00
Olykor, a kérdésre, amit hogylétemről nekem szegezel, főleg Brüsszeli telefonjaid alkalmából, részemről csupán egy - bennem az idők mélyéről felbukkant idézet pontatlan említése - érkezik, amely pontossága után (oldalszám, ilyesmi) nyomoznom kell kicsit (jó esetben).…..
Maradék minden Kivonat I. 2010.09.25 17:27:21
Anyám telefonált reggel, hogy D. cimborámból kiűzték az Ördögöt, amihez gratulálok, bár nem hiszem, hogy erről a gratulációról tudomást fog szerezni. Én 16 évesen (ha-ha) arra jutottam, hogy az élet nevű dologgal nemigen fogok tudni mit kezdeni. Aztán az első munkahelyemen…..
Üdv mindenkinek, aki belém botlott, vagy régebben a blogteren működött, vagy bármi! Jogosnak érzem, ezért figyelmeztetek mindenkit, nem hiszem, sőt, tartok tőle, hogy egyre kevésbé vagyok szórakoztató (itt meg is jegyzem gyorsan, hogy bátran fikázzatok, vagy ilyesmi, mivel a velem…..
   Mint azt sokan tudják nem szeretek "kötelezőből" írni. Ezt a szokásomat -sokakkal egyetemben- még az általános suliban alakítottam ki. Ott magas szinten megutáltatták velem az írást és főleg a kötelező írást. Szóval utálatos dolognak tartom, nem is…..
Dottedarm 2010.04.27 20:27:16
Egy független, (álmában) zseniális írói (és egyéb) vénával megáldott, intelligens, zenéhez roppantul értő, az említett helyen, az említett szinten szerény, persze, kifejezetten klip-kritizatőrrel(!) ültök most szemben, vagy hevertek pamlagon, esetleg szobabicikliztek, s mostanra nyilvánvalóan tövig rágott körmökkel várjátok, hogy a múzsa jólirányzott jobbhorga miképp hatott rám, a megújult Kortársak zenekar és az egyelőre maroknyinak tippelt rajongói tábor lelkes, ez alkalommal kevesebb szerepet magára vállaló magja kooperációjával létrejött Depis Mód feldolgozás, ami az egyébként hiánytalan zenei könyvtáramból valahogy véletlenül kimaradt, egy lelkes"mag-tag"-tól kapva meg a szükséges információt. Így azonban nem befolyásolhatott, de mindenképp megszabadított az állandó összehasonlítgatástól. Egyelőre úgy tervezem, hogy szöszögök egyet most, az egyszeri, natúr élményemről, aztán újabb hallgatás, majd újra írás. Meglássuk.
A zene, mint általános, nem tartozik a hányinger-kiváltó, sem az ereszd el a hajamat ihaj-csuhaj de fa.a típushoz. Eccerűbben engem nem tekert fel, nem ingerelt a hangerő feltekerésére sem. Itt következik az agy lila ködéből felderengő felfedezés, hogy a zenéhez kép-anyag kapcsolódik, ami önmagában is javíthat, vagy ronthat egy dalon. Mivel boldog tudatlanságban vagyok a szöveg világától, (ami akár egy lyrics oldal felkeresését is maga után vonhatja) megtehetem, hogy az önmagában szétválaszthatatlan kép-szöveg világot megpróbáljam zene nélkül hatni magamra. Kilencven valahány százalék fekete-fehér, amibe olykor becsúszik a zenekarból egy-egy arc eredeti színnel, ami nem nem tudom mennyire volt szándékos a rendezőtől, (miért) és persze kihagyhatatlan a végén az énekes a két kinyújtott kézben tartott szívvel. Fekete-fehér, általában geometrikus alakzatok a háttérben, minden különösebb jelentéstartalom híján, szerintem önmagáért az. Megijedni azért nem kell, Győzikére nem emlékeztet sehol. A díszlet minimál, a ruhák talán barokkosak(?) picit.
Innentől pedig az a rész következne, aminek szándékáról már beszéltem. Sajnos így is félelmetesen soknak tűnik a szövegem, egyelőre, most, mivel fáradt is vagyok, nem folytatom. Meg aztán persze be vagyok tojva, hogy baromságokat hordok össze, és mielőtt maradék roki testemen tovább deformálna bárki, gyorsan lejegyzem, hogy szándékosan nem akartam megbántani senkit.
Esetleg szavazás is dönthetne róla, hogy legye-e folytatás, vagy így is bőven elegetek van belőlem. A kérdés fel van vetve.
Politoxikománia Napirövid 2008.12.19 11:31:00
Reggel sűrű, sötét fellegek gyűltek fölénk. Illetve iszonyat sebességgel húztak dél, dél-nyugati irányba. Tutter, hogy hó(hohohohóóó!). Leszen itt fehérkarácsony ezerrel!Lefagyott a fülem, bazz! Tunnám, mi a máknak vettem sapkát, ha nem hordom? Ez lehetne a hét…..
Kicsim, hívd már fel légyszíves a nagyapót, hogy szembe megy a forgalommal az autópályán. Te, a Katiék voltak szombaton? Jajj, édeském és finom volt a rántotthús? Ez a telefonbeszélgetés is elhangozhatott volna, a vasárnap ladájával az M5-ösön szembe száguldó tata…..
Politoxikománia A Balkezes Istenek 2010.01.01 20:17:00
Tudom, egyrészt még nem haltam meg, másrész kezdek nyálas lenni, de még mindig gitár hős vagyok és végiglapoztam a múltat és kiket találtam ott? A Rock Isteneit. Bevallom hánytam a Betles-től, kinevettem Jimmi-t, Curt-öt mondjuk pont szerettem, de ez semmit nem emel a renomémon,…..
There's lots'o pretty, pretty ones,they gonna get you high,but all that pretty, pretty ones,leave you low and blow your mind.   ...low, low your mind!..
Dottedarm 2009.12.23 12:01:10
@Skulo: Van mááásik! Azon legalább több szám van és szinte helyben.:)
  Mintha a világ egy sebesen forgó, képekkel teleragasztott kerék lenne. Középen világít az élet szikrája és ha benézek a kis lyukakon át, akkor láthatom, ahogy elsuhannak az évek, emberek, arcok. Én sem vagyok más, csak egyszerűen leestem a kerékről. Valahogyan lepattantam…..