Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lottebitte

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd közvetve felfedi kilétét, belinkel egy cikket, amit a Népszabadságba írt, részben a kollégák hozzászólásai  alapján, részben egy tévéműsorra válaszul, amelyet itt megtekinthet minden érdeklődő. A kollégáknak ezúton is köszönöm az értékes…..
lottebitte 2007.07.11 19:56:48
Témához vissztérve, ha lehet, és ezzel indirekt módon bagolynak is válaszolok:

azt gondolom, hogy a sajtó amúgyis elkövet mindent, hogy a lehető legolcsóbb és legalpáribb módon, eszméletlenül machiavellikus technikával (szinte látom a büszke zsurnalisztát, amint boldogan kotkodácsol felette)összehozza az egymástól lehetőleg legtávolabb álló, de egy kis rosszindulattal remekül összefüggésbe hozható híreket. Mert ugye mi bizonyítja legjobban azt, hogy Zsanett egy büdös ribanc, a magyar rendőrök meg ártatlanok, egyénenként is meg úgy anblokk is, mint az, hogy egy fideszes politikus fürdőgatyában összebalhézott a rendőrökkel?

Na, szedd elő ezt a hírt, tálald drámaian, és azonnal jönnek az összefüggés-elméletek. Az egy dolog, hogy akik ezeket benyalják, nem ismerik a logika legelemibb alapelveit, de sebaj, nem ez a lényeg, buli van.
Ami szomorú, az az, hogy még csak nem is ők találták fel a spanyolviaszt, és, ha már Ámerikáról esett szó, ez vészesen emlékeztet az 50-es évek Amerikájára.

Ha akkor egy nigger (így nevezték, ugye) feljelentést tett, hogy megalázták/verték stb, azonnal jöttek a hírek, hogy hány másik fekete élt vissza a jogaival és ártatlanul vádolt meg békés fehéreket. De a nőkkel is így volt jóideig.Persze aztán annyit pofáztak és tüntettek és cirkuszoltak a jogvédők, amíg be nem bizonyították, hogy nem minden fekete tesz feljelentést,félelemből, viszont MINDEN fekete ellen feljelentést tettek a fehérek, mert tudták, hogy megvédik őket.
Miért ne lenne nálunk másképp?

Sztem nálunk is csak idő kérdése. Sok idő kérdése (mert ma azért nem vagyok olyan optimista)
lottebitte 2007.07.12 09:45:00
Malacfül:

Amiről érdemes lenne beszélni, az a stílus, ahogy a jelenlegi kormány kezeli az effajta, rendőrös ügyeket. Nagyonokosan, mit mondjak. Fogja magát és bedob egy comingoutos államtitkárt, de igazán semmmit semtesz annak érdekében, hogy az össznépi mentalitást megváltoztassa. Ha már rendőrségről beszélünk: a fürgőgatyás fideszes poltikust jól körbevizsgálják s nagy botrányt csapnak, hiszen fideszes, viszont a melegtüntetésen megvertek hiába kérték a segítséget, mert a rendőrök a fülük botját se mozgatták. Ha már indexes idézet kel, éppenséggel én is tudok kopizni:
"A Patent és a NANE szerint a rendőrök megvalósították a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekményét azzal, hogy több esetben is megtagadták a segítségnyújtást a fesztivál résztvevőitől. Beszámolnak róla, hogy volt olyan rendőr, aki a telefonon kért segítséget azzal hárította el, hogy reggel 7 óta szolgálatban van, és lejárt a munkaideje, míg másoknak azt mondták, a támadás már véget ért, nincs közvetlen életveszély"

Tovább is van: "több meleg, akiket bántalmaztak, nem mer feljelentést tenni a rendőrségen, hiszen a megerőszakolt nőkhöz hasonlóan ők is tartanak a meghurcolástól, és hogy az eljárás során kiderül homoszexualitásuk. Reményét fejezte ki továbbá, hogy azok az emberek, akik segítséget kértek a rendőrségtől, de ezt nem kapták meg, mulasztás miatt feljelentést tesznek."

Erről van szó. Ha egy részeg fideszes randalírozik (nem tudom, hogy résezg volt-e és hogy valóban randalírozott-e, de tegyük fel), akkor az aztán MINDEN alól felmenti a magyar rendőrséget ugyebár. És ne beszéljünk arról, milyen nevetséges módon próbál plusz szavazatokat szerezni a komcsinosztalgia azzal, hogy prozsidóznak/melegeznek/esetleg nőznek, amikor tképpen ugyanolyan homofóbok és nőgyűlölők, mint a Tomcat-félék.

Remek kis koncot dobtak ide: hirtelen midnenki a női etikettről kezdett el beszélni a Zsanett ügy kapcsán, mi ma a kurvás és miért nem szép az, vagy pedig ki buzul és ki nem. A valós problémák, hogy a rendőrség a fejétől bűzlik lefelé, szép lassan, illetve gyrosan, hogy a kisebbségi jogok az emberek agyába nincsenek belesulykolva, na, az már nem téma.

Tényleg azt látom az egyedüli lehetséges megoldásnak, amit a 80-as években az értelmiségiek tettek: fokozatos elhatárolódást a politikai retorikától, és kialakítani egy új réteget, amelyik egyszerűen nem fog beszopni mindent és nem fog szájbarágósan vitatkozni Piri nénivel (aki beszopta) evidenciákon.

lottebitte 2007.07.12 16:50:53
Malacfül:

Hogy mit nevezünk értelmiségnek, na az legalább két felesnyi téma a kocsmaasztalnál. Eredetileg (ha jól emlékszem a Blikkes olvasmányaimból:) az értelmiség (intellektüell) fogalma a Dreyfus-per kapcsán került először a köztudatba, amikor néhány gondolkodó meg írástudó, szal olyan felforgató senkiházi elkezdett felháborodni az antiszemitizus ellen. Az intellektualitás az ellenzékiséget, a nemmindent beszopást jelentette, és az ilyenek szóban,írásban kifejezték a véleményüket. (meg a színház kocsmájában is, mindegy).
Aztán a komcsi időkben értelmiségi lett bárki, akinek "diplomája" van, és sztem mára kb ez ragadt meg.
Bárki, aki elvégzett valami gyorstalpalót, azonnal diplomával lobogózik, és nyilván értelmiségi mint a zállat. Közben az értelmiségi létet nem éli meg, vagyis nem tájékozódik csak a bulvárból, nem néz filmeket, színházba se jár, nem olvas (semmit, de tényleg), nem vitázik közügyekről és intellektualitása csúcspontja az esti híradó meghívott vendégének okoskodása.

Nem erről az értelmiségről beszélek.

Hanem arról a népcsoportról, amelyik akár valami bikkfadiploma hiányában is, használja a fejét (meg a humorérzékét, ja).
Egy magasröptű konferencián is el lehet tyúkólazni a témát, és a végén arról visítozni, ki sértett meg kit.
Én pl nem vagyok jogász, hogy "leszálljak" ide és jól megaszongyam jogilag. Nem a jog bötűje érdekel, csókolom. De a tyúkólt meg lehet unni, egy idő után ignorálni, és folytatni, amíg a kotkodácsolástól meg a saját marhaságainktól még halljuk a hangunkat.Na meg ha bevettük a tudattágítóinkat:)

w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
lottebitte 2007.07.09 15:24:00
Heródes:

Azt kérem ki magamnak, hogy ilyeneket kinyilatkoztatsz: "A családi közösség elsődleges célja má'pedig az, hogy teret és keretet adjon az utódok felneveléséhez. Az összes többi ezután jön. Aki ezt máshogy gondolja, imho önző állat, legyen akár buzi, vagy hetero"

Merthogy milyen alapon döntöd el te, hogy én mitől vagyok önző. Illetve ez lehet a személyes véleményed, de amikor az ország törvényeiről van szó, akkor ez nem hiszem, hogy alap.


Amúgy meg azért erőltettem ezt a kérdést, hogy mindenki hívő és gyakorló keresztény-e, aki a melegházasság (vagy a melegek elfogadása) ellen van, mert hirtelenjében rengeteg olyan alak akadt, aki felcsipeget egy-egy morzsát a Bibliából, akár azon is elvitázik, hogy Jézusnak van-e köze Európáhz (hát van: indirekt módon, de van, nahát)és olyan zaftos kis monológokat vág le szexuáletikából, hogy öröm hallgatni.
Arra szeretnék rávilágítani ezzel, hogy sztem az ilyen típusú alakok nemcsak a Fidesz vastagjából érkeznek, hanem sokan Mszp-szavazók is, de ez most ugye nem derül ki.

Ez a melegtéma most egy újabb elterelés a Fletó-kormány baklövéseiről. Nagoyn fontos téma, aláírom, de az lett volna 2 éve is meg máskor is. CSak a tájming meg a stíl, na abba kötnék bele. Meg abba, hogy nem hiszek a véghezvitelében. Ezzel nem nevelik meg a népet.

Na, ezen túl pedig szívesen és meglepve olvasom továbbra is a megmondókat, tyűdemikvannak.

A házasság szaporodás céljából jön létre -írja valamelyik. Jesszus. Akkor én mikor férjhez mentem nagyon elszúrtam, mert elfelejtettem megcsináltatni a necessary teszteket a férjemmel - mi van, ha steril? Sőt, nem volt olyan rég, amikor megkért, és valahogy a gyerekeket nem említette. (Nem is zárta ki)
Az Index információi szerint Zsanett megváltoztatta vallomását, már nem biztos abban, hogy F. Zsolt, a közösüléssel gyanúsított rendőr tett rajta erőszakot, "mert háttal volt neki" – mondta az ügyészség épülete előtt Soltészné Nagy Katalin, a gyanúsított…..
lottebitte 2007.07.04 02:45:24
Tudtam én, hova kell benézni két éjszakai magolás közben:)A kávé ehhez képest smafu.
Remélem, nem kell táborokban gondolkodni, mert akkor most malacfülön kívül talán csak még vagy két nevet tudnék találni a "zsanettéba", és az szomorú lenne. No meg nem is vagyok az a pártalapítós-klikkes fajta. Sőt, épp a falkaszellemtől irtózom a legjobban...

De a humorérzék mindig segít valamennyire, és örülök, hogy malacfület most már angolul is kiosztották. Jó tudni, hogy tanult emberrel beszél az ember, hogy a hajdani filozófust idézzem, amikor éppen verték.)
Szeretnék én is beszállni, oltárian jól tudom angolul nyomatni, I mean it, and maybe I can finally read some sexist shit in another language...
Visszakanyarodva a témához: valóban nem mindegy, hogy valakiért vagy valaki ellen pofázunk. De tényleg.Adva van ebben az országban egy baromi nagy kisebbség, a nők, és ilyenkor valahogy mintha rengeteg ember elvesztené a józan ítélőképességét.
Már leírtam máshol is: megtanulta az ország, mi az, hogy burkolt zsidózás, és már -ha még zsidózik is pár barom - legalább tudatában vannak annak, hogy a hallgatóságuk zsidózásként fogja ezt receptálni. A cigányok nevét is óvatosabban vesszük a szánkra - a tévében tilos specifikálni egy balhés cikk kapcsán, ha az illető balhézó cigány volt, mert ugye az rasszizmus. Nem volt könnyű (és még folyik a vita keményen) elfogadtatni, de legalább már - fogcsikorgatva - de alkalmazzák. Akkor hogy a jó égben nem lehet elfogadni azt az evidenciát, hogy ebben az országban van pár millió nő, akit ugyanúgy megillet ez a jog?????
Malacfül már elmondta most is, sokadjára, egy másik hsz is taglalta, elismétlem én is (sokadjára): nem a rendőrökkel van bajunk. Nem személyesen velük. Nem csak Zsanettet védjük. Hanem magunkat, a gyerekeinket, a feleségeinket, a lányainkat. A mentalitás kavar fel. Én nem a bulvársajtót hibáztatom (csak), hanem azokat az embereket, akiknek a bulvár eladhatja a termékeit, azt a közvéleményt, amelyik benyeli a sok marhaságot,mint kacsa a nokedlit.
Ja és apropó. Nem kell dzsungelarcosnak lenni ahhoz, hogy az embernek igazságérzete legyen. Mindenki úgy alakítja az életét, ahogyan tudja és ahogyan a körülményei megengedik. Én pl szerencsés vagyok, mert az apám nem verte holtra az anyámat, a pasijaim nem erőszakoltak meg és a környezetemet megválogathatom, mint ahogy a helyet is, ahol élek. De ez nem azt jelenti, hogy nem járok nyitott szemmel, nem hallok, nem látok. Látok nőket, akik igenis kurvásan öltöznek azért, hogy pasit fogjanak maguknak és ezzel legyen aki eltartsa őket, mert máskülönben nem boldogulnak. Látok feleségeket, akik nem válnak el sok éve, mert a férjük nélkül ebben a társadalomban számkivetettek, az állam se támogatja őket rendesen, az emberek is kiközösítik. Látok megkeseredett nőket, akik nem szépek vagy már nem szépek, és akiken még a kurvás viselkedés sem segíthet már, mert a konkurencia elnyomja őket - és ezek a nők a többi nőt gyűlölik, ahelyett, hogy felismernék, hogy ők többet érnek 60 kiló húsnál.Látom, ahogy a normális férfiak olyan nevetséges társadalmi nyomásnak vannak kitéve, hogy nem tekintik őket igazi férfiaknak, ha nem macsóskodnak és nem vizelik körbe a területüket, akár a kollégáik tisztelete elnyeréséért is, pedig épp a nagy macsók szoktak a leginkább bunkók , impotensek és agresszívek lenni. Látom, ahogy a közvélemény hatására a nők még ennyire sem fognak merni feljelentést tenni, ahogy eddig. Hallom, hogyan okítja a szomszédasszonyom a kamaszlányát, hogy ne menjen diszkóba. És nem azért, mert van annál értelmesebb szórakozás is, hanem mert "akkor fiam ha bajba kerülsz, úgyis te leszel a kurva" .
Ezek a kis hétköznapi dolgok mind kibuggyantak a Zsanett- ügy kapcsán.
És kössetek fel, de nem, nem bízom a magyar igazságszolgáltatásban. Tele az ország korrupcióval, nem hsizem, hogy a Zsanett ügy tisztán lesz elintézve. Igazán nem csak Zsanett fog szívni, még csak a rendőrök sem , hanem a magyar társadalom. Mert megfélemlített, metaforikusan csadorba kényszerített nők csak boldogtalanok lehetnek és boldogtalan gyerekeket fognak a világra hozni, és ha azok pl rendőrök lesznek, na akkor Isten őrizz:))
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..
lottebitte 2007.06.11 09:49:11
Similarthings:
Az mondjuk még senkit sem érdekel/zavar, hogy valószínűleg egy kis kora huszonéves fickó vagy, akinek erős bizonyítási kényszere van. A korral -ismétlem - nincs baj, rengeteg kora harmicas remekül szót ért tinikkel is, pláne értelmes huszonévesekkel. De a bizonyítási kényszerből fakadó pattogás, bár az elején vicces, és csak még jobban megmagyarázza sok ember agresszióra való hajlamát, nos, azon túl, hogy szánalmas, egy idő után elrontja a bulit.
Tudod, ha a Győzike bejön egy tematikus beszélgetésre ökörködni, akkor egy ideig meghallgatja az ember, nevetgél rajta, maximum hümmög, de a végén vagy kidobatja a portással vagy pedig átteszi a beszélgetés színhelyét máshová.

Ezt tovább nem magyarázom, magyarázza más, akinem van türelme.

Engem kurvára zavar (és még sok más ismerősömet is, nőket, férfiakat egyaránt), hogy a társadalmi megítélés mennyire igazságtalan még mindig, és mennyire manipulálható. Nem Zsanettről van már régen szó, hanem arról, hogy a nők ellen elkövetett sok megaláztatást, erőszakot mennyire nem veszik komolyan, mennyire kiszolgáltatják az áldozatokat a médiának, az álerkölcsös demagógiának. Sajnos nemcsak ugribugri fijúcskák, akik komplexáltak a nőkkel szemben és/vagy karrierileg is elégedetlenek, nemcsak Havas-féle péniszféltő klinikai esetek, hanem sokan, nagyon sokan gondolkodnak úgy, hogy a nőknek be kell bizonyítaniuk azt, hogy ők szerény kis Terézanyák, ha sérelem érte őket.
Havas tanár úr a tanárok meglincselésétől és a népharagtól tart. Nana. Egyelőre inkább hisznek (a közvélemény is) egy közmegbecsülésnek örvendő vén fószernak, mint egy 20-30 éves macának, aki esetleg nem vigyorgott vissza bájosan a vizsgán. Nekem voltak ilyen tanáraim és láttam. Másnak is. Ilyen eset százával/ezrével fordult elő. Ha meg is hurcolnának ártatlanul egy ilyen alakot, akkor is az 1 lenne az ezerhez. A törvénykezésnek és a médiának ezt kellene figyelembe vennie.
(És utoljára, Similar: most már nem vagyok vicces kedvemben. Írd be, drága, itt a néniknek és bácsiknak, hogy római jogot tanul a barátnőd, meg azt is írd meg, hogy apucid vette neked autó meg még írj amit akarsz, de ha szét akarsz offolni a saját hepőkösködéseiddel egy blogot, akkor úgyis kilóg a lóláb. Most jöjjünk azzal, hogy a mi párjaink talán épp tanárok azon az egyetemen? Vagy hogy kinek az apucija kicsoda? Please. Ezek a dolgok az írásaidból úgyis kiderülnek)
Na leléptem, és még néha visszanézek, ha érdemben van vita a fenti témáról.
lottebitte 2007.06.12 11:10:47
Maybach, Marisell, Nargile stb:
Azt nem tudom, lesz-e itt 1000 hsz a témával kapcsolatban vagy sem, mert talán ez is el fog süllyedni a sok egyéb zaftos kis téma mellett. Én még alig múltam el 30, tehát nincs annyira sok élettapasztalatom, mint mondjuk egy 60-70 éves nőnek, de már épp elég történetet, anekdótát hallottam, épp elég tanulmányt olvastam és elég emberrel beszéltem ahhoz, hogy legyen egy képem arról, milyen az átlag megítélése gy ilyen ügynek kelet-közép Európában.
Sajnos a nők helyzete a mai napig kiszolgáltatott, és ezen -ha a szakemberekenek hiszünk - csak a gazdasági fejlődés fog javítani. Ők (a szakemberek) azt állítják, hogy azokban az országokban, ahol a nőknek sikerült anyagilag függetlenedniük, ahol tanulhattak illetve olyan állást tudtak szerezni maguknak, ami biztosította számukra a függetlenséget, jobban öntudatra ébredtek. Egy anyagilag független nő nem enged meg akármit sem a férjének, sem a barátainak. És ezalatt nem azt értem, hogy a nőknek egyedül kellene élniük, férfiak nélkül. Hanem hogy ne azért NE váljon el egy nő, ne azért menjen férjhez, ne azért tanuljon meg beszéni úgy, ahogy egyes férfiak elvárják tőle, mert nem mer egyedül maradni -ergo az egszisztenciáját kockáztassa.
Külföldön leginkább a kromány biztosít a nőknek több jogot: Svédországban kimondotan pozitív diszkriminációval kezelik az anyákat, vagy a karriert építő/vállalkozásba fogó nőket, nem beszélve a különböző védőhálókról.
Beszéltünk itt kurvás magatartásról. Hány nő öltözik "kurvásan", fázik fel télen, csak azért, hogy a férfiaknak tetsszen, hogy "elkeljen"? Ukranában nem nő egy nő, aki csak farmerben jár be dolgozni, és csak néha vesz fel szoknyát. Félreértés ne essék. itt nem arról van szó, hogy ne legyünk nőiesek, ne öltözzünk ki.
Hanem sok nő még mindig a férfiaktól függ -ha nem "fogott" magának egyet, egyedül nem boldogul, a társadalom kinézi. De ha anyagilag is és szellemileg is függetlenebb lehet, ha megválogathatja a partnereit, nem félve, hogy 25-30 éves korára egyedül marad, akkor a férfiak is tisztelni fogják, mert kénytelenek lesznek.
Addig szépen kiszolgálják a férfi-uralta retorikákat.Azok a nők, akik most büszkén mutatják a barátjuknak, miylen jó lányok, és mennyire egyetértenek a Havassal, csak a saját szociális egzisztenciájukat féltik, és nem is mindig anyagi alapon -egyszerűen a társadalomba akarnak beilleszkedni.
Ez van, el kell fogadni.
Annyira viszont nem rossz a helyzet, talán:) Bár sok az olyan nő, akinek fogalma sincs, hogy áldozat, és folyton attól fél, hogy ha elkezd ugrálni, keserű, magányos vénlány lesz, aki a férfiaknak nem kell, azért mégis itt a fórumon olvastam jó sok hsz-t, amiből kdierül, hogy azért nem minden nő áldozat és nem minden férfi idióta. Még akkor is, ha egy nicsk uralja napokig a fórumot. A többi azért ott van. És ezt jó tudni:)
"A szakértői vélemény tartalmaz olyan elemeket, amelyek szerint a hölgy nem arról híres, amiről az angolkisasszonyok" – mondta egyebek mellett Magyar György péntek este a Klubrádió Kontra című, a Zsanett-sztoriról szóló műsorában. Az Index felvetésére – egy…..