Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lannister

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1989 március 22-én megalakult az Ellenzéki Kerekasztal, az akkor legnagyobb támogatottságúnak tekintett ellenzéki szervezetek közös hepaja, hogy aztán nem egészen egy évvel később már egymás torkának essenek tagjai. A Trónok harca című friss HBO-sorozat története valahol pont…..
Lannister 2011.04.18 09:31:14
@Equinoxe:

Mit ad le? Komolyan ilyen vak nem lehetek :)
Lannister 2011.04.18 16:03:56
@szepi79 - Harciteknős idomár:

Ugyan te nem is offolsz :)
@Yooha:

Szerintem kezd elölről. 10 rész lesz a sorozat, ezért jó néhány dolog kimarad. Jobb, ha beleszoksz a karakterekbe, és biztos lesz, ami elsikkad.
comment:com A nap képei 2011.03.21 10:00:00
Istenigazából beindult a Trónok harca sajtókampánya, lassan nehezebb olyan print vagy online médiumot találni, mint amiben nincs szó az HBO új sorozatáról, mint amiben van. Nem mellesleg jól is teszik, mert az első két epizód alapján az év egyik legjobb sorozatának is…..
Lannister 2011.03.21 14:29:28
@Equinoxe:

ammennyire emlékszem az első kötet után vagy közben csatlakoztak a munkához a "szakértők". Azt hiszem felajánlották az Alexandrának, hogy inkább segítenek, de ne legyenek nagyobb gondok:).

Ó... nagyon sok minden van, ami nem található ki vagy nehezen. Persze mi a kitalálósdit egy könyv után kezdtük el, most meg már van négy.
comment:com We are FUCKED 2010.06.18 10:32:00
Ha valaki eddig abban az illúzióban élt volna, hogy a világgal minden rendben van, és a dolgok nagyon jól haladnak előre, akkor nézzen már bele az alábbi videóba, és gondolja át a dolgot még egyszer. ..
Lannister 2010.06.18 19:37:07
Végre (mozgó)képeket is kapunk az HBO készülő fantasy sorozatából, bár nem sokat, meg nem sokatmondót, de ez van. Jó lesz ez, kérdem a rajongókat, mivel én még csak most fogok nekiesni a regényfolyamnak. Winter Is Coming..
Állatvédelmi kérdéseink harmadik részében a parlamentbe került pártok közül az MSZP  következett volna, de a leköszönő környezetvédelmi miniszter megkeresésemre azt reagálta, hogy ő nem kompetens a kérdésben. Elirányított viszont egy politikustársához, aki -…..
Lannister 2010.05.23 10:50:36
piszok alfréd: Elég nagy baromságokat irkálsz...

Más a vita és más a demagóg duma, amit itt tolsz.

Néhány apróság:

1, a vadászatra szükség van és pont az állatvédelem miatt
Ezen lehet itt vitatkozni, de teljesen felesleges. Amióta az ember átalakította úgy a környezetét, hogy nincsenek nagy, egybefüggő természeti területek (pl: nálunk) azóta erre szükség van az állományszabályozás miatt. A vadászok nem csak lövik a vadat, hanem etetik is sőt fizetnek vadkárra azoknak, akinek a földjén kárt okozott a vad. Ez pénze kerül. A pénzt abból szerzik, hogy a túlszaporodott vadfajokból pénzért más vadászok kilőhetnek egyedeket (élmény, sport stb- teljesen lényegtelen erről ki mit gondol, ez van ). Enélkül a gazdálkodás nélkül sok helyen összeomlana a vadállomány és fajok tűnnének el.

2, A kutyákat általában nem a gazdag sportvadászok lövik le, hanem azok a vadőrök, akiknek a hívatása az állatok védelme. Aki naponta járja az erdőt, etet és védi a vadat. Ez a feladata. Ezek a vadászok a selejtet lövik és nem a legjobb vadakat, mert nekik érdekük, hogy azokat a vendégek kapják jó pénzért.
3, Vki írta, hogy amit szétmarcangolnak az mindig csúnya. Na ja, csak a kutya nem farkas! A vadászkutya sem marcangol szét semmi. És még egy baromság: vadászkutya is kergeti a vadat. :D Persze, ha ott a vadász. Ez akkor fordul elő, ha sebzett vadat keresnek és azt hajtják. Máskor nincs ilyen.
Miután úgy vettem észre, hogy a búzasör a magyar sörkultúrának még mindig valamiféle félhomályos zónájában tévelyeg, úgy éreztem, kedves kötelességem, hogy lefektessem az alapokat, és ne a kommentekből derüljenek ki a kőkemény tények. Az első részben kísérletet teszünk…..
Lannister 2009.12.09 14:30:34
@TonyCaviar:
Az igaz, de:

Ha te úgy állapítod meg az összetevőket, hogy annak csak te felelsz meg, és nem engeded, hogy más az egyébként általad sörként elismert más összetevőkből álló terméket,nálad sörként forgalmazza,gyártsa akkor az tisztességtelen.

Elismered, hogy sör a Heineken.
Sörnek hívod a saját terméked.
Mivel másként készül, nem úgy ahogy a tied nem engeded a forgalmazást. Ezt nem lehet.
Felhívhatod a fogyasztók figyelmét a különbségre - pl: címke.
Lannister 2009.12.11 10:09:08
@TonyCaviar:

De ha elismered, hogy a külföldi termék is sör, akkor nem tilthatod meg, hogy a hazai piacon sörként forgalmazzák. A szankcióknak arányosnak és a cél elérésére alkalmasnak kell lenniük.
Ez a szabály így a hazai sörgyártókat védte, függetlenül attól, hogy annak idején mire hozták.
Ezt a védelmet már úgy is el lehet érni, hogy a címkén felhívod a különbségre a figyelmet. (ez az arányos védelem)
Azzal, hogy egy másik terméket kizársz a piacodról, mert nem hazai szabvány szerint készül nem arányos védelem, hanem protekcionizmus. az áruk szabad áramlásába ütköző szabály.