Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamas4232

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó Étvágyat!Míg Pacalvadász kolléga a győri Zöld Elefántot próbálta ki ebédelőhely szempontjából, jómagam aznap másfél óra eltéréssel szintén Győrben kötöttem ki, viszont pont az átellenes oldalán a városnak (így bukta a blogebéd, meg az idősíkok sem egyeztek). Már…..
tamas4232 2009.12.07 23:15:14
Tisztelt "szimpatikus" Pacalvadász!
Elolvastam az ön irományát a gulyáslevesről és a rántott húsról!
Íme az én észrevételeim: Kollégáimmal majd' mindennap az említett étteremben ebédelünk-nem volt ez másképp dec. 1-jén sem... Nem volt íze a levesnek? Ez vicc. Mi máshogy éreztük. Leves imádó barátaim minden alkalommal az utolsó cseppig megeszik a levest-és ez nem véletlen...és soha nem tettünk bele egy kanál borsot. Mert benne van, aminek benne kell lennie.
A rizs pedig? Több-szintén itt ebédelő ismerősöm-csak itt eszi meg a rizst, ami nem száraz, nem ragacsos. A bécsi szelet pedig-amint azt Ön is látta-rendszeresen szinte lelóg a tányérról, és nem azért, mert agyon van klopfolva. Az íze pedig teljesen megfelel egy ilyen helyen, ahol naponta rengetegen választják ezt a menüt. Extra fűszerezést nem menüs ebédnél kell elvárni. (Erre találták ki a sokcsillagos éttermek a'la carte kínálatát.) A tányéron levő saláta pedig díszítés, nem savanyúság.
Néhány gondolat az Ön kritikai stílusáról: ilyen egyszerű stílussal és gyenge szókinccsel én nem kritizálnék, hanem havat lapátolnék vagy füvet nyírnék. "Jááá he!"
"Tényleg furcsa volt, hogy alig van íze, vesszekmeg." vagy "de vazz, ize az zérus", esetleg "már jött is a bécsi, ez e!" Ma már nincs minimális nyelvhasználati követelmény azokkal szemben, akik írásra szánják el magukat? Főként, ha másokat kritizálnak...
Remélem, ezért pénzt nem kap, mert az szégyen lenne.

Üdvözlettel: Miklóssy Tamás