Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dixon

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 68 2020.04.23 15:53:06
Tegnap megjelent az Opera legújabb kiadása is. A 67-es verzióval ellentétben a változáslista most meglehetősen rövid. A legszembetűnőbb változás az, hogy a Lap menü (Kuka gomb) eltűnt az ablak jobb felső sarkából. A helyét egy kereső vette át, (ami pár verzióval korábban már az oldalsávon…..
Dixon 2020.04.24 19:17:08
@Dixon: Közben meglett a megoldás a Listákban van egy ilyen: Adblock figyelmeztetés eltávolítás. De akkor sem értem ha ki van kapcsolva az oldal miért érzékeli úgy mintha be lenne kapcsolva
Dixon 2020.04.26 11:16:42
@dr Brcskzf Gröőő: opera://flags/#search-in-open-tabs Itt kikapcsolod az új keresőgombot és visszaáll a régi állapot. Remélem statisztikázzák hányan kapcsolják ki és a default ez lesz, vagy max valami hibrid megoldás.
Dixon 2020.04.26 11:18:33
@Nekomajin: Próbáltam ezt is, de nem igazán jött be az sem. Mindegy így most jó, ha más nem akkor csinálok egy újratelepítést úgyis a céges gépemről is mentenem kell mindent és akkor ott is tiszta lappal indítok.
Az automatikus frissítés beélesítve, ahogy ígérték. Akár a friss levegő, mondja Daniel (remélem ezzel nem a konfigurálhatatlanságára célzott). A következő, említésre méltó változások történtek: Változások listája: gyorsabb betöltődés a gyorshívóban érzékenyebb…..
Dixon 2013.06.13 10:31:55
@penge™: Köszi! Próbálgattam ezt a pepperFlasht, de sehonnan sem akarja látni ez a nyavajás, úgy érzem ezt kiírtották belőle és nem tudja használni.
Azt hittem, a Trónok harca második évadába majd csak hétfőn vetjük bele magunkat Merthinnel és Noresfatuval, ehhez képest egy kedves júzer figyelmeztetésének köszönhetően már csütörtökön belekezdtünk, hiszen megjelent egy 22 perces kedvcsináló a Királyok csatájához. (Egy…..
Az első három pont azoknak szól, akik eddig még nem csatlakoztak be a 12.00 előzetesek sorába. Szóval az újítások a legutóbbi stabil, 11.51 óta felsorolva: Főbb változások listája: A Carakan kisebb memóriaigényű lett Teljes ECMAScript 5.1 támogatás Ragnarök kódnevű…..
Dixon 2011.10.14 11:41:02
@Lali_: Aha, én nem jöttem rá miért csinálja, akkor én is így teszek majd szerintem :)
Nem egészen 2 hónapja kaptunk egy bejelentést a Desktop Team blogon, hogy valami készül Barracuda kódnév alatt. Rá 3 napra meg is jelent az akkor még kevésbé ígéretes előzetes. A fő változások a kompatibilitást érintették, sütik, HTTP fejlécek, valamint a TLS 1.1, illetve…..
Réges-régen egy messzi-messzi irodában... Az Opera kiadott egy előzetest, melyben a saját Canvas 3D implementációját mutatta be. Most, több mint 3 évvel később kiadták az első publikus előzetest a szabvány-alapú 3D canvas implementációval, amely WebGL-t használ. Csak Windows alá…..
Dixon 2011.02.28 20:16:07
@cousin333:
A Fish Tank pedig az elején 1000 hallal olyan 27 FPS bár látszatra kevesebbnek tűnik, de aztán beáll 40FPS-re és akkor már ok. A képméret 1337x675

Nálam: Psychedelic Browsing
Az első pontja 1940 a második köré amikor négyzetes dolgokat pörget 708

Van mellette egy 4250 integrált Radeon azzal viszont már a helyzet nagyon rossz a FishTank 20 hallal 15 FPS de jött egy levél közben leesett a felére. Viszont az érdekes volt hogy egy másik tabon voltam egy darabig és visszaváltottam akkor 33 FPS volt 1-2 mpig és a kép is folyamatos volt aztán visszalassult.

A második teszt pedig 50 pontos lett és a második kört ott nem is engedte futtatni.

@knor: Lemaradt, de nekem is 11.2-es a driver SP1-et nem is néztem de most megnéztem és igen az közben update-ről lecsorgott akkor amikor felment win update-ra
Ez a bejegyzés egy vendégposzt a Magyar Opera blogon. Ha te is szeretnél az Operával kapcsolatban cikket írni a blogra, küldj egy emailt a címünkre! Érdekes módon működik két Opera verzió is (Opera 10 beta.apk és Opera 5.apk) egy olcsó kínai tablet-másolaton, ami nemrég…..
Dixon 2011.01.10 23:05:24
@Dzsini: Valóban igaz hogy nem egy ujjas, de nehéz volt elképzelni :) de igazad van. Egyébként az Dolphin vagy hogy hívják böngésző, úgy csinálja hogy egyik sarokba van egy kis átlátszó gomb arra kattintasz utána rajzolsz. Szóval azért meg lehetne oldani.
Viszont az utolsó bekezdésed nem értem. Az android már 2009 október óta a 2.0/2.1-el szoftveresen multitouch képes, szóval amit leírtál meg lehet valósítani, de az alkalmazás fejlesztőknek kell lekezelni.
Tehát egy érzékelt pont és felette a másik pont valamilyen alakzatokat ír le simán kell meg lehet csinálni. Lehet nem a legegyszerűbb, mert pontosság meghatározása fontos de én nem is ezek hiányolom, hanem az egyszerűeket.

Pl mint touch padoknál is van zónázás. Más alkalmazásoknál van ilyen pl az alsó fél 1 cm-n csinálok egy felfelé hüzést megjelenik a menü, hogy nem kelljen a hardveres gombot nyomogatni amihez mondjuk kicsit át kell mozgatnom a kezem.
És én azt érzem számos lehetőség van az érintőkijelzőkbe amit ki lehetne használni, és én ilyet nem látok, vagy olvasok, ezért írtam bízok ebben a 10.5 bétában, mert sokat nem tudni még róla és talán ilyen is lesz a felhozatalban.

www.youtube.com/watch?v=Lgu8YK8Qm1k
Mondjuk itt egy demo amit mondtam, mondjuk ez már nekem sok, én csak tényleg ilyen egyszerűeket szeretnék, amik tényleg gyorsítják az élményt
Dixon 2011.01.10 23:07:32
www.youtube.com/watch?v=NcTbhvYpXeU

Inkább ez mutatja jobban.
Mondjuk egyébként maga a böngésző nem jó, bár már rég próbáltam
A béta közeledtével a fejlesztők két új fícsörrel is megajándékoztak minket és további M2-t érintő javításokkal, fejlesztésekkel. Biztonságosabb címsáv A címsáv a böngésző egyik legfontosabb része. Ezen keresztül érjük el normál esetben a weboldalakat, sokszor…..
Dixon 2010.11.18 07:46:36
@littlemat: Kikapcsolható, ha kikapcsolod az egér mozdulatokat. Viszont így mintha nem lenne egyáltalán jobb gombra menü :S Ezt ellenőrizné valaki vagy csak profilt kéne takarítanom egyet.
Ahogy azt korábban megígérték, a mai napon Android operációs rendszeren is bárki számára elérhetővé vált az Opera mobiltelefonos zászlóshajójának a Mobile-nak a 10.1-es béta verziója. Már korábban is sokszor írtunk róla, ezért bele is vágnék a közepébe. A Mobile…..
Dixon 2010.11.09 23:01:55
@Cs0pi: Honnan próbáltad telepíteni én elsőre az Opera oldaláról amit onnan telepítettem az nekem is csak az logoig jutott el.
Utána a Marketről telepítettem az meg megy rendesen. Próbáld ki te is. Egyébként nekem egy Spicával játszotta ezt el.
Az előző hét messze nem volt olyan gazdag, mint az azt megelőző - ezt cikkünk terjedelme is jelzi majd - de nem is volt teljesen eseménytelen. Opera Mobile: November 9-én Androidra is Opera Mini: tovább terjed Opera Mini: szerverek hűvösön My Opera: nyerj egy Samsung…..
Ahogy ígérték, a mai napon újabb előzetest kaptunk "kézhez". És ahogy várható volt, a változási közleménybe semmi maradandó nem került. Persze nem baj az, ha a részletekre - és a bugokra - is nagyon odafigyelnek, azért lassan már viríthatnának valamit HW VEGA fronton is, ha már…..
A Mini egyértelműen az Opera Software egyik legfontosabb fejlesztése, ami szinte minden telefonra elérhető, és - persze bizonyos korlátozásokkal, de - elérhetővé teszi a mobil internetet mindenki számára. A szerver kliens felépítés talán nem világrengető újdonság, de a Minit…..
Dixon 2010.07.09 18:50:50
@cousin333: Köszi az infót akkor én is csak reménykedni tudok, hogy szép csendben fejlesztik. Viszont arról te nem hallottál hogy brand-elve adják vagy gyártoknak vagy szolgáltatóknak, mint mondjuk a T-Mobile-nak anno a Web'n'walk-hoz?
Mert ilyet mintha olvastam volna, bár ez szerintem hülyeség Androidhoz főleg.
A mai napon, szakítva az eddigi hagyományokkal megkaptuk az Opera történelmének első x.70-es verziószámmal ellátott előzetesét. Sajnos mindössze 3 javítás történt: Változások listája: DSK-306069 - Google Calendar javítások. DSK-284608 - A Unite már kommunikál a…..
Dixon 2010.07.09 18:10:36
@fatal: Elvileg 9.2 körülig volt ez a Ctrl+B, de nekem is ez az első dolog visszaállítani, a Beállítások -> Haladó -> Billenytűparancsoknál lehet ha minden igaz van ott olyan hogy "Opera 9.2 Compatible" elvileg ennek kell lennie, de én sajátot használok mert egér médiagombjai miatt át kellett variálnom.

Más meglesné nekem valaki a lentebb linket. a képeket megnézve alapból lentebb jeleníti meg nem középen és minden egyes nextnél lejebb megy. Gondolom valahogy rosszul méri a lap közepét az Opera, de az a baj szerintem ez volt már jó meg ilyen is váltakozva. :S
www.formula1.com/gallery/race/2010/833/
Változások listája (Desktop/UI): DSK-295905 - A letöltések környezeti menü használata után kilépéskori összeomlás. DSK-299461 - A HTML5 videók és a GIF animációk működése leállt a jobbklikk menü esetén. DSK-302188 - Nem lehetett gépelni a fájlbeviteli mezőbe a…..
Dixon 2010.06.26 17:14:56
@Namelesske: Közben a címsávon és a keresősávon úrrá lettem a "Csak ha szükség van rá" opcióval. Viszont a gyorshívó keresőjét mindig visszaállítja, viszont megint Ask-ra nem úgy volt hogy megállapodtak a Bing-el, ezekszerint rövid megállapodás volt vagy csak előzetesekben nem figyelnek rá csak a bétákban.
Dixon 2010.06.26 17:21:06
@penge™: Köszi, a törlős dolog tényleg bejött, erre az egyszerű dologra nem is gondoltam :) Bing meg talán azért nem volt mert nekem már előtte is bent volt a keresők között.
A címsáv meg ok a bill kombó, de egyik percről a másikra eltűnt, pedig csak ezt a gyorshívó keresőt állítgattam csak és egyszercsak "elromlott".
A vasárnapi előzetesből hétfői előzetes lett, de megérte várni. A mai snapshot sok újdonságot tartogat a számunkra, főleg HTML5 implementációk terén. WebM támogatás (demo) HTML5 Offline Web Applications támogatás (demo) Geolocation támogatás (demo) Web…..
Dixon 2010.06.14 18:08:48
@Dixon: Oh elkiabáltam a dolgot lehet az előző buildben sem voltak jók a flashek mert most néztem IE alatt sincs hang akkor itt valamit én csináltam rosszul :D
Dixon 2010.06.14 19:44:36
@penge™: Köszi, azt tudtam hogy tuti nem hardveres. Nem látta a Flash a hangkártyát, de egy driver újratelepítés megoldotta. A probléma az lehetett hogy csináltam egy új Windows profilt és itt valahogy ezt nem látta, mondjuk elvileg nem szebadott volna bajnak lennie, de úgytűnik mégis :)
Magyar Opera Új build (b3236) 2010.02.08 23:06:00
Javítottak néhány összeomlással kapcsolatos bugot, frissült a Carakan, újra 100/100-as Acid3 és megint van autoscroll. Ha problémád van a Java-val, ellenőrizd az opera:plugins-ban, hogy be van-e töltődve a Java beépülőd. Ha 1.6-tól régebbi verziód van, frissíts. Ezen az oldalon…..
A várakozásnak vége, végre minden érdeklődő letöltheti az Opera 10.5 pre-afa verzióját. Csak címszavakban: Presto 2.5.18, SW Vega, Carakan. OPERA 10.5 PRE-ALFA LETÖLTÉSE (egyelőre csak Windows és Mac!) Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem…..
Engem teljesen váratlanul ért a Twitteren megjelent rejtélyes üzenet, miszerint hamarosan ismét érkezik valami az Operától. Jelenleg semmi meglepetésre nem számítottam, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. Szerintetek mi lehet? A megoldás folyamatosan áll össze, ahogy újabb betűket…..
Dixon 2009.09.13 23:34:08
@Karbonade: Hmm nekem az a kis részlet ami a telefonból van nagyon egy Iphone-ra emlékeztet, de remélhetőleg nem ez a nagy újdonság, mert ez nem mindenkinek lenne a következő generációs mobil böngészés.
De talán csak párhuzamosan jön az új verzióval együtt az Iphone verzió, vagy csak nem Iphone vonalai vannak a képen.
A hozzászólásokban gyakran merülnek fel kérdések a saját gombokról. Ilyenkor el is szoktuk irányítani a felhasználókat az Opera Wiki megfelelő oldalára, ám ez az angolul csak kevéssé értő felhasználókat feltehetőleg nem igazán segíti ki, ezért itt összefoglalnánk a…..
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal moltam jóvoltából, akinek ezúton is…..
Dixon 2009.09.12 20:19:22
@Asheron: Átszerkesztésben tudok segíteni ezt a sort beilleszted a skin.ini-be:
[Speed Dial Thumbnail Title Label Skin]
Text Color = #FFFFFF
Ez a gyorshívók címét állítja be. Ami már benne van Text Color sorok azok csak a két alsó gomb szövegszínét állítja.

Ha pedig nincs kedved irogatni, akkor itt az én skin.ini-m: files.myopera.com/Dixon008/files/skin.ini
Amiben kicsit mást is változtattam, gyakorlatilag kikommenteltem pár nekem nem tetsző dolgot:
files.myopera.com/Dixon008/files/Untitled.jpg
Rövid szabadságomnak sajnos ezennel vége, de ahogy látom, az Opera 10 fejlesztőinek még ennyi sem jutott. Az utóbbi bő egy hétben ugyanis nem kevesebb, mint három előzetes látott napvilágot. A dolgot kicsit árnyalja, hogy az első kettő párban érkezett, Unite-al, illetve anélkül.…..
Dixon 2009.08.25 18:27:32
@penge™: csinálj úgy mintha ikont akarnál cserélni és akkor ott lesz és lecserélődik

Én nyomtam egy friss telepítést is erre most nem működik a Link így, nem tud csatlakozni:S
Két okból is érvényes a cím. Egyrészt annak ellenére, hogy tegnap adták ki a 10-es verzió harmadik bétáját, és közvetlenül utána egy Unite-os előzetest, a mai napon is kaptunk egy új verziót. Aminek a fókuszában - és ez a másik dolog - a stabilitás növelése áll. Amennyi…..
Dixon 2009.08.20 21:11:56
@özv. Horvai Jolánné:
Ezek azért lehetnek ott mert egy régi fordítást használsz vagy valami ilyesmi, mert úgy tűnik hiányoznak ezek a fordítási string-ek így ezért ezt látod ami ott van.
Átállítod angolra, vagy a 3-as béta fordítását használod akkor jó kell hogy legyen legalábbis nekem jó.