Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vékony Zsolt

117 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar címadás főleg az utóbbi években a vicceskedő és nagyon okosnak látszó irányba mozdult el, sok-sok förmedvényt és torzszülöttet szabadítva a világra (hadd ne soroljam fel ezeket). Hogy a Sheila meghalt és New Yorkban él mikor kapta ezt a elnevezést, nem tudom, az biztos,…..
Vékony Zsolt 2019.05.17 07:55:54
@M. móki: Köszönöm az észrevételt. Valójában mindkét filmre hivatkoznak ezzel a magyar címmel, szóval nem egyértelmű a dolog, illetve jó eséllyel anno a magyar címadók maguk kavarodtak meg ebben a kérdésben.
Idén sajnos a kihagyott filmek listája lett erősebb és nem a látottaké...
Gondolkodtál már rajta hogy például a nálunk megjelent Színes Mindennapok című sorozat magyar képeiből milyen jó lenne falra tenni nagy méretben egyiket-másikat? Most nem csak ezekből, de az MTI Fotóarchívumának bármelyik fotójából választhatsz egyet ami tetszik és megnyerheted nagy méreteben,…..
S. Craig Zahler második filmje is az emberi pokol legmélyebb bugyraiba kalauzolja el nézőit...
A sokkoló pszichohorror, A Babadook némi késéssel, de a magyar mozikba is eljutott...
Az Elit játszma regényként és filmként is jól működik, ráadásul utóbbi bátran nyúlt hozzá az alapanyaghoz...
Digitális Filmszalag Lucky (2017) 2018.01.08 09:00:00
A Lucky méltó emléket állít a tavaly szeptemberben elhunyt Harry Dean Stantonnak, bár nem hibátlan alkotás...
Ahogy évek óta, úgy most sem tudtam pontos sorrendet felállítani az idén látott és kedvelt filmek között...
Nem időrabló film A Viszkis, ugyanakkor a szívünk mélyére mégsem tudja magát belopni...
A Budapest Noir kellemes kikapcsolódást nyújt, de hiányérzetünk is marad utána bőven...
Nyolcvanhat éves korában, a közelmúltban elhunyt Umberto Lenzi olasz filmrendező. Az utolsó napjait egy római kórházban töltő direktor páratlan életművet hagyott maga után, azzal együtt, hogy karrierjét a kilencvenes évek elején lezárta...
A gyerekét oltalmazó Matrix és Vogel mintha csak ugyanaz a karakter lenne, más-más idősíkon...
James Mangold ismét western remake-et forgatott – csak ezúttal egy mutáns szuperhősnek állított vele emlékművet...
Volt pár jó film idén is, de akadtak bőven csalódások, főleg A visszatérőtől vártam többet. Annak viszont örülök, hogy egy magyar mű is bekerült a listámba...
A halál után is van élet - még tizenkét órán át...
Shane Black legújabb filmje, a Rendes fickók bár nem éri el a várt szintet, azért kellemes kétórás kikapcsolódást nyújt a buddy movie szerelmeseinek...
Az ember mindennapjait talán legtöbbször és leginkább megzavaró élőlényről nem is nagyon lehetne más jellegű filmet forgatni, mint horrort. A légy című 1958-as és 1986-os alkotások éppen olyanok, mint ezek a zümmögő bestiák: egyszerre csodálatra méltóak, bosszantóak és elborzasztóak...
Újabb év, újabb számvetés. Természetesen 2015-ben is láthattunk megannyi jó és megannyi rossz filmet a moziban. Ez a (természetesen szubjektív) lista szokás szerint inkább azokat állítja sorba, amelyeket érdemes volt meg-, s akár érdemes lehet újranézni. Az ajándékAz…..
Egy éve hunyt el Robin Williams...
A Bosszúállók: Ultron kora sok mindenben felveszi a versenyt az első résszel, de ezzel együtt is bőven bekúszik az unalom ebbe a száznegyven percbe. Azt hiszem, most untam meg a szuperhősfilmeket. Vagy legalábbis azt a változatát, amikor összecsődítik az adott világ…..
A Die Hard-sorozat első része még mai szemmel is nagyszerű akciófilm. „– Maga az alkalmatlan ember az alkalmatlan helyen és alkalmatlan időben. – Erről szól az életem” – hallhatjuk a Még drágább az életed szinkronos változatában, és mindannyian tudjuk, ennél jobban…..
A legendás színész-rendező, Orson Welles május 6-án lenne száz éves. Az Ambersonok ragyogása, a Macbeth, Az óra körbejár és mindenekelőtt az Aranypolgár rendezője úgy tudott maradandót alkotni, hogy igazából egy kivételtől eltekintve sosem hagyták őt igazán…..
A 2001: Űrodüsszeia közel ötven év távlatából is nagybetűs moziélmény. A Pannonia Entertainment 2014-ben érdekes ötlettel állt elő: régi, klasszikus filmeket porolt le, s kezdett el újraforgalmazni. Mivel az első próbálkozások (Egy nehéz nap éjszakája, A nyolcadik utas:…..
Fincher máig legmerészebb és legösszetettebb munkáját készítette el Chuck Palahniuk 1996-os regényéből. Ez a rendező első könyvadaptációja (érdekesség, hogy ezt követően a Pánikszoba kivételével viszont már nem forgatott eredeti forgatókönyvből), de korábbi filmjeinek témái itt is megjelennek:…..