Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robert McKefir

95 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai posztunkban a korszak még hiányzó kéklámpásait mutatjuk be, hiszen másfél évvel ezelőtt már szó volt a rendőrautókról. A már agyondicsért Szomszédok ebben az esetben gyakorlatilag teljesen egyedül is megtette ezt helyettünk, hiszen fenomenális korrajzként, a teljes…..
Sörjárőr McTrabi II. 2008.06.26 11:15:00
Név:McTrabi II.Cím:SalgótarjánKassai sor, a könyvtár háta és a buszállomás közöttNyitvatartás: Csapolt:Urpiner világos 130 FtUrpiner barna 150 FtHelyiség, kat.:IV. kat., kiülős helyegy bódékocsma, pár asztal csak - kint sincs több -, jellegtelen belsővel, a felében…..
Azt hiszem a tegnap éjszakai, West Balkánban történt eseménnyel kapcsolatos bejegyzésnek nem lehet frappáns címet adni. Megdöbbenve áll az egész ország egy olyan eset előtt, ami talán utoljára a nyolcvanas években történt egy Karthago koncerten.Mit lehet tudni? Az…..
Kis Moszkva A prágás poszt 2011.01.12 12:15:00
Novemberben két hetet töltöttem Prágában. Várost nézni azonban csak a hétvégéken tudtam, mivel hét közben más elfoglaltságom volt. Sajnos az idő gyakran volt pocsék, viszont a végére legalább leesett a hó. Ha most valaki arról vár beszámolót, hogy milyen fántásztikus sört…..
Robert McKefir 2011.01.12 18:05:57
@galagonya: a régi zsidó temető falán van egy ajtó - gondolom valami régi bejárat lehetett, még most is megvan, egy rácsos kukucskálóval: ilyenkor jó egy igazán nem profi fényképezőgép: kis helyen is elfér :D Később persze láttam, hogy a bejáratnál ezért a látványért hosszú sor kígyózik.
A buszút nem drága, de pár év múlva talán - ha a kormány így folytatja - újra lehet pályázni Heydrich posztjára ;)
Megmosolyogtató eset vált mémmé szerdán, és száguldozott keresztül az "információs szupersztrádán". A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ugyanis volt szíves egy roppant szórakoztató, kvázi mondvacsinált ügy kapcsán megtalálni a Tilos Rádiót. Azt a Tilos…..
Robert McKefir 2010.12.30 22:35:52
@BéKa: Jó hát a helyzet (ahogy mondtam ma neked) ebben az esetben tipikusan ugyanaz, mint amikor egy amerikai fickó beperelte Istent, mert belecsapott a villám. A keresztényirtós téma esetében igenis jogos volt az eljárás (na, még ha a zsidókra mert volna ilyet mondani... a TASZtól a MAZSIHISZig mindenki itt ajvézott volna!). Stumpf Andrásból pedig ki nem néztem volna a tisztára mosást, áh ugyanmár :P
Kis Moszkva Újra a lenini úton 2010.12.21 20:46:00
Született itt is egy, a narancsuralom egyik intézkedésére apelláló üres bejegyzés (BéKa, csatlakoztunk a Magyar Narancs, a 168 óra táborához! Hogy ez negatív vagy pozitív pont a blog történetében, azt nem tudom :P), most pedig itt az ideje, hogy szót érdemeljen a másik,…..
Robert McKefir 2010.12.22 18:35:58
@pléhöcsi: Na igen, a jó öreg Markos-Nádas-féle: "Nem mi vótunk" meg az "Ez ebben a formában nem áll meg". Nyilván van vaj a narancsék füle mögött (nem is kicsi, valamelyik tejkombinát megirigyelné a termelésüket), de ez nem menti fel az előző vezetést a tettei alól, és hogy ezzel kompromittálták magukat. A libatenyésztők biztosan szívesen emlékeznek a demokrácia nyolc évére, vagy az októberi csőcselék, akik kimentek tüntetni. Hozzáteszem - hangozzék bármilyen furcsán is - a rendet fel kell tartani, mert az anarchia nem állapot: ebből a szempontból a rendőrség fellépésével egyetértek, csak a módjával nem.
Most ne kezdjük el felsorolni, hogy ki mi volt az előző rendszerben, Palibácsitól kezdve a jó öreg szörvájvör Pozsgay Imréig mindenkinek volt valami köze a Párthoz, sőt még Vona Gábor is volt kisdobos!

Nagyon nem szeretem az MSZP-t, gondolom látszik :) Sőt, a baloldaliság se a szívem csücske, de azt hiszem, hogy egy normális államban szükség van arra, hogy legyen teljes politikai paletta: ezért szükségesnek érzem, hogy legyen egy trú szocialista párt: álljon fiatalokból! Akiknek tényleg annyi közük van az MSZMP államához, hogy mondjuk a születési anyakönyvi kivonatukon a régi címer van.
Szóval legyen normális baloldal, különben hogyan lehetne értelmesen beszélni arról, hogy hibás a gondolkodásmódjuk? :P
Robert McKefir 2010.12.23 00:34:28
@pléhöcsi: Na, ennek örülök, hogy Ferinek azért van ellenzéke baloldalon - remélem, az MSZP érdekében is - hogy minél előbb letűnik a csillaga a horizonton túlra. Az pedig, hogy az elmúlt húsz évben a baloldal nem törekedett totalitarizmusra az annak köszönhető, hogy előtte 40 évig azért volt köze hozzá. Puha vagy sem, diktatúra volt - bár a puhaságnak köszönhetően volt mit átmenteni, amit talán nem kellett volna. Nem idézem Antallt, úgyis mindenki tudja mire gondolok.
Robert McKefir 2010.12.25 20:22:04
@julchew: Jó a kérdés! Ki a túl fiatal? Ezt talán könnyebb megállapítani. A Jobbik nem régen, azt hiszem Kapuváron egy időközin indított egy 23 éves egyetemistát. Ő talán túl fiatal. Igaz, hogy öt éve már ihat alkoholt, de talán a politikához (és a mutyikhoz is) még talán túl fiatal - nem biztos, hogy rá szavaznék, mert nem látott még annyit (az én korom titok, de nem is leszek jelölt sehol:P). Más kérdés, hogy egy sikertelen indulás esetén, mint nappalis hallgató meg is szívhatja az adott oktatási intézményben, ha vizsgázik, és egy oktatója meg nem szimpatizál a Jobbikkal.

A másik eset: gondolom mindenki emlékszik a jó öreg Isépy Tamásra, aki talán már megütötte az előző rendszer politikusi átlagéletkort - talán ez meg már túl sok.

Galagonyának is igazat adok: inkább friss arcok kellenek, főleg az MSZP-nél, de ezzel szerintem mindenki egyetért.
Karrierépítési tréning Geszti Péterrel 14,875 Ft helyett 5,950 Ft-ért minek van?..
Robert McKefir 2010.12.20 00:51:47
@Agyfasz: Megmondóemberkedő kommentelő minek van? :D
Ma olvastam a Metróban Metropolban a napi véleményt. Sajnos, a napi passzust szerző hölgy nevét, és foglalkozását elfelejtettem megjegyezni, ez a saját hibám persze, de azt állíthatom, hogy nem értek vele egyet, vagyis 90%-ban nem.Azzal kezdte írását, hogy milyen barbár cselekedet…..
December 8-a salgótarjáni sortűz mellett más, szomorú eseményről is ismert: 30 éve, ezen a napon gyilkolták meg a John Lennont New Yorkban. Halála szomorú dolog, de most nem foglalkozok vele. Most döbbentem rá, hogy egy éve vagyok a blogon: valójában december 6-án nyomtam…..
Kis Moszkva Amores que matan 2010.12.07 13:30:00
Ritkán, méghozzá nagyon ritkán aktívkodik az LMP szűkebb pátriánkban, éppen ezért volt előremutató, hogy december 4-én szombaton délután, a salgótarjáni Café Frei kistermében filmvetítést és beszélgetést rendeztek a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen keretein…..
Hat éve történt talán a legmegbocsáthatatlanabb dolog, amit az MSZP művelt. Rendben: adósítsuk el az országot, titkoljuk el, hogy mekkora szarban is vagyunk, puccsoljuk meg a saját miniszterelnökünket, ma meg legyen egy bukott, hazug politikus a hangszórónk, és sulykoljuk, hogy a…..
Robert McKefir 2010.12.06 20:53:26
@julchew: Sajnálom, de a jelenlegi "narancsdiktatúra" még mindig elfogadhatóbb számomra, mint az előző nyolc év ámokfutása. Remélem tényleg "szekszi" lesz a baloldal valamikor a fiatalok számára, mert azért ne legyen egysíkú a paletta - de az MSZP nélkül. A párt Ferencet, mint hangszórót nem képes elzavarni, sőt! inkább még a beszédét árusítják a kongresszusokon...
@pléhöcsi: én is paranoiás vagyok, de azért nem ennyire :) Még nem tartunk az orwelli világban, MÉG nem!
Robert McKefir 2010.12.07 00:04:53
@pléhöcsi: IMÁDOM, amikor az a téma, hogy a mocskosárulótetűdiktatórikuslélekrablóorbán meg a bandája gengszterkedik. Jó, oké: legyenek ilyen listák. De csak a Fidesz az a párt, amelyik szeret a hatalom közelében lenni, és megcsinál minden húzást ezért? Erősen kétlem. Szerintem a többi párt is tudja, hogy ki az akire számíthat, és kire nem.
Oké, ne tegyünk ilyen gesztusokat a határon túliak felé. Akkor mégis mit? Ingyen fagyi minden székelynek?
Kis Moszkva Áh, nem bírom ki 2010.12.05 23:24:00
Holnap nem lesz rá időm, ezért ma jelentkezek még. Akartam írni az Alföldis mizériáról, de a most olvasott cikk hozta meg bennem az elhatározást, természetesen a rossz hangulat(amit az MSZP-sek miatti harag okozott) oszlatásáról ezúttal is a Jobbik egyik örök mókamestere, Szávay…..
It's!Visszatértem Prágából, és látom, hogy itt nagyon elszaporodtak a kosár NB1 pofonfájáról a bejegyzések (nincs jobb jelző a tarjáni csapatra nálam, sry). Lesz beszámoló a cseh fővárosról, de most inkább tényleg valami egészen más: Ma 50 éves Sisa Tibor! Sok,…..
Robert McKefir 2010.12.01 12:48:32
@Haska: Örülök, hogy ez ilyen gyorsan ment! A sör természetesen jár, és cégünk juttat még hozzá egy halott indiánt is :D
Robert McKefir 2010.12.01 12:49:29
@Robert McKefir: A helytelen idézetért pedig szeretnék elnézést kérni.
Robert McKefir 2010.12.01 15:08:05
@Haska: Akkor letépem a fejemet :)
Nem kergültem meg, hogy "A MINISZTERELNÖK" szavait használom, aki ilyen tulajdonságokkal látná el a jelenleg önmagával is meghasonlott váltópártot. Nem fogok 50 millió pontos programot adni, csak egy ötletet.Legegyszerűbb válasz a kérdésre természetesen az, hogy…..
Robert McKefir 2010.11.14 17:50:02
@julchew: Wellness Hotel-.- Na jó, ezeknek az értelmetlen spázásoknak mostanában nagy divatja van, na most inkább a Medves Hotelbe rakjanak ilyen rekreációs izét, hogy nagyvárosi üzletvezetőék ne a paneleket bámulják a jacuzziból.
Politika vagy sem, azért a nyugdíjasok elég sok pénzt tudnak a konyhára hozni, hogy ücsörögnek a termálban estig. Na jó, persze a Volán társaságok pont miattuk szívják a fogukat (remélem a szépkorúak is hamarosan fizetni fognak, mint más országban)
Robert McKefir 2010.11.14 18:44:17
@julchew: Elvan a gyerek, ha játszik ;)
Robert McKefir 2010.11.15 17:41:55
@julchew: Nyilván a központosítás nagyobb befolyást eredményez, és bizony nagyobb rugalmatlanságot. Az a nagy probléma - és most ezt ne vedd magadra, vagy ha igen, akkor sajnálom - hogy igazán civil összefogások, szervezetek nincsenek. Ez köszönhető annak, hogy az SZDSZ volt tagjai így próbálják álcázni magukat, valamint hogy a "váltópárt" így próbál várat építeni - nem, nem bazaltból. Ez eléggé kompromittáló: itt van az a szerencsétlen, általam nem kedvelt LMP, amelyik párt nem akar az MSZP-vel közösködni, nagyon helyesen. Sajnos azonban ez az alkotmánymódosításos mizéria úgymond egy mederbe tereli őket. Ezért is meg kell nézni, hogy ki-kinek tartozik a holdudvarába (lásd pl.: Kakukk Patyot).
Kis Moszkva Pár dolog 2010.11.03 11:45:00
1Gyurcsányt nem lehetne lelőni? Sajnos, ha tényleg szeretné a baloldali átalakulást, akkor húzzon már el melegebb éghajlatra. 2Másrészt egy bukott politikus ne mondja a másikra, hogy tolvaj, mert hiteltelen. Na jó, ez Magyarország. 3Mondja már meg nekem valaki, hogy…..
Robert McKefir 2010.11.03 17:41:16
@belevau: Nagy Imre egy elvhű ember volt. Reformkommunista, nem több. Vagy talán a kedves elvtársak - nincs elvtárs mire utal? Akkor foghatta fel csak igazán, hogy itt bizony mi történik. Szegényt aztán a "sajátjai" ki is végezték.

2002 tényleg régen volt. De 2002 és 2010 között melyik párt volt hatalmon? Nahát, fél év után is kell már a Cavinton?

Kellene valamiféle új ember, aki képes lenne népszerűvé tenni a baloldaliságot - és ehhez Gy.F. alkalmatlan: rossz hír, de a Chartás összeröffenés nézői tíz éven belül el fognak halálozni. Csak ki lesz az a bátor új ember, aki felvállalná, hogy: Igen én baloldali vagyok, és semmi közöm nincs a volt pártállam embereihez, sem az MSZP-hez.

Új erőként az önmagát meghatározni sem képes LMP nem hinném, hogy szóba jöhet (pedig esélyük lenne rá). A negyedik parlamenti párt a majdnem második erő meg...
Kis Moszkva Szájkarate 2010.10.24 15:23:00
Én tényleg meg tudom érteni azt, amikor mondják, hogy igenis nem csak jog van, hanem kötelesség is. Ezzel egyetértek. Csak azt nem szeretem, ha erről csak beszélni szeretünk, tenni meg érte semmit.Most a kormány szigorítani akarja a felsőoktatási törvényt: én azt mondom helyesen.…..
Robert McKefir 2010.10.28 09:54:11
@atoszbá: A tudásvágy motiválta nyilván... :D
Kovács András minek van?..
Robert McKefir 2010.10.26 17:22:54
@Atha: Benned is felmerült, hogy nem vagy igazi madja?
Sajnos ilyen emberek mindig lesznek, és olyanok is, akik az alternatív madjaázatokat fogják elhinni.
Mostanság felmerült a hír, hogy a Petőfinek, bocsánat MR2 Petőfinek befellegzett. Azóta már alakult is a Fészbukon tiltakozó csoport, ami körülbelül annyira eredményes lesz, mint az eddigi tiltakozó csoportok. De a nagy kérdés, hogy kell-e Petőfi? Megéri ez?Nagy perverzitásnak…..
Erről a témáról nem akartam írni, mivel már mások megtették. A filmet nem láttam (na emiatt gondolom most meg lehet kövezni vagy agyonszurkálni), de úgy érzem nem is fogom megnézni. Ha mégis, valószínű, hogy rettenetesen feldúlt leszek tőle, és 20 perc alapján kikapcsolom,…..
Kis Moszkva Na végre! 2010.10.17 13:25:00
Merkel kancellár asszony beismerte, hogy a multikulturális állam ebben a formájában nem működőképes. Most középtől jobbra mindenki fellélegez, a baloldalon, valamint liberáliséknál meg elkezdenek rettegni: barnul Németország? Akasztott törökök fognak lógni az utak…..
Ősavanyúsága, a Szénsavasság-Rend alapítója I. Robert Nepomuk, ottakringi és pilzeni őrgróf valamint a Papp Miklós Sír Őrzője McKefir kormányzó bejelenti, hogy ezentúl a blogot íz új Kefirátus szellemében A Kefírségi Tejalvadás Nyilatkozata alapján fogja kormányozni.Na…..
Robert McKefir 2010.10.15 11:44:45
@Novohrad: Na, lehet ebből a kommentből még jobb lett volna megírni. Igen vannak hiányosságaim, ez tény, viszont érdemesnek tartottam erről írni. Sajnos vasúti szakkönyvtárakra nincs időm, mert más dolgokkal foglalkozok.
A vonatokhoz nem értőket meg nem fogok zaklatni rövidítésekkel, pályaszámokkal.
Kis Moszkva Helyzetjelentés 2010.10.11 13:00:00
Na, fasza, végre ide is eljutottam. Egyelőre tehát Kormányzóként fogok itt ténykedni  - sajnos túl sok Tarjános megjegyzéssel nem tudok szolgálni: remélem, hogy azért lesz még olyan ember, aki hajlandó lesz elolvasni azt amit írok ;)Volt most itt Magyarországon ez a Roger…..
Megkérek minden politikust, véleményformálót, wannabe phontosch embert, újságírót, tévés, rádiós személyiséget, hogy jöjjenek már arra rá (manapság úgyis menő statisztikákat nézegetni, rájuk hivatkozni, hát most hajrá!), hogy:MAGYARORSZÁG NEM POLGÁRI ÁLLAMsosem volt…..
Robert McKefir 2010.10.05 15:38:23
@galagonya: Isten Háta Mögött hallgatáskor rámjön(Y)

"Akik érzik a növéshez kapcsolt csökkenést. Köszönöm."
Kis Moszkva Választási idill 2010.10.02 23:59:00
Így a kampánycsend előtt egy utolsó fotó. Vajon ki örülhet majd végül Kis Moszkvában? :-))..