Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irgalmas Zsófia

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irodalom is, női is, hazai is, s végre egy férfiszerzőtől közlünk! Tóth Krisztina, hazánk ismert költőnőinek egyike (azért vannak páran, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Balla Zsófia, Szabó T. Anna, Mesterházi Mónika, Karafiáth Orsolya, Rapai Ágnes, Kálnay Adél,…..
Irgalmas Zsófia 2009.12.06 08:36:23
"Rám vársz, cica?

Ilyenkor nézzünk jól a spermium szeme közé, mélyen, egészen az agyáig, és lassan, magabiztosan feleljünk:

-Nem. A menopauzámra."

Tóth Krisztina: Nagy vonalakban a női szexualitásról
(
www.zetna.org/zek/folyoiratok/101/toth.html )

Ismerjük a hímsoviniszta viccet: '... mert én voltam a leggyorsabb'. Azaz a leggyorsabb (legügyesebb, legjobb, legcsodálatosabb) spermium, amelyik annó célba ért és a többit megelőzve termékenyítette meg a petesejtet. Ami azt kommunikálja, azt veri az agyakba, hogy az ember a kezdet kezdetén - ex cathedra - spermium. Férfi. S a szerencsésebbek azok is maradnak. A kevésbé szerencsésebbnek pedig nem. De nekik ott Tóth Krisztina gyógyírja: a várakozás a menopauzára, hogy egyszer mégiscsak jobban hasonlítsanak a vélt eredeti állapotukra: a férfire. S ez nem más, mint az eredeti nőiességünkről való lemondás vágya.

Mert ne feledjük: mi alapvetően petesejtek vagyunk. A Nagy Anyából jöttünk. S egyszer majd oda is térünk vissza. S a spermium csak egy órajel. Egy csettintés. Ami beindítja az osztódást. Nem több.

S vannak boldog petesejtek, akik később sem felejtik el, hogy ők petesejtek. S vannak, akik elfelejtik. Lemondanak az ősi egység biztonságáról. Önmagukról.

S őket találják meg a Kis Ferencek Miskolcról.