Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frank Galvin

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schmitt Pált tegnap meghallgatta az MSZP-frakció. Szűcs Erika volt munkaügyi miniszter megkérdezte tőle, hogyha az emberek embere szeretne lenni, akkor mit gondol a kormánytisztviselők indokolatlan elbocsátásáról, és aláírta volna-e a Fidesz-KDNP által elfogadott törvényt.Erre…..
Frank Galvin 2010.06.29 12:20:53
Aquila non captat muscas. Neque Accipiter

Sólyom László, köztársasági elnök 2010. március 10-i levele, az Országgyűléshez, egy, egyébként abszolút a Zemberek javát szolgáló törvényjavaslat (egyöntetűen megszavazva az MSZP-SZDSZ által, és egyöntetűen leszavazva a FIDESZ-KDNP által) vétójának indoklásakor:

„…a szándékkal … egyet lehet érteni.… a Törvény azonban úgy próbál egy teljesen új jogintézményt nagyon rövid határidővel bevezetni…, hogy az előkészítetlensége, átgondolatlansága, a szabályozás elnagyoltsága, illetve hiányosságai miatt az említett pozitív céloknak nem felel meg. Ezért a Törvény teljes átdolgozásra szorul.

Ezek a hiányosságok elsősorban azzal állnak összefüggésben, hogy a törvényjavaslatot
országgyűlési képviselők nyújtották be, és annak előkészítését, valamint benyújtását nem előzte meg az igények és a lehetséges megoldások felmérése, szakmai vitája, a koncepció széles körű megvitatása stb. Ez utóbbi egy olyan … jogintézmény esetében, amelynek eredményes alkalmazásában az érdekvédelmi és jogvédő civil szervezeteknek, valamint az ügyvédi karnak nagy szerep jutna, különösen fontos lett volna. A törvényjavaslatot nem véleményezhette továbbá a bíróság vagy az ügyészség részéről senki, és arra sem volt lehetőség, hogy a közigazgatási egyeztetési-véleményezési eljárást le lehessen folytatni. …

Mindezzel kapcsolatban általánosabb érvénnyel szeretnék utalni egy korábbi törvény visszaküldése kapcsán tett megjegyzéseimre. Az elmúlt években … számos alkalommal szembesültem azzal, hogy egyes törvények nem kellőképpen átgondoltak, nem illeszkednek semmilyen tágabb koncepcióba, az új szabályozásról nem történik szakmai egyeztetés, a törvény gyakran alapvető jogdogmatikai hiányosságban szenved, nem egyszer nyilvánvalóan alkalmazhatatlan lenne. Különösen így van ez a képviselői önálló indítványok alapján születő törvények esetében. A képviselők részvétele a törvényjavaslatok előkészítésében fontos lehet, de csak akkor, ha az nem megy a törvények minőségének rovására. Ha a képviselői indítvány ad hoc jellegű, szakmailag nem alátámasztott, nincs kellőképpen kidolgozva és átgondolva, akkor nem töltheti be funkcióját. Vannak olyan fajsúlyú ügyek, amelyek esetében a kormányzati szervek szaktudása és apparátusa nélkülözhetetlen a megalapozott és átgondolt döntés előkészítéséhez. A Törvény által bevezetni kívánt jogintézmény is ebbe a körbe tartozik. A fentiek alapján a Törvénnyel nem értek egyet.”

Forrás:
www.keh.hu/admin/data/file/6803_20100310_visszakuldo_lev_pp_csoportos_cimerrel.pdf

Lásd még:
piroslapok.blog.hu/2010/06/21/az_egyeni_kepviselo_inditvanyokkal_ranyitott_orszag
Még tavaly nyáron több bejegyzésen keresztül foglalkoztam Szingapúr történetével és társadalmával, aztán elsodort az élet és a gazdasági sikereikről meg a jelenlegi kihívásaikról szóló folytatás elmaradt. Akkor is írtam, hogy bejegyzéseimet részben az motiválta, hogy…..
Frank Galvin 2010.02.20 21:59:53
ZSOOLT, Ütős írás!

Érdekes lenne még az az infó, hogy Te hol élsz/hol bírsz jobban élni...?

És talán egy kiegészítés: ha már Nyugatról nézzük, meg előkerül Marcuse, akkor - nekem legalábbis (egy 2 hónapos, nem-munka(!) ottlét után) az jutott eszembe, hogy a munka ethosza. (Ja, hogy ez akkor kicsit olyan maxweberes? És már mindjárt ott is vagyunk, hogy működő bürokrácia, meg kiszámítható (azaz olyan, amilyennek kell) jogrendszer...?!?) Majd százféle embert láttam Szingapúrban munka közben (könnyű volt megfigyelni, mert ahogy mondom, én - szerencsére - nem dolgozni voltam). Mind a százan jól érezték magukat a bőrükben. Munka közben. És nem volt egyikük sem "gazdag".

Hát, nézzünk meg itthon random 100 magunkat... akár 100 "gazdagot"...

***

SZÉPMEZŐ, Nem hiszem, hogy ZSOOLT értelmezett, szerintem csak tapasztalatokat sorolt.

Egyébként pl. az USA (most) mi Neked, ha nem "alkotmánynemzeti"? Persze, ha hozzáteszed, hogy Európáról beszélsz, akkor lehet, hogy igazad van "-)

Az a ciki, hogy a világon senki sem kíváncsi arra, hogy nekünk "igazunk", meg "ideológiánk" van. Verseny volt. Verseny van. Verseny lesz. Hát, edzeni kéne, baszki...

A 90-es években (56 hátán) bemosolyogtuk magunkat a TOP-ba (nézzétek meg az akkori FDI/capita adatokat), aztán annyira elcelebesedtünk, hogy tökéletes patyomkinországgá váltunk. Senki ún. politikus (egyik "oldal"-ról sem) vette észre, hogy "Jönnek a csehszlovákok!" Aztán Szlovákia (Szlovákia!) velünk egyidőben csatlakozott az EU-hoz... Mi van?!?

Se szellemileg (lásd: "oktatás", se fizikailag (lásd: "egészségügy") nem tudunk felkészülni. Pedig lényegében olyanok vagyunk, mint egy alaptábor: szinte ontjuk magunkból azokat, akik a csúcsokat mindig valahol máshol érik el.

(És most nem csak a legendás Nobel-díjasainkra gondolok, hanem "mindennapi" történetekre:
en.wikipedia.org/wiki/Agoston_Haraszthy )
Az alaphelyzet: T-Mobile hálózat adott napon bekrepál. A fél világ megáll, nincs mivel kommunikálni. Eszünkbe idéződik Réz András előadása az idei Internet Hungary-ről: ha "kihúzzák a dugót", akkor a virtuális világnak, amelynek akkora fontosságot…..
Frank Galvin 2009.12.10 19:42:18
"A Vodafone elkövetett mindent, amit egy modern márkának nem kellene: túlkontrollálta saját magát, az embereit. Közben viszont teljes mértékig közönyös és figyelmetlen (azaz valójában kontroll nélküli) a közönsége, közössége tekintetében. Nincs humora (pedig volt), izomból üt. Először úgy tűnik, van véleménye a körülötte levő világról, majd mégsem, értsd: a vélemény miatt repül valaki. A jogi osztály, felsővezetés erős kontrollja alapján itt még mindig a cégnek van márkája, és nem a márkának szervezete. Kár."

Jééé, hogy ráillik ez más multi(nak hívjuk) cégre is! Akik valójában miben is multik, amikor pont ilyen kulturális kérdésekben derül ki, hogy magyarok ülnek ezekben a pozíciókban.

Főleg sales-esek. Akikről valamilyen irgalmatlan ostobaság okán azt hiszik, hogy ha jók voltak (akár baromi jók), mint elsőszámú kereskedő, akkór jók lesznek első számú vezetőnek is... Pedig egy frászt, csak
(1) arrogánsak (ahogy mondod, @mediainfo: lenézik az embereiket, a fogyasztóikat, a médiát, a politikusokat [annyira arrogánsak, hogy még EZEKET a politkusokat is lenézik) és (
2)az anyacégeik által becsült (persze, mert azok ebből lettek multik) cultural diversity-ről azt hiszik, hogy az valami új együttes, amire menő kivinni jutalomból a középvezetőket az Arénába.

Egyébként fordítva is működik a gagyulás: Te hallottál azóta valami frisset-okosat Beck Györgytől azóta, amióta Vodafone-os lett?!? Mééévan az, hogy már odáig süllyed, hogy egy volt Providentes(!) jogi igazgatót vesz maga mellé?!? (Jaj, bocccs, szegény jogi igazgatókra amúgy is rájár.)

Aztán csodálkozunk, hogy ez böffen ki a szájukon: "Ki vagy rúgva! Mert meg mertél lépni olyasmit, amit majd ugyan a hálás utókor tanítani fog, de mi most, b*, irigyeljük, na, ezazigazság, hogy neked szedbe jutott!"

Vaaagy, B.GY. arra készül, hogy átigazol a Montenegro/White&Case-saga utáni Tékomba?!?

Magyar Ugarfon Zéerté
Frank Galvin 2009.12.10 19:55:38
@Bukowszky: Charles, 100%! De, nyilván nem az Ugarfonról, meg Müllerúrról (így hívják? nemistuttam) szól ez az egész. Hanem pont arról, amit Te írtál. Szívunk. És hagyjuk. Langyos a sör. Még mindig.
A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy házkutatást tartottak a BKV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. központjában, és a két cég jogi igazgatójának lakásán is. Őket őrizetbe is vették, kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. Volt három társuk is, de részleteket…..
Frank Galvin 2009.12.06 00:09:54
www.bkv.hu/bkvzrt/menedzsment.html

Azért, ha ezt megnézitek... Dr. Sz. Gy. jogi igazgató a "hires" kecskeméti jogi karon diplomázott, majd még szakvizsga nélkül jogi igazgatóhelyettes lett a Budapest Airportnál. Biztos a kecskeméti évek alatt elég sok kerozint szagolt (lásd Kecskeméti Repülőezred), ezért lehetett alkalmas a BA-nál. Vagy azért, mert ejtőernyős volt...

És a BKV-hoz ki merte felvenni pályázat nélkül?!? (Talán a BKV a libegő továbbfejlesztésével légi üzletágat akart kiépiteni...)

Tanulság sok fiatal ügyvédbojtárnak: járjatok sokat repülőnapokra gyerekek, meg nézzétek meg az öszes Airport filmet és aztán jól irjátok be a CV-tekbe, hátha egyszer ezért vesznek föl majd benneteket a BA-hoz/MALÉV-hez/BKV-hoz...