Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZERK

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véleményvezér Elköltöztünk! 2013.11.26 21:15:29
Kedves Olvasónk! Három és fél év és mintegy 750 bejegyzés után, megannyi érdekes és érdektelen politikai eseménnyel a hátunk mögött, úgy éreztük, ideje változtatni. A Véleményvezér ezért szeptembertől kicsit odébb költözött, de csupán egy kattintással. Mostantól a…..
Ha Áder aláírja a módosítást, pillanatok alatt schmittpáli fogaskerék válik belőle. A kormánypártiak és az ellenzékiek is Orbán katonáját látják majd benne – csak előbbiek ezt dicséretnek, utóbbiak szitokszónak szánják majd. De tényező biztosan nem lesz…..
Eddig a magasan képzettek voltak vevők Bajnai üzeneteire, az alacsony képzettségűeknél viszont egyelőre nem tudott hatni. Nem is annyira a tartalom, hanem a csomagolás esetében lenne még sok tennivalója az Együtt 2014-nek. (Fotó: Huszti István/Index) Bajnai Gordon és az Együtt…..
Megtanulhattuk, hogy a miniszterelnöknek a korábbi ígéretek és elvek mit sem jelentenek, ha a belpolitikai érdek mást tűnik diktálni. Itt azonban már nem a kormányfő tisztességéről, a javak országon belüli elosztásáról, hanem idegen érdekek kiszolgálásáról lenne…..
Ha a Szent Koronát a büntetőjoggal akarjuk védeni, akkor ezen az alapon ízlés szerint bővíthetnénk tovább a sort a turulmadártól a Lánchídig.  Az új Btk. elfogadásával a végleges szövegbe bekerült az a jobbikos módosítóból származó passzus is, mely alapján a Szent…..
Egységes európai kormányt vizionál a német pénzügyminiszter és a nemzetállamokról megkerülendő akadályként beszél. Az európai elit jó része hisz az egységesülésben, a nép azonban „nacionalista". A Der Spiegelnek adott interjújában Wolfgang Schäuble német…..
Az Orbán által bejelentett regionális együttműködésről a többi ország vagy nem tud, vagy nem kér belőle. Közben Spanyolország komoly engedményeket kap, amiről mi nem is álmodhatunk. (Fotó: MTI) Orbán Viktor félrevezetett minket. Még májusban fejeztük ki egyetértésünket…..
Nem kívánjuk eldönteni, hazudott-e közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagy éppen igazat mondott, az biztos, hogy a tárca mindkét esetben csődöt mondott. (Fotó: szegedma.hu) A hétvégén kiszivárgott egy videófelvétel, mely egy pénteki, a Vasúti Dolgozók Szabad…..
Rokonszenves, hogy a kormány kiáll az önkényuralmi jelképek tiltása mellett, de a bírósági ítéleteket végre kellene hajtani. Ezt az ügyet kifinomult diplomáciával lehet csak megnyerni. (Fotó: legaljuice.com) Pénteken a magyar kormány megerősítette, hogy nem hajlandó a…..
Ma már a legfőbb politikai hatalom sem képes kontrollálni a pártközeli cégek tevékenységét. A párt hátországa valószínűleg akkor is stabil lesz, mikorra Orbán politikusként végképp leamortizálódik. Különvélemény. Hétvégi rovatunkban a hét általunk legérdekesebbnek,…..
Magyarországon gyakorlatilag nem működik az államigazgatás, Orbán Viktor viszont nem vesz róla tudomást, hogy nem elég a vízió, ha nincs megvalósítási képesség. (Fotó: facebook.com/orbanviktor) Amint az az Index tudósításából kiderült, tegnap Orbán Viktor amolyan…..
Hogyan alakult át a magyar politikai jobboldal a jövő elindítójából a nyugdíjasok nagy barátjává, a józan gazdaságpolitika bajnokából a külföldi és a hazai tőke (kivéve a baráti oligarchákat) ádáz ellenségévé? Pontosan két évvel ezelőtt, 2010. május 29-én…..
Békeidőben és szövetségi rendszer tagjaként is számít az, hogy egy adott országnak van-e komolyan vehető katonai potenciálja: ez nem csak egy szűk katonai mezőben értelmezhető kérdés. Különvélemény. Hétvégi rovatunkban a hét általunk legérdekesebbnek, legtanulságosabbnak,…..
Az európai elit tisztában van Európa pozícióvesztésével Ázsiához képest, és azzal vigasztalja magát, hogy a jogállamiság és a szólásszabadság akkor is emberibb társadalmat hoz itt létre: azaz nagyon érzékeny ezekre a témákra. (Fotó: Heti Válasz) Hétvégi rovatunkban a…..
Orbán Viktor viselkedése és retorikája hirtelen megváltozik, ha az euró átlépi a 300 forintos lélektani határt. Még az is előfordulhat, hogy régiós partnereink bevisznek a hátunkon a védett zónába. (Fotó: Reuters) Már foglalkoztunk azzal a jelenséggel, hogy a magyar…..
Minden ötödik magyar, a 30 év alattiaknak pedig a fele tervezi, hogy külföldön dolgozzon. Aránytalanul nagy teher van a vállukon: tényleg itt fogunk maradni a nyugdíjasainkkal. (Fotó: orbanviktor.hu) A Tárki friss felmérése szerint az elmúlt két évtizedben soha annyian nem…..
A Fidesz stratégiája: a bizonytalanok meggyőzése helyett a könnyen mozgósítható törzsbázissal legyőzni a kevésbé szervezett és nehezebben mobilizálható táborral rendelkező ellenzéket. (Fotó: MTI) Kormánypárti politikusok „nem kis esélyt" látnak rá, hogy már a 2014-es…..
A görögök után minket tennének ki a legtöbben. Soha nem számítottunk erős szövetségesnek, igazából csak egyre csökkenő politikai súlyunkat és földrajzi elhelyezkedésünket hoztuk a közösbe. (Fotó: nato.int) Miközben a NATO éppen 25. csúcstalálkozóját tartja, a…..
Orbán Viktort kizárólag az érdekli, hogy valami népszerű legyen. Elvenni a pénzt a pártoktól: népszerű. Csak éppen korlátozza a demokratikus versengést és felbillenti a pályát. (Fotó: Getty Images) Csütörtökön Orbán Viktor egy egészen abszurd ötlettel állt elő:…..
Minden szervezetelmélet alaptézise, hogy a vezető napja is 24 órából áll. Az eddig is gyenge érdekérvényesítési képességű humán minisztérium veszélyesen nagy lesz. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) A miniszterként szinte láthatatlan Réthelyi Miklós lemondása után Balog…..
Adott esetben aránytalan áldozatokat kívánna a görög uniós tagság fenntartása: a tőkekimenekítés ellen a kormány, a migrációs hullám fékezésére a többi tagállam zárhatná le a határokat. (Fotó: DPA) Mindössze három nappal a választások után Görögországban már…..
A francia elnök éppen az olyan szimbolikus és jogállami vitás ügyekben fogja EU-pártiságát demonstrálni, mint amilyeneket a magyar kormány jól kiszámítható módon produkálni szokott. (Fotó: Reuters) A tegnapi nap fejleményei kétségtelenül jelentős hatással lesznek az…..
Gyurcsányékra emlékeztet, hogy az adóemelések újra és újra nagy szerepet kapnak, ha érzik, hogy baj van. A GDP-növekedés alapjainak lerakásában is mindkét kormány adós maradt. Különvélemény. Új rovatunkban az előző hét általunk legérdekesebbnek, legtanulságosabbnak,…..