Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gofri_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stohl ilyen-olyan szerek hatása alatt balesetet okozott. Tette aligha menthető. Az esetet követően több munkaadója jelezte, hogy a továbbiakban nem kívánnak vele dolgozni. Ők tiszták. És azok is akarnak maradni. Az életműből is csak a sikerekre tartanak igényt. Megtehetik.   ..
írta: Lina Schilling Árpád, a Krétakör Színház vezetője az elmúlt évek során tudatosan távolodott el egyre inkább a struktúrán belüli színháztól, aztán mindattól a kötöttségtől, amit az átlagos ember színháznak nevez. Eltűntek a színpadok, és a színészek csaknem közénk ültek le játszani. Aztán…..
gofri_ (törölt) 2010.05.04 21:01:30
Már miért is ne használnák a Krétakör nevet, ha az alkotók egy része több szállal kapcsolódik a "régi" dologhoz. Egyébként ez is egy tipikusan magyar (de inkább középkeleteurópai) hozzáállás, hogy csakis kizárólagosan, meg végekben és lépcsőkben tudunk gondolkodni. Marhaság.
Akinek nem tetszik az ilyesmi, az meg majd elmegy a Nemzeti Színházba.
Egyébként itt egy komoly félreértést tisztáznék - itt nem az alkotók mentegetik a mundér becsületét, hanem a projektfelelős tisztáz bizonyos részleteket (vagy menteget, az mindegy, de legalább kétszer elmondta, hogy ő ebben a minőségben nem alkotó).
Szerintem a Krétakörösökben van annyi kreatív alkotói intelligencia, hogy közprédává tegyék azt, ami egyébként közpréda. Mármint a műalkotást.
A másik pedig az, hogy a néző is csak "kinevelődik" egyszer. Tetszik, nem tetszik, mi itt ebben a lyukban azért egy jó 20 évvel (és lehet, hogy keveset mondtam) le vagyunk maradva... Igen, a társadalmi performansz, amit Richard Schechnerék (meg Grotowski, meg Brook meg a többiek) már a 70-es években kitaláltak, na az nálunk most indul. És igen, olvashattuk az előbb, a színház itt a többségnek az, hogy van egy tanult színész (ó, isten mentsen tőlük) meg egy sztori. És még sorolhatnám.
A változás időbe telik majd.
De kéretik nem elvárásokra hivatkozni, hanem tájékozódni és nyitni, nyitni, nyitni. A "kritika" (ó, de utálom ezt a szót!!) meg ne fika legyen, hanem értelmezés. Az azt jelenti, hogy nincs benne szubjektív értékítélet, viszont előremutat, és segíteni akar a megértésben. CSAK ennek van értelme. Ennek az előadásnak is ezért volt.
A Krétakör Majális kapcsán már olvashatjátok az ifjú kollégisták egy tanárának személyes beszámolóját, illetve az Index, a Színház.blog.hu , a Nol.hu, a Népszava Online, HVG Online, a fidelio.hu, az Ellenfény Online és a Revizor Online cikkeit...
De - ha sikerül - az eredmény ugyanaz.                    Mindenki sír zokog, hogy otthon nem megy, unalmas erőlködés az egész, csak szenved. Bámulja a másik kertjét, azt zöldebbnek látja, irigykedik, oda kívánkozik. És…..
gofri_ (törölt) 2010.02.18 20:42:20
gofri_ (törölt) 2010.02.18 21:26:59
@malvina: :::)) Hááát igen, akkor megette a fene az egészet.
Reckl Amál blogja Benkő lebukott 2010.01.07 14:33:00
Mindig is sejtettem, részben már be is ismerte, hogy Benkő Dániel, csak szerepet játszik. A mostani nyilatkozatával viszont végképp elárulta magát.Most ugyanis azzal próbálkozik feltűnést kelteni, hogy előadóművészként kiérdemelt Köztársasági Érdemrendet vissza kívánja adni…..
gofri_ (törölt) 2010.01.07 16:30:47
Luczifer-bazár Idillek 2009.12.27 10:44:00
Idill I. A békés boldogságot leíró egyszerű emberek életét eszményítő bájos, bájolgó életkép.  Célja a fogságban tartás. Idill II. A sötétség idillje a hitványságot, a silányságot leíró egyszerű emberek életét fikázó, életkép. Célja a fogságban…..
gofri_ (törölt) 2009.12.28 22:24:27
@trendo:
Ó, jaj, dehogy, Aranynak nincs szüksége rá, hogy én megvédjem. És valóban nem volt értelemzavaró. :)

Csak pontos citálásra vagyok nevelve, ha így tetszik.
Nem igazán értem viszont, hogy is kell értelmezni a vitában való győzést (kié az utolsó szó? ki unja meg előbb??) - kivéve az az eset, amikor miniszterelnökjelöltek vitája után felmérik, hogy NA, HA MOST VÁLASZTANÁNK, ki lenne az.... :)

Szóval én dumálni jöttem, kész sikersztori.
És én is tanultam tőled, ha ez számít valamit.
A fröccsödtől meg semmiképp nem fosztanálak meg, írj ide gyorsan még valamit. ::))

@Luczifer:
:::))) "A fiuk farkával vacakolni?" :)))
Igen, köszönöm, nagyon megtisztelt, hogy érdemi kérdést érinthettem a diskurzusban.

Jó sörözést, hapsikáim! :)
Luczifer-bazár Könnykiadás 2009.12.11 07:45:00
Trendo rendelt egy szerény posztot – másmilyen nincs – a könyvkiadásról. Arról, amiről fogalmam sincs. A blognak van egy szolgáltató jellege, álljunk neki a teljesítésnek. Írjunk arról, amiről fogalmam sincs.    A könyvkiadással kb. hatéves koromban…..
gofri_ (törölt) 2009.12.12 17:26:24
@trendo:
Volt egy barátném, megnézte az összes brazil sorozatot és szappanoperát abból az alapállásból, hogy legyen joga kritizálni őket. :) (Mindezt csak arra írtam, hogy, ha jól emlékszem, említetted a lányod többdiplomáját meg a magazinokat, amiket vásárol...)

Mellesleg nem gondolom, hogy a könyvkiadással önmagában van baj - az érték szerintem nem kevesebb, mint régen, csak a szemét több és nehezebb válogatni. De aki akar, az tud.

Pont azt mondom, a kölöknek elsősorban nem az iskolában kell megtanulni olvasni, hanem otthon. :) Persze könnyebb az ilyesfajta felelősséget másra lőcsölni - és ezzel most egyáltalán nem azt mondom, hogy a pedagógusnak nincs meg a maga felelőssége a dologban.
És aztán hiszti meg sopánkodás helyett az ember a saját közvetlen környezetében azért elkezdheti a söprögetést, nem? ::))