Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svejku

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyár eleje óta üldöz egy kedves Dreheres pr-os, hogy elküldhesse nekem a Dreher világító korsóját. Most végre elég sokáig voltam egy helyben hogy át is vehessem. Megkaptam, köszönöm szépen. Csak azt nem tudom, mit kezdjek vele. Jó, beletöltöttem a mellékelt üveg Drehert és…..
Még csak egy-két éve foglalkozom sörrel és soha nem igazán értettem, miért gyűjtenek emberek mindenféle sörhöz kapcsolható tárgyakat, kupakot, kekszet, címkét. Most viszont váratlanul megajándékoztak egy múltból előrántott söralátét-gyűjteménnyel, és valami…..
SERTEPERTE Gyűjteni mindhalálig 2011.11.15 21:10:00
A Dreher Sörgyárak jóvoltából idén a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Egyesület tagjai és más érdeklődők a 2011.év őszi csúcseseményén, sörüzemi körülmények között találkozhattak.A vendéglátók nemcsak négy különféle sörrel kedveskedtek, hanem bőségesen…..
A tapolcai Stari kertje az egyik legkellemesebb kerthelyiség a Balatonfelvidéken. Amúgy nincsen benne semmi különleges, csak egy óriás körtefa és egy reménytelenül belegabalyodott diófa, a kert végében egy kis csobogó, és a jóféle keserű, őszinte sör. Noha már ittunk innen…..
Földszint Cseh sörtúra vonattal 2011.04.30 15:02:00
  Nullaöthuszonnyolc. A Jeszenszky János (avagy Ján Jesenius) Eurocity menetrend szerint kigördül velünk a Keleti pályaudvarról, és tizenhatnegyvenkor már ott is vagyunk a Budweiser (avagy Budvar) látogató-központjában, hogy a kedves hölgy körbevezessen minket a gyárban.…..
Olvasom Tony Caviar bejegyzését a csökkenő magyar sörfogyasztásról (folyekonykenyer.blog.hu/2011/03/30/no_a_kisuzemi_sorok_piaci_reszesedese) és végérvényesen elszomorodom. Főleg miután utánanéztem, hogy mit ír erről a sóhivatal, azaz a Magyar Sörgyártók Szövetségének…..
svejku 2011.04.05 00:22:43
@főzdevadász: Van példa olyan kis főzdére, aki fel tudta venni az árversenyt a 3 naggyal (nem különleges, de iható sörrel,) olyan is van, aki minőséggel próbál versenyezni, sikerrel, de a tuti receptet senki sem tudja. K*rva nehéz a gigantikus sörcégek nyomásával, a vámosok zaklatásaival, és a "tömeg-fogyasztói szokásokkal" szembe menni.
Főzde: Bors 9172 Győrzámoly, Orgona út 17.  sörök: Bors Világos, Bors Szűretlen Ászok, Bors Barna, Bors szűretlen Barna    El sem hiszem, de majd fél év után ismét eljutottam egy főzdébe. És a főzde nagyon meg is nyerte tetszésemet. Az Első Kézműves…..
brit ale A KK régóta tartó fogyatékossága, hogy szinte tökéletesen műveletlen az angolszász sörök világát illetően, különös tekintettel a különféle ale-ekre. Ma sem várjuk ugyan, hogy ez gyökeresen meg fog változtni, egy lépést mindenesetre próbálunk tenni a…..
  (Jobb egérgombbal nagyítható)..
Ki gondolná, hogy Győr maga a megtestesült Sörmetropolisz nem kevesebb, mint (legalább) három mini sörfőzdéjével, hmm? Nos, szülővárosom kapcsán be kell valljam, hogy én biztosan nem sejtettem! Aztán ahogy elegendő útmutatással láttak el (nagy köszönet érte svejkunak, azaz…..
Még hogy nem vagyunk sörös nemzet - a nemzet kétharmada biztos az, ha "az ország első embere" így fogalmaz:...az adóbevallás Magyarországon nem lehet nagyobb mint egy söralátét. ..
német barna baksör Szerencsére többféle ismeretlen német sörre is sikerült szert tennünk az elmúlt időben, így a Riedenburger és a Freibergisch után még számtalan, a horizontbővítő és az érdektelen határán egyensúlyozó cikkel lephetjük meg drága barátainkat - mint…..
heti5kepregeny Söralátét 2. 2010.01.17 13:40:00
A Söralátétes poszthoz kapcsolódva örömmel vettem, hogy Vaskó János söralátétgyűjtő jelentkezett, és elküldött még egy jópár képet, kettő az általam feltett alátéthez kapcsolódik, a többi egy 10 darabos belga sörreklám. Aki tudja, mondja, akinek van még, szóljon.…..
     Az itt leírtakkal az a célom, hogyha valaki *neadjisten* érdeklődne a magyar kisüzemi főzdék iránt, az szabadon vegyen innen információt, s ha kedve van, kerekedjen fel. Rejtett indítékom a magyar sörkultúra fejlesztése. Ezen a téren nem vagyunk túl jól…..
svejku 2010.01.24 17:06:45
@Sopronidemon: Nekem is van néhány söralátét a gyűjteményemben, működő, vagy bezárt házi sörfőzdéktől: www.vaskojani-soralatet.hupont.hu
Appleblog Kétéves az Appleblog 2010.01.22 19:35:00
Fényeket lekapcsolni, spotlámpát a színpadra irányítani, függönyt elhúzni! A zenekar kezdjen bele Richard Strauss - Imígyen szóla Zarathustra című művébe, majd a háttérből csapjanak elő a lángnyelvek, a következő feliratot formázva: Ez a nap is eljött, őszintén szólva a…..
Ahogy a heti Apple-csajban is írta Ádám, a héten titkos küldetésen vettem részt Németországban. Hogy konkretizáljuk a dolgot, az Intel európai fejlesztőközpontjában jártam, ahol bemutatták a világ első, működőképes 48 magos, teljes értékű processzorát.A csip a régi…..
svejku 2009.12.04 21:42:35
@Romanee Conti: Annyira nem egyszerű, hogy itt elmagyarázzam, csak annyi, hogy "Google a barátod"...