Regisztráció Blogot indítok
Adatok
firmware

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar államigazgatás észvesztő érzéketlenségét ismerve a Zugügyvéd nem is csodálkozik az alábbi történeten. Bár igaz, ha az állampolgárokat is semmibe veszik, mit várhatunk egy önkormányzattól egy kutyával kapcsolatban? Nehogy már egy kutya jól járjon!Tisztel Zugügyvéd!…..
firmware 2007.06.06 14:26:35
Egy történetet osztanék meg.
Helyszin dél-dunántúli kisváros.
Az utcánkban egyszer csak felfigyeltünk egy kóbor kutyára. Mivel senki sem ismerte, ill. mivel a közelben halad egy fôútvonal, biztosra vette mindenki, hogy egy kocsiból tette ki valami nagytudású a szerencsétlen ebet.
Volt aki belerúgott es elkergette, volt-mint mi- aki próbált segíteni rajta.
Befogadni nem igazán akarta senki.
Hogy mégis történjen valami, felhívtuk az illetékes önkormányzati emberkét, tudakolva, hogy mégis mit lehetne tenni. Tudtommal ha bejelentés érkezik, vagy tán anélkül is, nekik kötelességük intézkedni. Begyûjteni, elszállîtani stb.
A hangzatos válasz, arra a kérdésre, hogy mit tegyünk, az volt, hogy verjük agyon(!), tegyük bele egy zsákba és ássuk el.
Miután jeleztük, hogy nem feltétlenül erre a megoldásra gondoltunk, felvilágosított a hölgy(!), hogy semmi baj, akkor majd ô szól a polgárôröknek és azok majd agyoncsapják. No comment.

Ezután felhívtuk a szomszédos nagyvárosban mûködô âllatmenhelyet és elújságoltuk nekik a fentieket.
Ôk meglepve mondták, hogy elvileg együttmûködési megállapodásuk van a fenti önkormányzattal, hogy a talált, kóbór állatokról értesítik ôket, és ôk begyûjtik, magukhoz veszik az ilyen állatokat, aztán próbálnak nekik gazdát találni.

Konkluzíó nincs. Talán csak annyi, hogy mélyen megrendültem megint az emberekben.
Azt pedig csak remélem, hogy a cikkbéli "elsikkasztott kóbor eb" nem ilyen emberek kezei közé került.

A történet vége egyébként az lett, hogy a menhely végül magához vette az ebet.
Addig is mi befogadtuk, tôlönk vitték el. Elkerülendô az önkormányzat "megoldását".