Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fényeske

0 bejegyzést írt és 300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skizotéria Életjel 2011.05.28 01:51:49
Sziasztok!   Rég nem írtam. A blog él - bár mostanában inkább privát életet -hisz nagyon sokan megkerestek az olvasása után. Van akinek tudok/tudtam tanácsot adni, és olyan is akad, aki nem fogadta el. Aki megkeres annak a telefonom éjjel nappal a rendelkezésére áll, hátha…..
Két év, megannyi harc és küzdelem után Attila végre olyan egészségi és mentális állapotba került, hogy el lehetett kezdeni munkát keresni neki. Az iskolát nem fejezte be, papírja nem volt semmiről, no, meg persze a betegsége miatt sem dúskáltunk az ajánlatok között. Végül…..
Skizotéria Kórházban újra 2009.12.17 09:10:00
Ezúttal minden sokkal gyorsabban ment, mint első alkalommal. A kórnak nem volt ideje elhatalmasodni, és átvenni az uralmat. A bevállt gyógyszer is megvolt, nem kellett terápiát keresni, csak alkalmazni. A bumm-bumm injekciót nem engedtem adni, és nem is volt indokolt. A legfontosabb…..
fényeske 2011.04.22 20:20:07
@shg: Alapvető tévedésben vagy.
A skizofrénia nem bolond állapotot jelent, tehát nem mind bolondot kezelem (ahogy te fogalmazol) hanem mint skizofrént elfogadom és ahol tudom segítem, amúgy meg szerintem a fiam értelmesebb mint Te hálistennek.
Ha blogot kicsit figyelmesebben olvastad volna az elejétől talán nem írnál ennyire butaságot.
fényeske 2011.05.12 20:41:57
@Tyúki: Szia! Elérhetőségem:
fenyesagi@freemail.hu
Írj és minél előbb add meg a telefonszámod beszélünk.
1 hét meg nagyon kevés idő, mindenképp maradjon kórházba. Ne rémülj meg a leírtak alapján, hogy magától ment a kórházba, és rá lehetett beszélni a kezelésre, nagyon biztató a dolog. Hosszú nehéz út vár rátok de időben elkaptátok azt hiszem, feltétlen írj a megadott elérhetőségre egy telefonszámot, hogy beszélni tudjunk, addig is kitartást és jobbulást(Ági)
A skizofrén betegekkel együtt élő családokban az agresszió is jelen van az esetek 80 %-ban. Sajnos nálunk is előfordult, de mivel én szinte minden esetnél jelen voltam, így nem tudott elhatalmasodni. Mi egészséges emberek sem tudunk abba beletörődni mindig, hogy észérveinket nem…..
fényeske 2010.02.26 21:11:22
@amri51: Próbáld meg fordítani a logikádat. Kérj tőle Te pénzt, mondd neki adóságaid vannak amit feltétlen ki kell fizetned, ha nem segít neked nem lesz mit enned vagy valami hasonlót találj ki. Mondd neki szívesen adnál pénzt neki mert nagyon szereted, de egyszerűen nincs miből.
fényeske 2011.06.09 20:07:50
@Tyúki: Ment a levél neked, pontosan leírtam mi az amire figyelned kell, de most még nagyon korai lenne váltani várj pár hetet. Ráadásul lehet nektek beválik a leporex. Ahány beteg annyiféle hatás, ne siess a döntéssel, várj és figyelj, és megírtam mikre figyelj. Viszont az injekcióról beszélj a doktorával, mond el neki amit tőlem hallottál, kérdezd meg a véleményét.
Ügyesen csinálod csak így tovább büszke vagyok rád, puszi Ági
Skizotéria Új év, statisztika 2011.01.12 04:55:00
Boldog új évet minden olvasónknak! Kezdjük ezt az évet egy kis visszatekintéssel: a blog fennállása óta 120 ezernél többen jártatok itt, és sajnos (vagy szerencsére) csak közel 50 hozzátartozó keresett meg különböző kérdésekkel. Ezekre a legjobb tudásom és tapasztalatom…..
fényeske 2011.02.14 18:41:57
@Kata6912: Kedves Kata!

fenyesagi@freemail.hu a címem, írj és a telefonszámod is add meg, beszélünk, megpróbálok segíteni amennyire tudok.Mást most nem tudok írni, mert semmit nem tudok rólatok... beszélünk üdvözlettel fényeske
fényeske 2011.04.03 22:13:50
@Bogyó86: Nap mint nap használom, hogy nem lehet érvénytelen valamit elírsz.
fenyesagi@freemail.hu
Skizotéria A feladásról 2010.09.21 18:27:25
Miután több hete levelezek több hozzátartozóval is, megérett bennem, hogy megírom ezt a posztot.  A blog a skizofréniáról szól, nem egy influenzáról, nem egy vírusról, amit 1-2 hét és ki lehet feküdni, vagy antibiotikummal lehet kezelni. Én őszintén írtam le a…..
fényeske 2011.03.09 18:00:47
@Tyúki: Nem tudok neked sajnos tanácsot adni, figyelmesen elolvastalak, ha a fiad skizofréniában szenved azt nem fogod tudni kezelni heti egyszeri találkozások alkalmával, ahhoz mindennapi szoros jelenlét kell. Ti sajnos nem vagytok olyan viszonyban, hogy segíteni tudj, ahhoz előbb az igazi szülő gyerek kapcsolatot kell kellene kialakítani, ami azt hiszem már késő, de ez az én véleményem csupán. Talán egyet tehetsz megkeresed azt a személyt aki közel áll hozzá, és az ő segítségével orvoshoz juttatjátok
Skizotéria Családi vonatkozások 2009.12.30 08:00:00
30 évig éltem boldog házasságban. Attila a betegsége óta minden időmet, energiámat, figyelmemet lekötötte. Bevallom, ez a családom rovására ment. Semmi más nem érdekelt, csak Attila és a munka, a munka és Attila. Dolgozni muszáj volt a megélhetéshez, a fiam pedig egész embert…..
fényeske 2009.12.31 17:18:34
@Jedlik_: Egy okot nem tudtak mondani, viszont lehetséges kiváltó okokat igen, erről írtam is már bármelyik lehetett, miután több is fennállt a legvalószínübb, hogy az egész összessége, ami kiváltotta. A családban valóban nem volt ennyire súlyos pszhihés betegség de innen is, onnan is voltak gyengébecskék, azon kívül nem ismerjük a családfánkat csak nagyszülők-ig ki tudja.
Való igaz az is a marihuána kiváltó ok lehetett de abbahagyása után majdnem egy évvel? Azonkivűl ö olyan koca szivó és fogyasztó volt hétvégén, akkor is csak akkor mikor nem aludt itthon hanem a "barátainál" A zárójelentésben benne van miket próbált ki, vannak durvábbak is, de hétköznap soha hisz azt észrevettem volna és azt nem akarta.
A kórházban sokan voltak drog miatt, de azoknál átmeneti zavarok voltak, pár hónap és rendbe jöttek. Kifejezetten vitaminkúra nem volt ezt most hallom először és kösz utána nézek, de immunerősítőt és étvágyerősitö vitaminokat alkalmaztam persze titokban:))) Pl. bérescseppet raktam az üdítőjében, mert közel fél évig csak azt ette, amit ö jónak látott, vagyis tojást és meleg szedvicset, és megijedtem az egyoldalú táplálkozástól. Hogy az használt e vagy duruzsolásom ezt utólag megmondani nem tudom. Mind a mellett a tipp jó utána fogok nézni, szerintem ártani nem árthat kicsit több vitamin.
fényeske 2010.01.01 10:56:31
@Jedlik_: Túl jól ismerem Attila betegségét (hiába fogadják ezt sokan kétkedve) ahhoz, hogy hiú reményeket táplálják. Egy ilyen összetett betegségnél kis esélyt látok arra, hogy vitaminok, még ha több is, de változtatna a dolog lényegén. Miután nagyon sűrűn előforduló betegségről van szó, biztos vagyok benne, hogy ilyen irányú kutatásokat is végeztek nálunk komolyabb szakemberek, és nem hozták meg a kívánt hatást. Sokszor írtam már, amit szed gyógyszer rendkívül fontos, de önmagában kevés, sok-sok törődést, különböző terápiák, sikerélmények, nyugodt környezet, és a helyzet értelmezései, a gondolati világának racionális átfogalmazása, ami évekig tart kell hozzá ( az utóbbi a legnehezebb) ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről írni.
Nem használok orvosi szavakat, mert fogalmam sincs, arról, hogy fent felsoroltakat, hogy mondják orvosul, nem is az a dolgom, hogy ezeket megtanuljam, de tudom és érzem egyszerű józan, ha úgy tetszik paraszti ítélőképességemmel, hogy mikor mit tegyek, ami Attilának a legjobb.
Mégis utána fogok nézni kíváncsiságból, mert kiegészítő kúraként lehet, hogy alkalmazni lehet, én mindenre nyitott vagyok, ami jobbá teheti a dolgokat, de semmit nem próbálok ki, ami egy kicsit is árthat. Túl sok évem ment rá, hogy Attilám ennyire rendben legyen, mint most, nem kockáztatok, ha a szakemberek azt fogják mondani árthat.
Skizotéria Élőszóban 2010.01.19 13:05:21
Tudom sokan követtétek, vártátok, meg kommentben beszélünk is róla. Mégis kiteszem a közvetlen linket, hogy a később jövőknek ne kelljen nagyon keresgélni a mai riport videóját.Tehát Fényeske és Attila IRL:http://rtlklub.hu/video/80891..
fényeske 2010.01.19 19:09:35
@Vorg a Halhatatlan Báró: Lesz róla szó talán holnap felrakja fábius, ha nem akkor holnapután:))))
Skizotéria Cannabis, bajok, csajok 2010.12.15 13:36:37
Több olvasónkban fölmerült a kérdés: mit lehet kezdeni a cannabis, magyarul a marihuána problémával skizofrén beteg esetén?  Sajnos nem reklámozzák, de a legújabb kutatások szerint a skrizofénia egyik kiváltó okaként között tartják számon. Többen kérdeztétek, mit…..
Skizotéria Az elvesztett élet 2010.12.07 04:28:58
Sziasztok!   Sajnos nem mindig tudok jót írni. Volt itt egy anyuka aki olvasott és csodát remélt a blogtól. Leveleztünk sőt találkoztunk is, de nem tudtam segíteni rajtuk. Szóljon ez a bejegyzés egy fiúért, akit legyőzött a rém, és legyen ez példa azoknak akik küzdenek:…..
Skizotéria Kajafóbia 2010.01.11 08:00:00
Foglalkoztunk eddig a mindennapok viszontagságaival, mint tisztálkodás, gyógyszer bevételi szokás, vásárlás, de még nem esett szó az egyik legfontosabb dologról, az evésről. Attilának sok kedvenc étele volt a betegsége előtt. Egyébként sem volt válogatós, egy-két kivételtől…..
fényeske 2010.01.14 17:57:57
@Vorg a Halhatatlan Báró: Ha láttad a Nyugalom című filmet magyar vonatkozásban is eltudnád képzelni, bár nem rossz szereposztás a tied sem:))))
Udvaros Dorottya és egy fiatal ismeretlenebb színész palánta játszott benne és ez a pár fantasztikusat alakított, szerintem nekik lenne kitalálva.
Skizotéria Hétköznapok 2010.05.20 16:05:09
Rég nem írtam, ennek az az oka, hogy igazából éljük az életünket, tesszük a dolgunkat nem történt semmi különleges, legalábbis olyan, amit más annak lát. Megismerkedtem valakivel, az első lépéseket átvészeltük és úgy tűnik hosszabb időtartamban gondolkodunk. Attilával…..
fényeske 2010.06.15 19:36:34
@Pók: Van egy fogadásom rá, hogy lesz még. Én kb. még 30-40 évet jósolok a nyomdaiparnak, ahhoz hogy megszűnjön más hordozó kell minden családban, minden iskolában, hivatalokban stb. minden szinten:))) És bár nem szeretnék itt politizálni, de ettől még nagyon nagyon messze vagyunk gazdaságilag, értelmileg egyaránt. Talán majd az unokáink idejében nem lesz utópia már ez sem.
fényeske 2010.06.28 19:12:11
@Pók: A megszűnések fő oka a gazdasági válság, a pénz hiány rányomja bélyegét a nyomdai kereskedelemre is sajnos. A Kossuth, Egyetemi, stb. nyomdák hatalmas adminisztrációval és kevés melóssal működtek ma már ez így nem életképes. Valóban szakmák tűnnek el nyomdaiparon belül is, mint pl. a montírozás, ez a fejlődés a számítógép pontosabb, gyorsabb ez sok szakmában így van evvel nincs mit tenni, fejlődni kell és a montírozóknak meg kell tanulni ezt a technológiát már ha munkát akarnak.
Mindezek ellenére igazad van több lábon kell élni aki teheti, nekünk viszont nem egyszerű a dolgunk és 1 év munkanélküliség, előtte vagy 20 alvállalkozói munkahely után most inkább egy szakma megtanulása lenne a cél ha már adott a lehetőség, egy mai viszonylatban igen ritka, biztos munkahelyen.
Sokan várjátok a megváltozott munkaképesség iránti kérelmünk elbírálásának eredményét. Jelentem megkaptuk a státuszt, 43%-ra értékelték, járulékot nem kap (nem is kértünk) de maga a státusz volt számunkra a lényeg. Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért ma bementem…..
Skizotéria A gyógyszerezésről 2010.02.01 10:20:19
A skizofrén betegek 100%-nak biztosan megvan a gyógyszere ami használ, hiszen ma már 30 féle készítménnyel gyógyítják ezt a betegséget. Csak meg kell találni egyénre szabottan azt, ami tényleg hat. A legnagyobb probléma, hogy a betegek 70% sosem jut el a rendszeres…..
fényeske 2010.02.06 12:22:41
@keknyuul: Akik 8 év után értek el a sikert, sajnos nem ismerem az elérhetőségüket. A rendelőbe találkoztam velük, mikor épp gyógyszert írattak Ők is fel, és akkor mesélték el a kálváriájukat.Lehet nem olvasnak szakemberek minket, de ott vannak a linkek ahova fordulni lehet, és ott szakemberek segítségét lehet kérni, főleg a terápiás részben bemásolt linkeket ajánlom figyelmedbe. Kitartást, és megoldást kívánok tiszta szívemből nektek.
Skizotéria Nefürgyé' le! 2010.01.02 08:00:00
Már említettem, a skizofrének nem sokat foglalkoznak a személyi higiéniával. Ha hagyjuk ápolatlanok, és nem törődnek a saját megjelenésükkel. Ezt elég nehéz volt megemésztenem, mert Attila a betegsége előtt valóságos kis piperkőc volt. Nagy jelentőséget tulajdonított a…..
fényeske 2010.01.04 16:52:50
@Andie: Erőszak csak akkor "jó megoldás" ha minden nap minden percében mellette vagy, ha csak egy órára is magára hagyod az első dolga ez lesz ebben biztos vagyok. Ráadásul az erőszakos megoldás nagyon veszélyes dolog egy ilyen betegnél, kizárod a lehetőségét a további kommunikációra ami amúgy is elég hajszálon függ, és ez a későbbiekben nagyobb kárt okoz mint maga az égés. Ez persze csak az én véleményem.
A forró víz megértése nekem is gondot okozott, mai napig csak találgatni tudok. Én azt hiszem fejébe vette, hogy ez neki jó, és nem fájt amíg benne ült, hogy ebben része volt e gyógyszer hatásának nem tudom, de mivel egyre ható szer ez is benne lehetett. Sosem voltak mazoshista megnyilvánulásai, szerintem semmi köze ehhez, egyszerűen valahol olvasta a gyógyfürdöknél (és sokat jártunk ilyen helyen) hogy jót tesz az ereknek, és nem hitt nekem, hogy veszélyes is lehet. Megakadt az a bizonyos a lemez és egy ájulás kellett hozzá hogy tovább forogjon.
fényeske 2010.01.04 16:54:33
@fényeske: "de mivel egyre ható szer ez is benne lehetett."

Bocs elírás nem egyre hanem agyra ható szer:))))
Skizotéria A jövőbe nézve 2010.08.02 16:32:00
Újabban visszatérő téma a gyógyszer szedés kérdése. Már nem a betegségből adódó makacs megtagadás a jellemző, hanem a kételyek, a bizonytalanság, ami egy gyakorlatilag gyógyult emberben merül föl.  Nem zárkózom el a kérdés elől, és már félelem sincs bennem mikor…..
fényeske 2010.08.05 17:32:20
@coccolina: Köszönöm az észrevételt, és természetesen nem baj ha nem értesz egyet mindennel, ahány emberke annyi féle. Jó volna ha te is írnál tapasztalataidról, és hogy most hol tartotok, sokan olvasnak minket akik hasonló cipőben járnak. Azt nem igérhetem, hogy nem keresem a válaszokat a miértekre, hisz az elmúlt években ez vitt előre minket, és nem mindegy hogy mi, mikor és meddig:)))
fényeske 2010.08.08 22:31:47
@amri51: Ha szedi a gyógyszert nem fog újra összeomlani, erre nagyon figyelj ebben a szakaszban első helyen áll. Fábius beírta hova fordulhatsz, de a terápiákat magad is elkezdheted, ha nincs más lehetőség. Adj neki feladatot vásárlás, takarítás ha nincs más elfoglaltsága, nem tudom mennyire ismeri a számító gépet, de lehet falból ilyen típusú munkát is adni neki, a lényeg legyen valami amivel elfoglalja magát. Nem ismerem a körülményeiteket így nagyon nehéz ötleteket adni (kertes házban laktok vagy nem stb)Ez is nagy eredmény amit már elértetek ennél csak jobb lehet ha nem hagyja abba a gyógyszer szedést, drukkolok nektek nagyon.
Skizotéria Nyaralás 2010.07.12 12:13:33
Véget ért a nyaralás, fantasztikus időt fogtunk ki semmi okunk a panaszra. Amit tervben vettünk azt tettük, vagyis semmit. Egyszerűen csak pihentünk, olvasgattunk, hátunkon fekve élveztük a napsugarakat, pancsoltunk a 28 fokos balcsiban, sétahajókáztunk Tihanyba, igazán szép…..
fényeske 2010.07.12 22:00:59
@Vorg a Halhatatlan Báró: Köszönjük, csak azért írok néha, hogy lássátok az út amelyen járunk az jó, és a türelem a kitartás meghozza gyümölcsét. Eddig ültettünk, metszettünk, dolgoztunk és most aratunk ha érted mire gondolok:)))))))
fényeske 2010.07.20 17:37:45
@sületlenke: Varánusz egy fajta társadalmi tükörkép, ez itt egy történet amely azért rávilágít az orvosvilág bizonyos hiányosságaira két külön világ, és mégis Fábius és én nem véletlen vagyunk összhangban egymással. Én azt hiszem mindegy, hogy társadalmi, politikai, tudományi vagy egyszerűen "csak" emberi a történet, ha a személy gondolkodása, korrekt, fellelőségteli az ember társaival (és nem csak a rokonaival) ha mindenki a maga posztján kis és nagy ember egyformán, tenné a dolgát következetesen, megfelelő tolarenciával, hozzáértéssel, és korrektúl, akkor ez a világ sokkal jobb lenne. Köszönöm a véleményedet magam és Fabius nevében is.
Varánusz Légvárbiznisz elnapolva 2010.07.17 23:43:00
Pártunk és kormányunk a sarkára állt. Igenis ők ragaszkodnak a nemzeti légvárainkhoz, vegye tudomásul ország világ! Simor fizetése csökken! -toppantottak morcin, Járai nem fizet adót és punktum! -csaptak az asztalra. A jövő évi költségvetés? Minek beszélni róla, hát hol…..
Skizotéria Morális gátlások 2010.04.10 08:00:00
Szembesülök azzal, hogy mennyire másképp nézem a világot, mennyire másképp cselekszem és gondolkodom bizonyos dolgokban, mióta Attilámmal együtt utazunk és dolgozunk. Megrémülök magamtól. Hihetetlen mennyivel tisztességesebb a gondolkodása az enyémnél. Sosem voltam rossz ember,…..
fényeske 2010.04.10 13:18:20
@memphis05: Már haladtunk előre, hisz akik olvasnak minket, a barátaink, ismerőseink más szemmel nézik és elfogadják már, és így, azok barátai és ismerősei is el fogják fogadni, úgy 20 év múlva beérik ez a gyümölcs is:)))
fényeske 2010.04.14 05:26:03
@nyitnikék: Üdvözlőm!
Igen olvastam Önöket, és csak gratulálni tudok, és teljesen egyetértek az iránnyal. Szívesen egyezek bele a linkek cseréjében, ha evvel is kicsit segíteni tudok.
fényeske 2010.04.26 05:43:23
@memphis05: Köszi megtettem:))
Egy skizofréniában szenvedő embernek bizony vannak kemény pillanatai... Olyanok, amikor senkit nem akar látni, mikor kétségbeesik, mikor dührohama van.Ilyenkor sajnos megdöbbentő, felkavaró, igazságtalan, bántó, vagy akár kifejezetten sértő dolgokat vágnak az ember fejéhez. És…..