Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pista baacsi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Autókat írunk meg, amikről már senki nem akar, mert csak útban vannak. Fókuszban egy megfáradt Samara. Vigyázat, nem teszt! Vélemények azonos című írásunkról...
Pista baacsi 2009.12.08 12:45:57
@Csikós Zsolt: ok, ha gyászkeretes a körmöd elhiszem. :-)
Viccet félretéve, ha Görögországban lerobbanok a 20 éves 208D-el felhívhatlak, hogy megmond a frankót?
Vagy Bamakóból a Csepel mellett a fejemet vakarva, hogy az elakadt Unimogot csörlővel tépjem ki a homokból vagy összkerékre kapcsolva diffizárral lendületből?
Van egy budaörsi mercibontos ismerősöm kb. 20 éve ismerem, pár tíz ezret ott hagytam már nála, de ha bejelentkezem telefonon, már ha felveszi, ordibálni kezd velem, hogy már csak én hiányoztam.
Pedig tiszteljük egymást, mert amikor használt hűtőt vettem nála 123-ashoz, az utolsó féltve őrzött gyárit odaadta, amikor megtudta, hogy vonaton viszem le a Balatonra, mert ott törtem össze és automata, ezért vontatni sem lehet.
Azt mondta tiszteli az olyanokat, akik erre képesek, még drótot is hajlított a hűtőre, hogy legyen fogása.
Vagy a csepeli kapufa kocsma melletti autószerelő, aki beül a Samarámba vagy a 110-esembe, megy egy kört és megmondja, melyik 5 Forintos alátétet kell kicserélni benne.
Nyári görög út előtt elvittem hozzá a névadó 208D-et, mert a 110-esben eltört a bordástengely indulás előtti napon és megkérdeztem, hogy elindulhatok-e vele 6-7 ezer km-es útra, mert évek óta morog benne egy kuplung csere óta ( egyedül cseréltem, úgy hogy a váltót a fejemmel és két kezemmel emeltem le és föl ) a nyelestengely csapágy. Beült a buszomba elindult, belenézett a tükörbe, hogy nem jön senki és úgy megrángatta a kormányt, hogy azt hittem felborulunk. Majd azt mondta, nincs ennek a váltónak semmi baja az első csapágy morog, még azt is megmondom melyik oldal, átterhelte a bal oldalra és kérdezte, hallja: jobb kerékcsapágy, ki tudja cserélni maga is, a 123-asé jó bele 2500 HUF.
Egyszer megkérdeztem tőle miért mondja meg mi a baja, miért nem azt mondja, mint a többi szerelő:ki kell szállni belőle, majd egy hét múlva készen lesz.
Azt válaszolta neki 25 éve járnak vissza kuncsaftjai ezért. Az ők bizalmát már elnyertem valamilyen szinte, hát a Tied?
Pista baacsi 2009.12.08 12:50:25
@Pista baacsi: Mondjuk kapok egy dedikált könyvet?