Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezmiezmar

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ICA tovább gondolkodott a Geréb-jóslaton, miután a róla szóló cikkre számos komment érkezett.  A két szerkesztő fogalmazta meg a hozzászólások olvastán a gondolatait. Köszönjük az olvasók figyelmét és a kommenetket. Mondataik olykor egyeznek, máskor…..
ezmiezmar 2009.12.04 17:18:41
ezmiezmar 2009.12.04 17:29:53
@idelle:
Hát az hogy mi az exrta szolgáltatás nézőpont kérdése. Kérdés mi a költségesebb fenntartani az összes szülő nő részére kórházakat, illetve több napos ellátásban részesíteni őket (USA-ban pl az unokatesómat pár órával szülés után kirakták, mert látták jól vannak és az lett volna extra pénz ha ott akarnak maradni). Vagy az ha a komplikációkat ellátjuk és mellette fejlesztjük a készenléti mentőket. Érzésem szerint az utóbbi olcsóbb lehet.
ezmiezmar 2009.12.04 22:47:09
@Horemheb: Az a baj hogy ti csak azt nézitek hogy a kórház x%-al biztonságosabb mint az otthon szülés. És ugye mindezt azért vállalja valaki mert otthon kényelmesebb és ezzel kvázi kockáztat valamit. De ez nem ilyen egyszerű dolog. Ha utána olvastok a témának kicsit (szules.hu/index.php?id=1721 listában szereplő könyvek pl.), akkor azt is láthatjátok hogy a szülés bizonyos mértékig lelki dolog is, el kell engedni a babát, meg kell adni az időt hozzá, a nőnek is bele kell tudni merülni abba az ösztönös állapotba amit szülés jelent. Illetve azt is el kell fogadni hogy vannak nők (hogy hány % az mindegy most) akiknek ez nem megy a kórházban. Ha mégis ott kell megszülnie, akkor ebből szokott az lenni hogy nem halad a szülés, kell a fájás erősítő meg a burok repesztés. Meg a végén a császár mivel már ezt írja elő a protokoll. Sajnos itt is léphetnek fel aztán komplikációk és utóhatások (akár lelki dolgokra is gondolok). Ezt nehéz megmondani hogy ha ők otthon tudtak volna szülni, vagy nem otthon de a háborítatlan módon egy kórházban/születésházban akkor milyen statisztikák lennének. Így én nem írnám le zsigerből ezt a dolgot, csak azért mert nektek vagy a párotoknak/barátotoknak nem okoz gondot a kórházi szülés. Beszélj keress olyan ebereket / történeteket (a neten is lehet találni ilyet ) akiknek igenis törést jelentett az életében a fent vázolt kórházi szülés. Több olyan anyukát ismerek akik ilyen szülés után választották a következő gyereknél az otthon szülést és szépen komplikáció mentesem megszült.
Magyaridióta Geréb, az áruló 2009.11.27 19:54:00
Gyermektelen férfi lévén többszörösen sem tudom átérezni a gyermeket akarók, a gyermeket várók lelkiállapotát, érzéseit. Régi elvem, hogy akinek nincs gyereke, az gyerekkérdésben kussoljon.Az idiotizmus tárgykörében mégis példaértékűnek tartom Geréb Ágnes esetét, több…..
ezmiezmar 2009.12.04 17:02:38
Kértetek bizonyítékokat: a wikipédiában könnyen meg lehet találni erre is a választ. Lásd:
en.wikipedia.org/wiki/Home_birth

Itt leírják hogy az otthonszülés nem veszélyesebb mint a kórházi ha egyébként maga a terhesség komplikáció mentes.

Ennyit a tényekről. És most a személyes véleményem:

Szóval itt egyértelműen arról van szó hogy a mi társadalmunk mit fogadott el és mi a természetes számára. Mivel itthon eddig ilyen hogy otthonszülés nem volt természetes hogy ellenállásba ütközik. Viszont itt jönne be a szakma felelőssége, hogy a bevezetést segítse. De valahogy a hálapénzzel vezérelt egészségügyi rendszer ezt nem támogatja. Valamiért UK, Hollandia, Ausztrália stb esetén ez nem volt gond.
És mindaddig amíg a szakma nem támogatja. sőt inkább ijesztgeti az embereket, nem is lehet ezt normálisan bevezetni itthon. Senkihez nem jut el a valós info, csak a bulvár hír hogy meghalt valaki stb. Mindenki nézzek kicsit magába és gondolkozzon el hogy a környezetében hány horror sztorit tud a kórházi szülések kapcsán. Mégse hangos a sajtó annak kapcsán hogy nem szabad kórházban szülni mert xy orvos hibázott.