Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RobD

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boilerplate, azaz Kazánlemez volt a neve annak a viktoriánus kori robotnak, amely messze megelőzte korát. Járt, látott, és különböző komplex feladatok ellátására is képes volt. Egy igazi mérnöki csoda a XIX. század végéről...
RobD 2015.04.01 09:21:15
Az 1764-ben franciák által alapított és IX. Lajos egykori királyról elnevezett, mára 350 ezres (de vonzásával 3 millió) lakosú St. Louis-t nézhetitek ma meg több, mint 100 éves képeken. Akkor és most. A képekre kattintva a mostani állapotokat is láthatjátok! A Compton sugárút burkolása..
RobD 2015.03.13 09:32:28
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
mek.oszk.hu/00400/00445/html/winnet01.htm#f0

"Nem akarom részletesen elmesélni, mi késztetett arra, hogy szász hazámat fiatalon elhagyjam, és 18..-ban Amerikába menjek szerencsét próbálni. A szülői ház nyomasztó szegénysége, az akkori politikai viszonyok - mindez érthetővé teszi, hogy nem volt kedvem otthon maradni, de mi tagadás, része volt benne a fiatalos kalandvágynak is. Elég az hozzá, hogy még húszéves sem voltam, amikor nagy reményekkel, de üres zsebbel megérkeztem New Yorkba, s onnan a Mississippi partjára, Saint Louisba. Itt végre sikerült munkát kapnom egy kedves családnál, mely felfogadott nevelőnek és házitanítónak. Kenyerem egyelőre biztosítva volt, sőt fizetésemből arra is futotta, hogy kiruházkodjam.

Már az első héten bemutattak Mr. Henrynek, aki a család régi ismerőse volt, és gyakran megfordult a házukban. Megtudtam, hogy ez a pirospozsgás arcú, őszhajú ember a város egyik nevezetessége. Puskaműves és feltaláló volt. Nagyon szerette a mesterségét; újításokat eszelt ki, s a keze alól kikerült fegyverek háromszoros áron keltek el. Nyers, kurta-furcsa modora miatt mindenki azt mondta rá: különc. Sok tekintetben igazuk lehetett, de nekem szerencsém volt vele: már az első percben megkedvelt, és nemsokára minden okom megvolt rá, hogy atyai jó barátomnak tekintsem. "
RobD 2015.03.13 09:56:27
@Rollende Landstrasse: Igen a Juarez háborúja eszembe se jutott, szóval az egy jó támpont.
Én abból az irányból közelítettem, hogy az első transzkontinentális vasútvonalat 1863 és 1869 között építették: en.wikipedia.org/wiki/First_Transcontinental_Railroad .
Igaz ez nem közvetlen St.Louis-ból indult mert az jóval Keletebre van a kiinduló pontjától. Mivel Loius-tól Nyugatra mentek és találkoztak az apacsokkal akik kb. ott (is) élhettek...

Mindent tényt félretéve Karl May óriási képzelőerővel elbeszélések alapján találta ki történeteit és ez így jó! Ifjú suhancként fantasztikus volt olvasni még akkor is ha mára megkopott a történetek fénye. :)
Csillebérci atomreaktor, százezres Népstadion, minden szép és jó! Magyarország 1961-ben...
RobD 2015.03.12 18:58:14
@Rollende Landstrasse: pedig Vezénylő terem AZ!!!
Itt vei.kvk.uni-obuda.hu/ így tanítják ezt. :):)
 "Új sorozatunk az automobil történetéről szól, sok képpel, kevés szöveggel. Hogy miért az amerikai autókéról? Nos, ez az a fogyasztói társadalom, ami rengeteg „barlangrajzot” – már ha élhetek ezzel a képzavarral – hagyott ránk e téren. Már az a tálalás, ahogy az autóipar kínálta a portékáját sokat…..
Szomorú, csendes tudósítás arról, hogy Magyarország 27 vasútvonalán ma közlekednek utoljára személyvonatok.Hiába a Zemberek, az ombudsman, a VEKE tiltakozása, hiába van itt minden, bekaphatjuk. Sőt Antali Károly átalakításért felelős kormánybiztos szerint tulajdonképpen még…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..